Τι απάντησε επίσης για το τέλος της καριέρας του

Ο Γ. Παπανδρέου αποκάλυψε στο BBC το ερώτημα του δημοψηφίσματοςΤο ερώτημα που σκόπευε να θέσει στο δημοψήφισμα που ποτέ δεν έγινε, αποκάλυψε ο κ. Γ. Παπανδρέου, σε συνέντευξή του στην εκπομπή Hardtalk του BBC.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. Παπανδρέου είπε: «Το ερώτημα του δημοψηφίσματος θα ήταν λίγο πολύ το εξής: “αποδέχεστε αυτά τα μέτρα και το πρόγραμμα λιτότητας, που θα μας κρατήσουν στο ευρώ;”».

Ο πρώην πρωθυπουργός διατύπωσε την βεβαιότητά του ότι η απάντηση στο ερώτημα θα ήταν ένα ξεκάθαρο «ναι» και ότι εν συνεχεία, το οικονομικό πρόγραμμα θα ήταν κτήμα του ελληνικού λαού, όπως ανέφερε.

Ως προς το αν ο κ. Παπανδρέου αισθάνεται ότι απέτυχε στις προσπάθειές του, απάντησε κατηγορηματικά «όχι» και τόνισε ότι διαρκής προσπάθειά του ήταν να δημιουργήσει την ευρύτερη δυνατή συναίνεση.

«Η κρίση όμως έδωσε τέλος στην πολιτική σας καριέρα», ήταν η τελευταία ερώτηση που δέχθηκε ο κ. Παπανδρέου.

Η απάντησή του: «Νομίζω ότι αν ένας πολιτικός θέλει να είναι ειλικρινής με τον εαυτό του, πρέπει να είναι έτοιμος να πάρει δύσκολες αποφάσεις, είτε βλάπτουν την καριέρα του είτε όχι. Πρέπει να ξεχνά τις δημοσκοπήσεις, τις περιστασιακές εξελίξεις και να βλέπει μόνο το όφελος της χώρας και των πολιτών».

Ως προς το αν έχει μετανιώσει για κάτι, ο πρώην πρωθυπουργός απάντησε: «Καθόλου. Αισθάνομαι ότι έκανα το πατριωτικό μου καθήκον και πιστεύω ότι έστω και σε αυτή τη δύσκολη ώρα η Ελλάδα θα σταθεί όρθια και θα αλλάξει».

ΤΟ ΒΗΜΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.