Καταλαμβάνει θέση και στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας

H Φώφη Γεννηματά αναλαμβάνει εκπρόσωπος Τύπου του ΠαΣοΚΣε μια επιλογή έκπληξη για τη θέση του εκπροσώπου Τύπου του ΠαΣοΚ προχώρησε ο κ.Ευ. Βενιζέλος, ανακοινώνοντας την κυρία Φώφη Γεννηματά.

Η κυρία Γεννηματά το 2007 είχε στηρίξει τον κ. Γ. Παπανδρέου, αυτή τη φορά όμως τάχθηκε στο πλευρό του κ. Βενιζέλου, όπως τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας των «γεννηματικών».

Είναι προφανές ότι η κυρία Γεννηματά καταλαμβάνει θέση και στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας, καθώς ως εκρόσωπος Τύπου δεν μπορεί να έχει τους περιορισμούς εμφανίσεων στα ΜΜΕ που ισχύουν για τους υποψήφιους βουλευτές.

Παράλληλα, απελευθερώνεται μια θέση στην Α’ Αθήνας, η οποία έτεινε να μεταβληθεί σε σφαγείο για τους υποψηφίους του ΠαΣοΚ, καθώς πέραν των άλλων δεν είναι ξεκάθαρο ακόμα αν ο κ. Γ. Παπανδρέου θα επιλέξει να κατέβει σε αυτή την περιφέρεια.

Η αναπληρώτρια υπουργός Εσωτερικών κυρία Γεννηματά θα παραιτηθεί από την κυβέρνηση, αλλά ακόμα δεν υπάρχει σχόλιο από το Μέγαρο Μαξίμου για το αν θα υπάρξει αντικαταστάτης της.

Μέχρι την αρχή της ερχόμενης εβδομάδας θα ανακοινωθεί η σύνθεση της εθνικής εκλογικής επιτροπής στην οποία θα μετέχουν τα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου και όσοι ασκούν θεσμικού χαρακτήρα λειτουργίες, ( ο γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου κ. Μιχ. Καρχιμάκης, ο γραμματέας της Κ.Ο κ. Β. Εξαρχος, ο Πρόεδρος της Βουλής Φ. Πετσάλνικος, ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής κ. Απ. Κακλαμάνης, ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης κ. Θ. Πάγκαλος, οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι κ.κ. Π. Ευθυμίου, Χρ. Πρωτόπαπας και Εμμ. Μπετενιώτης, ο Γραμματέας της Νεολαίας κ. Κ. Πανταζής, κλπ). Επίσης, όλα τα κορυφαία στελέχη, τα οποία θα μετέχουν στη διαμόρφωση και την εκφορά του πολιτικού λόγου του ΠΑΣΟΚ καθώς και στον πολιτικό σχεδιασμό. Θα μετάσχει επίσης ανάλογος αριθμός νέων στελεχών από διάφορους χώρους (Βουλή, κοινωνία των πολιτών, επιστημονικοί φορείς, συνδικαλιστικές οργανώσεις κ.α).

Επιλογή του κ. Βενιζέλου είναι να μην υπάρξει κανένας αποκλεισμός στην εκλογική επιτροπή και να μην απουσιάσει κανείς από όσους πρέπει να μετέχουν: Α. Λοβέρδος, Κ. Σκανδαλίδης, Άννα Διαμαντοπούλου, Μιχ. Χρυσοχοίδης, Π. Ευθυμίου, Δ. Ρέππας, Χρ. Παπουτσής , Μ. Ανδρουλάκης, κ.α.

Παράλληλα, άρχισε ήδη η επεξεργασία των ψηφοδελτίων με στόχο η ανανέωση να υπερβεί το 60%, με αναζήτηση νέων προσώπων (και ηλικιακά) καθώς και προσώπων που έχουν αναδειχθεί από τις τοπικές κοινωνίες. Το μήνυμα που μεταδίδεται από την Ιπποκράτους είναι ότι στον κομματικό μηχανισμό, τόσο σε κεντρικό και σε περιφερειακό και νομαρχιακό επίπεδο, θα κληθούν να βοηθήσουν οι πάντες.

Τις επόμενες ημέρες ο κ. Βενιζέλος θα καλύψει τα κενά που υπάρχουν στους υπευθύνους των τομέων και θα προχωρήσει στην στελέχωση του κεντρικού μηχανισμού του ΠΑΣΟΚ και θα έχει συναντήσεις με τα βασικά δίκτυα του ΠΑΣΟΚ (γραμματείς των περιφερειακών και νομαρχιακών επιτροπών, τοπική αυτοδιοίκηση, κλπ.)
Ταυτόχρονα, συγκροτείται το προγραμματικό επιτελείο όπου πέρα από τα κομματικά και κυβερνητικά στελέχη (υπουργοί, υφυπουργοί, γενικοί γραμματείς κ.α) θα κληθούν να συνεισφέρουν και εκπρόσωποι της ακαδημαϊκής και ερευνητικής κοινότητας από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Στην κατεύθυνση αυτή θα συμβάλει και το ΙΣΤΑΜΕ η αναδιάρθρωση του οποίου σχεδιάζεται και θα ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.