ΠΑΟ… ξανά στην κορυφή, διπλό Αστέρα, «Χ» στο Βικελίδης, νίκες για Ατρόμητο, Δόξα

Ο ΠΑΟΚ άντεξε στην αντεπίθεση που είχε εξαπολύσει ο ΟΦΗ στο δεύτερο ημίχρονο και έφυγε από το «Γεντί Κουλέ» νικητής με 2-0.

Ο Πανιώνιος τα έκανε όλα σωστά, όμως δεν μπορούσε να τελειώσει τις ευκαιρίες του μπροστά στον Κηπουρό.

Ετσι ο ΠΑΣ Γιάννινα «έκλεψε» τον βαθμό στη Νέα Σμύρνη κρατώντας το 0-0 στην 21η αγωνιστική που ξεκίνησε την Παρασκευή με τη νίκη του Ολυμπιακού επί της ΑΕΚ (2-0).

Ο Παναθηναϊκός αγχώθηκε απέναντι στην Ξάνθη αλλά μετά το πρώτο γκολ στο 78’… ξεμπούκωσε και πήρε τη νίκη με 3-0 στο ματς που έκλεισε την 21η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ και έτσι, επέστρεψε στην κορυφή της βαθμολογίας, δύο βαθμούς μπροστά από τον Ολυμπιακό.

Σπουδαία νίκη για τον Ατρόμητο με 3-1 κόντρα στην Κέρκυρα που αρχικά ισοφάρισε σε 1-1 και απείλησε ακόμα και για δεύτερο γκολ. Μεγάλη νίκη με ανατροπή και για τη Δόξα Δράμας με 2-1 απέναντι στον Παναιτωλικό που είχε για πρώτη φορά στον πάγκο του τον Τάκη Λεμονή.

«Διπλό» με δόση… τύχης για τον Αστέρα που έφυγε με το 0-1 από τη Λιβαδειά, ο Εργοτέλης «έκλεψε» την ισοπαλία 1-1 από τον Αρη στο Βικελίδης.

Ο ΠΑΟΚ είχε Γιάννου και ο ΟΦΗ είχε… δοκάρια

Με τη βοήθεια των επεμβάσεων του Κρέσιτς αλλά και την… εμμονή του Παπουλή να σημαδεύει τα δοκάρια ο ΠΑΟΚ κατάφερε να φύγει νικητής από το «Γεντί Κουλέ» με 2-0 επί του ΟΦΗ. Ο «Δικέφαλος» πήρε το «τρίποντο» χάρη στα δύο τέρματα που πέτυχε ο Γιάννου στο πρώτο ημίχρονο (24′ και 38′) και ευτύχησε να δει την εστία του να μένει ανέπαφη παρά την αντεπίθεση των Κρητικών στο δεύτερο ημίχρονο με τις πέντε κλασικές ευκαιρίες, δύο εκ των οποίων ήταν δοκάρια.

Με γκολ του Γιάννου, λοιοπόν, ο ΠΑΟΚ «καθάρισε» σε μια πολύ δύσκολη έδρα και θα αντιμετωπίσει ψυχολογικά ανεβασμένος την Πέμπτη την Ουντινέζε για το Γιουρόπα Λιγκ. Ωστόσο, είναι πολύ πιθανό να αντιμετωπίσει τους Ιταλούς χωρίς τον Ίβιτς που τραυματίστηκε στους προσαγωγούς.

Στο 24′ από σουτ του Φωτάκη, ο Βεζυρίδης δεν απέκρουσε σωστά με αποτέλεσμα η μπάλα να φτάσει στον Γιάννου που από πολύ κοντά την έστειλε στα δίχτυα, πετυχαίνοντας το πρώτο γκολ της καριέρας του στον «Δικέφαλο του Βορρά». Ο ίδιος παίκτης, πριν τελειώσει το ημίχρονο (38′), έδωσε προβάδισμα ασφαλείας στην ομάδα του με δυνατό σουτ και τη βοήθεια της κόντρας πάνω στον Ταυλαρίδη, αφού η μπάλα άλλαξε πορεία και κατέληξε στα δίχτυα του Βεζυρίδη.

Ο ΟΦΗ έπαιξε μανιασμένα στο δεύτερο ημίχρονο, αλλά δεν ευτύχησε να αξιοποιήσει τις ευκαιρίες που δημιούργησε για να ξαναμπεί στο παιχνίδι, σε κομβικά χρονικά σημεία.

Στο 56′ ο Κρέσιτς έβγαλέ εντυπωσιακά το σουτ του Μπούρμπου, ενώ απίστευτη ευκαιρία χάθηκε στο 57′ με τον Παπουλή να «σημαδεύει» το οριζόντιο δοκάρι και στη συνέχεια τον Χόρχε Λόπεθ να αστοχεί προ κενής εστίας!

Διαιτητής: Κομίνης (Θεσπρωτίας)

Κίτρινες: Λόπες, Ταυλαρίδης – Μαλεζάς, Σαλπιγγίδης, Κρέσιτς

ΟΦΗ (Νίκος Αναστόπουλος): Βεζυρίδης, Γαλανόπουλος, Μπούρμπος, Βάντο (65′ Βερόν), Ταυλαρίδης, Γεωργίου, Κάλαϊτζιτς (72′ Ζορμπάς), Λόπες, Παπουλής, Σίσιτς, Καμπάνταης (46′ Χόρχε Λόπεθ)

ΠΑΟΚ (Λάζλο Μπόλονι): Κρέσιτς, Σταφυλίδης, Σνάουτσνερ, Μαλεζάς, Τσιρίλο, Γκαρσία, Φωτάκης, Ίβιτς (69′ Τσουκαλάς), Σαλπιγγίδης (82′ Μπαλάφας), Λίνο (72′ Νιμανί), Γιάννου.

Ο Ολυμπιακός νίκησε την Παρασκευή  2-0 την ΑΕΚ

Ο Μιραλάς πανηγυρίζει το 2-0 μετά τη συνεργασία του με τον Τζιμπούρ

Ο Ολυμπιακός επικράτησε με 2-0 της ΑΕΚ στο Γ. Καραϊσκάκης στο πλαίσιο της 21ης αγωνιστικής της Σούπερ Λιγκ και πέρασε στην κορυφή της βαθμολογίας, έχοντας ωστόσο ένα ματς περισσότερο από τον Παναθηναϊκό.

Ο Όλοφ Μέλμπεργκ με κεφαλιά στο 5′ και ο Κέβιν Μιραλάς με κοντινό πλασέ στην κίνηση στο 24′ σημείωσαν τα γκολ των γηπεδούχων που ήταν κυρίαρχοι στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα.

Απογοητευτική η ΑΕΚ που δεν είχε καμία κλασική ευκαιρία για να σημειώσει κάποιο τέρμα και ουσιαστικά δεν μπόρεσε να απειλήσει ουσιαστικά την εστία του Μέγιερι.

Έτσι, οι «ερυθρόλευκοι» επέστρεψαν στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα με το +1 έναντι του δεύτερου Παναθηναϊκού και πλέον στρέφουν το βλέμμα στον αγώνα της Τρίτης με τη Ρούμπιν Καζάν στη Μόσχα για το Europa League.

Το α’ ημίχρονο ανήκε ολοκληρωτικά στους Πειραιώτες που μπήκαν δυνατά, επικράτησαν πλήρως, πέτυχαν εύκολα δύο γκολ και είχαν ευκαιρίες να πετύχουν κι άλλα. Αφού στο 2′ ο Μανιάτης έχασε αυτό που… δεν χάνεται, στο 5′ και σε κόρνερ του Ιμπαγάσα, ο Μέλμπεργκ με κεφαλιά άνοιξε το σκορ. Στο 12′ και στο 20′ ο Μιραλάς βρέθηκε σε θέση βολής, αλλά αστόχησε, δεν συνέβη όμως το ίδιο και στο 24′, όταν ο Τζιμπούρ μπήκε από αριστερά και γύρισε την μπάλα, για να έρθει ο Βέλγος και πάνω στην κίνηση να τη στείλει στα δίχτυα.

Μετά το 30′ ο ρυθμός του Ολυμπιακού έπεσε κάπως κι αυτό βοήθησε την ΑΕΚ να εμφανιστεί λίγο πιο δραστήρια, όμως χωρίς κάτι το ουσιαστικό, πέρα από μια κεφαλιά του Λυμπερόπουλου στο 43′, που έφυγε άουτ χωρίς να ανησυχήσει τον Μέγιερι.

Στο β’ ημίχρονο ο ρυθμός δεν ήταν ανάλογος του πρώτου. Ο Ολυμπιακός ήταν πιο αργός στην ανάπτυξή του κι έτσι η άμυνα της ΑΕΚ δεν πελαγοδρομούσε όπως στο πρώτο 45λεπτο. Μάλιστα η πρώτη καλή στιγμή ανήκε στους «κιτρινόμαυρους» και ήταν ένα σουτ του Λυμπερόπουλου στο 62′, που απέκρουσε με υπερένταση ο Μέγιερι.

Τα επόμενα λεπτά κύλησαν χωρίς κάτι το ξεχωριστό, αφού ο Ολυμπιακός διατήρησε την πρωτοβουλία των κινήσεων κι έτσι έφτασε σε μια εύκολη νίκη, που τον έφερε και πάλι στην κορυφή της βαθμολογίας, αλλά μ’ ένα ματς περισσότερο από τον Παναθηναϊκό.

Μάλιστα, όπως φάνηκε στην εξέλιξη του αγώνα, ο Βαλβέρδε θέλησε να ρίξει τον ρυθμό κάνοντας συντήρηση εν όψει του κρίσιμου αγώνα με τη Ρούμπιν, ενώ το μυαλό του Ισπανού τεχνικού θα πρέπει ήδη να βρίσκεται στους Μανιάτη και Μιραλάς που αντιμετώπισαν ενοχλήσεις και έγιναν αλλαγή υπό τον φόβο μυικών τραυματισμών.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Παππάς (Αθήνας)

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Α. Παπαδόπουλος, Ιμπαγάσα, Μοντέστο – Μάκος, Μπέλεκ, Δέλλας, Μανωλάς

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ερνέστο Βαλβέρδε): Μέγιερι, Τοροσίδης, Μαρκάνο, Α. Παπαδόπουλος, Μέλμπεργκ, Μανιάτης (82′ Μοντέστο), Ορμπάιθ, Ιμπαγάσα, Τζιμπούρ, Καζίμ (85′ Χολέμπας), Μιραλάς (66′ λ.τρ. Αμπντούν).

ΑΕΚ (Νίκος Κωστένογλου): Αραμπατζής,Καφές, Κοντοές, Μανωλάς, Δέλλας, Μπέλεκ (62′ Σιαλμάς), Λεονάρντο, Μάκος (66′ λ.τρ. Ρίκκα), Καράμπελας, Βάργκας (82′ Γκερέιρο), Λυμπερόπουλος.

Τέλος καλό για τον Παναθηναϊκό, ξεπέρασε το εμπόδιο της Ξάνθης

Ο Τοτσέ έλυσε τον... γόρδιο δεσμό

Έσπασαν οι «πράσινες» καρδιές στο ΟΑΚΑ καθώς ο Παναθηναϊκός ζοριζόταν απέναντι στην Ξάνθη μέχρι το 78ο λεπτό και έβλεπε τον Ολυμπιακό να παραμένει μόνος του στο ρετιρέ της βαθμολογίας. Σε εκείνο το λεπτό, όμως, ήρθε ο Τοτσέ να ανοίξει το σκορ για το «τριφύλλι», μαζί και τον δρόμο για την τελική επικράτησή του με 3-0, καθώς Καραγκούνης (89′) και Πετρόπουλος (92′) διαμόρφωσαν το τελικό σκορ.

Έτσι, οι «πράσινοι» επέστρεψαν στην κορυφή της βαθμολογίας με δύο βαθμούς περισσότερους από τον Ολυμπιακό (51 αντί 49).

Για άλλη μια φορά ο Παναθηναϊκός δεν μπήκε δυνατά σ’ ένα ματς. Διατήρησε την υπεροχή σε όλο το α’ ημίχρονο, όμως ήταν «φλύαρη» και χωρίς ουσία. Ετσι, μόνο σε δύο περιπτώσεις απείλησε την αντίπαλη εστία, στο 17′ σε σέντρα του Μαρίνου και κεφαλιά του Κλέιτον που έφυγε μόλις άουτ και στο 41′, όταν ο Τοτσέ βρέθηκε σε καλή θέση, αλλά το σουτ που επιχείρησε κόντραρε στον Κομεσίδη.

Από τη δική της μεριά η Ξάνθη παρατάχθηκε με συμπαγή άμυνα, δεν επέτρεψε στα ατού των «πρασίνων» να βρουν ελεύθερους χώρους, μοιραία όμως περιορίστηκε να παίζει στο μισό γήπεδο. Ουσιαστικά, μόνο μια φορά έκανε αισθητή την παρουσία της, όταν στο 13′ ο Βλαχοδήμος από δεξιά γύρισε την μπάλα παράλληλα με το τέρμα, αλλά ο Μαρκόφσκι δεν πρόλαβε να τη σπρώξει στα δίχτυα.

Στο β’ ημίχρονο οι φιλοξενούμενοι εμφανίστηκαν πιο δραστήριοι και στο 49′ το δυνατό σουτ του Βλαχοδήμου πέρασε λίγο πάνω από το δοκάρι, ενώ στο 53′ το καλοχτυπημένο φάουλ του Εντιμάρ εξουδετέρωσε ο Καρνέζης. Στη συνέχεια το ματς έγινε πιο ανοιχτό, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν ευκαιρίες και από τις δύο πλευρές. Στο 65′ ο νεοεισελθών Πετρόπουλος δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί τη σέντρα του Ζέκα, ενώ στο επόμενο λεπτό και σε γύρισμα του Μαρσελίνιο, ο Μαρκόφσκι μέσα στη μικρή περιοχή έστειλε την μπάλα άουτ.

Στο 69′ ήταν η σειρά του Τοτσέ να μην βρει την μπάλα στο γύρισμα Κλέιτον, για να έρθει το 78ο λεπτό, όπου ο Παναθηναϊκός κατάφερε να βρει τον δρόμο προς την επιτυχία με περιπετειώδη τρόπο. Ο Χριστοδουλόπουλος μπήκε στην περιοχή, ελίχθηκε και πλάσαρε, ο Βιβιανί και ο Εντιμάρ έπεσαν πάνω στην μπάλα, για να έρθει ο Τοτσέ και να τη σπρώξει στα δίχτυα.

Ενα καλό σουτ του Καραγκούνη στο 85′ πέρασε δίπλα από το δοκάρι και στο 89′ ο διεθνής μέσος εκτέλεσε απευθείας φάουλ, έκανε το 2-0 και «κλείδωσε» μια δύσκολη νίκη της ομάδας του, η οποία «σφραγίστηκε» και με ένα τρίτο γκολ, από τον Πετρόπουλο στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Αρετόπουλος (Τρικάλων)

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Κλέιτον, Χριστοδουλόπουλος, Καραγκούνης – Μάνταλος, Μαρσελίνιο, Στάσιακ

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ζεσουάλδο Φερέιρα): Καρνέζης, Μαρίνος, Σπυρόπουλος, Μπιάρσμιρ, Σαριέγκι, Σιμάο, Μαυρίας (46′ Χριστοδουλόπουλος), Βιτόλο (63′ Πετρόπουλος), Ζέκα, Κλέιτον (73′ Καραγκούνης), Τοτσέ.

ΞΑΝΘΗ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Βιβιανί, Μπέρτος, Εντιμάρ, Στάσιακ, Κομεσίδης, Φλίσκας, Βασιλακάκης (80′ Νταρμπιόν), Βλαχοδημος, Μάνταλος (63′ Μαρσελίνιο), Πόι (80′ Σουάνης), Μαρκόφσκι.
Tα αποτελέσματα και οι σκόρερ της 21ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκα έχουν ως εξής:
Ολυμπιακός – ΑΕΚ 2-0 (5΄ Μέλμπεργκ, 24΄ Μιραλάς)
Πανιώνιος – ΠΑΣ Γιάννινα 0-0
ΟΦΗ – ΠΑΟΚ 0-2 (24΄, 38΄ Γιάννου)
Ατρόμητος – Κέρκυρα 3-1 (18΄, 74΄ Μπρίτο, 37΄ Φυτανίδης – 29΄ Καλαντζής)
Δόξα Δράμας – Παναιτωλικός 2-1 (65΄ πεν. Λίμα, 82΄ Κυβελίδης – 62΄ Κούσας)
Αρης – Εργοτέλης 1-1 (14΄ Ακόστα – 31΄ Κατσικοκέρης)
Λεβαδειακός – Αστέρας Τρίπολης 0-1 (85΄ Μπαρτολίνι)
Παναθηναϊκός – Ξάνθη 3-0 (78΄ Τοτσέ, 89΄ Καραγκούνης, 92΄ Πετρόπουλος

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 21 αγώνες)
=====================
1. Παναθηναϊκός 51
2. Ολυμπιακός 49
3. ΠΑΟΚ 38
4. ΑΕΚ 37
5. ΟΦΗ 32
6. Ατρόμητος 31 -20αγ.
7. Ξάνθη 29
. Άρης 29
9. Αστέρας Τρίπολης 28
10. Πανιώνιος 23
. Εργοτέλης 23
12. Παναιτωλικός 18 -20αγ.
. ΠΑΣ Γιάννινα 18 -19αγ.
14. Λεβαδειακός 16 -18αγ.
15. Κέρκυρα 12 -19αγ.
. Δόξα Δράμας 12 -18αγ.

O ΠΙΝΑΚΑΣ ΤΩΝ ΣΚΟΡΕΡ:

15 ΓΚΟΛ: Λέτο (ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ)
13 ΓΚΟΛ: Μιραλάς (ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ)
10 ΓΚΟΛ: Πάντελιτς (ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ)
9 ΓΚΟΛ: Μαρκόφσκι (ΞΑΝΘΗ), Τζιμπούρ (ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ)

H ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (22η)

Σάββατο 18 Φεβρουαρίου
Ξάνθη-Αστέρας Τρίπολης 17:15 NET
Εργοτέλης-Παναθηναϊκός 17:15 NOVA
AEK-ΟΦΗ 19:30 NOVA

Κυριακή 19 Φεβρουαρίου
Παναιτωλικός-Λεβαδειακός 15:00 NOVA
ΠΑΣ Γιάννινα-Ατρόμητος 15:00 NOVA
Κέρκυρα-Δόξα Δράμας 17:15 NOVA
Ολυμπιακός-Πανιώνιος 17:15 NOVA
ΠΑΟΚ-Άρης 19:30 NOVA

ΔΟΛ + ΑΠΕ + ΕΡΤ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.