Βάσιμες είναι τελικά οι φήμες περί αποχώρησης του προέδρου του περιφερειακού συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας Παναγιώτη Πλακεντά από τη Νέα Δημοκρατία, καθώς όπως ο ίδιος επιβεβαίωσε στον «Πτολεμαίο» απέστειλε την παραίτησή του στη ΝΔ εδώ και μία εβδομάδα, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την ψήφιση του νέου μνημονίου.

Συγκεκριμένα, όπως δήλωσε ο Παναγιώτης Πλακεντάς, απέστειλε τη Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου την επιστολή παραίτησής με την οποία γνωστοποιεί ότι παραιτείται από μέλος της ΝΔ, καθώς και από μέλος τη επιτροπής κυβερνητικού προγράμματος της ΝΔ ως συντονιστής για τη Δυτική Μακεδονία, με την οποία εκφράζει τη διαφωνία του για την απόφαση του προέδρου του κόμματος Αντώνη Σαμαρά να ψηφίσει η Νέα Δημοκρατία τη νέα δανειακή σύμβαση και τα νέα μέτρα που επιβάλλονται με εντολή της τρόικας.

Παρά το γεγονός ότι ο κ. Πλακεντάς δέχθηκε κρούσεις από άλλους πολιτικούς σχηματισμούς, δηλώνει ότι «δεν προσανατολίζομαι για πουθενά αυτή τη στιγμή, παρά το γεγονός ότι με έχουν προσεγγίσει στελέχη άλλων πολιτικών σχηματισμών» και τονίζει ότι «όταν αποφασίσω τι θα κάνω, εάν δηλαδή θα προσχωρήσω κάπου, θα το ανακοινώσω ο ίδιος».

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι σύμφωνα πληροφορίες το παράδειγμα του κ. Πλακεντά ετοιμάζονται να ακολουθήσουν και άλλα στελέχη της ΝΔ από την περιοχή μας, και ειδικότερα από το συνδικαλιστικό χώρο της ΔΕΗ, και από ό,τι ακούγεται οδεύουν μάλλον προς το κόμμα «Ανεξάρτητοι Έλληνες» που ανακοίνωσε ο ανεξάρτητος βουλευτής Πάνος Καμμένος.

ΡΟΗ Βασβατέκη

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.