Ο Δήμαρχος Γρεβενών κ. Δημοσθένης Κουπτσίδης έστειλε την με αριθμ. πρωτ. 12321/02-03-2012 επιστολή προς: τον Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής κ. Γεώργιο Παπακωνσταντίνου και τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας κ. Θεόδωρο Μπούφη με την οποία ζητεί να κηρυχθεί η περιοχή του Δήμου Γρεβενών, η οποία με την 833/12-2-2012 απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας είχε κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ως Θεομηνιόπληκτη.

Η επιστολή έχει ως εξής:

Οι ακραίες κλιματολογικές συνθήκες με τα έντονα καιρικά φαινόμενα της φετινής κακοκαιρίας, που παρουσιάζονται με την μορφή των συνεχών και έντονων χιονοπτώσεων και πολικού χαρακτήρα θερμοκρασιών, έχει ως συνέπεια την πρόκληση πολλών ζημιών.

Με την αριθμ. Πρωτ. 833/12-2-2012 απόφασης του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας κηρύχθηκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης 37 οικισμοί του Δήμου Γρεβενών.

Προκειμένου να κινηθούν οι διαδικασίες αποκατάστασης των ζημιών τόσο στις υποδομές (οδικό δίκτυο, δίκτυο ύδρευσης, αποχέτευσης, ομβρίων υδάτων), κτίρια του Δήμου Γρεβενών όσο και στις διαδικασίες των σχετικών αποζημιώσεων για τις αποκαταστάσεις σε κτίρια, σε στέγαστρα, σε αγροικίες, σε καταστήματα, σε επιχειρήσεις, σε αγροτικές εκμεταλλεύσεις (στάβλοι) και σε καταστροφές στο ζωικό και φυτικό κεφάλαιο, θεωρούμε ότι πρέπει να γίνουν οι παρακάτω ενέργειες:
• Να κηρυχθεί ως θεομηνιόπληκτη η παραπάνω περιοχή που κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις
• Να γίνει ενεργοποίηση όλων των εμπλεκόμενων φορέων (ΕΛΓΑ, ΥΑΣ, κ.λ.π.)
• Να γίνει συγκρότηση επιτροπών για καταγραφή των ζημιών που προκλήθηκαν σε υποδομές, σε κτίρια, σε στέγαστρα, σε αγροικίες, σε καταστήματα, σε επιχειρήσεις, σε αγροτικές εκμεταλλεύσεις (στάβλοι) και στο ζωικό και φυτικό κεφάλαιο.

Σας γνωρίζουμε ότι στο Δήμο Γρεβενών έχουν αναφερθεί εκτεταμένες ζημιές που προκλήθηκαν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα. Πρέπει να σημειωθεί το γεγονός ότι α) οι περισσότεροι οικισμοί κατοικούνται μερικώς κατά τους χειμερινούς μήνες και κατά συνέπεια δεν είναι δυνατή η αναφορά όλων των ζημιών και β) δεν είναι δυνατή η εκτίμηση όλων των ζημιών στις υποδομές διότι το μεγαλύτερο μέρος τους καλύπτετε από χιόνι και πάγο.

Τέλος σας ενημερώνουμε ότι το προσωπικό του Δήμου Γρεβενών είναι στη διάθεση για οποιαδήποτε συμμετοχή σε επιτροπές και παροχή βοήθειας.

Παρακαλούμε για τις δικές σας απαραίτητες ενέργειες.

Ο Δήμαρχος

Δημοσθένης Κουπτσίδης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.