Με οριακή πλειοψηφία η εκλογή δύο νέων βοηθών Επισκόπων

Οι πρώτες αμφισβητήσεις για τον Αρχιεπίσκοπο από την Ιερά ΣύνοδοΜε μια οριακή πλειοψηφία η Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος προχώρησε στην εκλογή δύο νέων βοηθών Επισκόπων, του Σαλώνων κ. Αντώνιου Αβραμιώτη και του Θαυμακού κ. Ιάκωβου Μπιζαούρτη.

Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας που προηγήθηκε στην Ιεραρχία για το ενδεχόμενο εκλογής νέων Επισκόπων προκάλεσε αίσθηση καθώς παρά το γεγονός ότι ο Αρχιεπίσκοπος τάχθηκε υπέρ της εκλογής, το αποτέλεσμα της ήταν οριακό. Συγκεκριμένα υπέρ της εκλογής τάχθηκαν 33 Μητροπολίτες, κατά 31 ενώ καταμετρήθηκαν και 9 λευκές ψήφοι. Το γεγονός προκάλεσε τριβές και εντάσεις καθώς το άθροισμα των λευκών και των αρνητικών ψήφων ξεπερνούσε τις θετικές και κλήθηκε η νομική υπηρεσία της Ιεράς Συνόδου να δώσει λύση. Μετά τις απαραίτητες διευκρινίσεις τα μέλη της Ιεραρχίας προχώρησαν στην εκλογή των νέων βοηθών Επισκόπων.

Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας έχει προκαλέσει θόρυβο καθώς δείχνει ότι ο Αρχιεπίσκοπος και η ομάδα που τον στηρίζει αντιμετωπίζουν τις πρώτες σοβαρές ρωγμές στο εσωτερικό της ιεραρχίας και το πρόβλημα γίνεται ακόμη σοβαρότερο καθώς μεταξύ των Μητροπολιτών που καταψήφισαν το ενδεχόμενο εκλογής βοηθών Επισκόπων ήταν και αρχιερείς του μέχρι πρότινος στενού περιβάλλοντος του κ. Ιερωνύμου.

ΔΟΛ

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.