Πέρασαν οι ρυθμίσεις

Με 213 υπέρ, 58 ψήφους κατά και 12 «παρών» υπερψηφίστηκε τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης από την Ολομέλεια της Βουλής ο εφαρμοστικός νόμος που περιλαμβάνει ρυθμίσεις για τις διαρθρωτικές αλλαγές στην Υγεία, ρυθμίσεις στο ΕΣΥ, συγχώνευση επικουρικών Ταμείων και περικοπές στη δαπάνη του φαρμάκου με την αύξηση γενοσήμων στην αγορά.

Η ψηφοφορία ήταν ονομαστική έπειτα από σχετικό αίτημα του ΚΚΕ.

Το νομοσχέδιο υπερψήφισαν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, ενώ το ΚΚΕ δήλωσε όχι σε όλα, όπως και ο ΛΑΟΣ, πλην του άρθρου 35 το οποίο υπερψήφισε, καθώς και ο ΣΥΡΙΖΑ, που δήλωσε παρών μόνο για το άρθρο 89.

Ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος, μίλησε με πολύ σκληρή γλώσσα τόσο για γιατρούς όσο και για επιχειρηματίες του φαρμάκου και φαρμακοποιούς και είπε ότι δέχεται πόλεμο από οργανωμένα συμφέροντα, για να προσθέσει ότι σε αυτά τα συμφέροντα δεν πρόκειται να κάνει πίσω «ούτε ένα εκατοστό» και έδωσε σαν απάντηση τα 2 δισ. ευρώ της μείωσης της φαρμακευτικής δαπάνης μέσα σε ένα χρόνο.

Εν τω μεταξύ, από σήμερα Πέμπτη 1η Μαρτίου οι φαρμακοποιοί Αττικής, Πειραιά και Αχαΐας κόβουν την πίστωση στους ασφαλισμένους των Ταμείων που τα χρέη του ξεπερνούν τους τρεις μήνες. Επιπλέον, οι φαρμακοποιοί απειλούν ότι θα κλείσουν τα φαρμακεία τους από την Τρίτη 6 Μαρτίου, χωρίς διημερεύοντα και διανυκτερεύοντα, πρόταση την οποία προτίθεται να καταθέσει το προεδρείο του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής στη Γενική Συνέλευση του κλάδου τη Δευτέρα.

TA NEA

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.