Σε απιστολή του ο Βουλευτής της ΝΔ στον Ν.Καστοριάς Ζήσης Τζηκαλάγιας εξηγεί τους λόγους που είπε όχι στο μνημόνιο και ναι στους εφαρμοστικούς νόμους…

Έχω εξηγήσει αναλυτικά και διεξοδικά τους λόγους για τους οποίους είπα ΟΧΙ στη νέα δανειακή σύμβαση, στο νέο μνημόνιο. Ήταν μια πράξη συνείδησης με γνώμονα το συμφέρον της πατρίδας μας πρώτα, αλλά και το συμφέρον του κόμματος. Ήταν μια δύσκολη απόφαση γιατί γνώριζα από πριν τις συνέπειες για την πολιτική μου σταδιοδρομία. Έδωσα μια μάχη στην κοινοβουλευτική μου ομάδα και στο Κοινοβούλιο, αλλά μειοψήφισα.

Το ΟΧΙ στο μνημόνιο ωφέλησε γιατί προκάλεσε την ουσιαστική δήλωση του Προέδρου της Δημοκρατίας, αλλά και το ξέσπασμα των Φιλελλήνων σε όλο τον κόσμο. Σε δημόσια ανακοίνωσή μου στις 22/2/2012 ξεκαθάρισα πως ΣΥΣΤΡΑΤΕΥΟΜΑΙ στην προσπάθεια για ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΗ και ΙΣΧΥΡΗ Νέα Δημοκρατία με ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ τον Αντώνη Σαμαρά. Την επομένη ήμουν ευτυχής γιατί ο κ. Αντώνης Σαμαράς άνοιξε πάλι την πόρτα της ΝΔ ζητώντας ΣΥΣΤΡΑΤΕΥΣΗ και ΠΑΝΣΤΡΑΤΙΑ.

Θέλοντας και μη, το νέο μνημόνιο αποτελεί νόμο του κράτους και μάλιστα με «εγγυήτριες» ξένες δυνάμεις. Λέω ΝΑΙ στους εφαρμοστικούς νόμους για δύο λόγους:

Α) Γιατί προτιμώ και εμπιστεύομαι μία ΙΣΧΥΡΗ και ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΗ ΝΔ με ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ τον Αντώνη Σαμαρά να διαχειρίζεται και να διαπραγματεύεται στη συνέχεια για τα συμφέροντα του λαού μας και

Β) Γιατί θέλω να δώσω χαρά στους χιλιάδες φίλους μου που με παροτρύνουν να συνεχίσω να αγωνίζομαι ΕΝΕΡΓΑ ΜΕΣΑ από τη ΝΔ και όχι στους λίγους αντιπάλους που μόνο με… την απουσία μου θα μπορούσαν να ανελιχθούν πολιτικά.

Εξάλλου, κόμματα και πολιτικούς θα μας κρίνει σύντομα στις προσεχείς εκλογές ο κυρίαρχος λαός ΑΥΣΤΗΡΑ και ΣΥΝΟΛΙΚΑ

 

Ζήσης Τζηκαλάγιας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.