Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Οι πρώτες αμφισβητήσεις για τον Αρχιεπίσκοπο από την Ιερά Σύνοδο

9 Μαρτίου, 2012 by Χρήστος Μίμης

Με οριακή πλειοψηφία η εκλογή δύο νέων βοηθών Επισκόπων

Οι πρώτες αμφισβητήσεις για τον Αρχιεπίσκοπο από την Ιερά ΣύνοδοΜε μια οριακή πλειοψηφία η Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος προχώρησε στην εκλογή δύο νέων βοηθών Επισκόπων, του Σαλώνων κ. Αντώνιου Αβραμιώτη και του Θαυμακού κ. Ιάκωβου Μπιζαούρτη.

Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας που προηγήθηκε στην Ιεραρχία για το ενδεχόμενο εκλογής νέων Επισκόπων προκάλεσε αίσθηση καθώς παρά το γεγονός ότι ο Αρχιεπίσκοπος τάχθηκε υπέρ της εκλογής, το αποτέλεσμα της ήταν οριακό. Συγκεκριμένα υπέρ της εκλογής τάχθηκαν 33 Μητροπολίτες, κατά 31 ενώ καταμετρήθηκαν και 9 λευκές ψήφοι. Το γεγονός προκάλεσε τριβές και εντάσεις καθώς το άθροισμα των λευκών και των αρνητικών ψήφων ξεπερνούσε τις θετικές και κλήθηκε η νομική υπηρεσία της Ιεράς Συνόδου να δώσει λύση. Μετά τις απαραίτητες διευκρινίσεις τα μέλη της Ιεραρχίας προχώρησαν στην εκλογή των νέων βοηθών Επισκόπων.

Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας έχει προκαλέσει θόρυβο καθώς δείχνει ότι ο Αρχιεπίσκοπος και η ομάδα που τον στηρίζει αντιμετωπίζουν τις πρώτες σοβαρές ρωγμές στο εσωτερικό της ιεραρχίας και το πρόβλημα γίνεται ακόμη σοβαρότερο καθώς μεταξύ των Μητροπολιτών που καταψήφισαν το ενδεχόμενο εκλογής βοηθών Επισκόπων ήταν και αρχιερείς του μέχρι πρότινος στενού περιβάλλοντος του κ. Ιερωνύμου.

ΔΟΛ

 

This entry was posted on Παρασκευή, 9 Μαρτίου, 2012 at 18:19 and is filed under Χωρίς κατηγορία. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply