Θα κάνουν κατάληψη των γραφείων του οργανισμού στην Πτολεμαΐδα

Κατάληψη στον ΕΟΠΥΥ (κτίριο πρώην ΙΚΑ) θα πραγματοποιήσουν οι εκπαιδευτικοί Α/θμιας Εκπ/σης Εορδαίας την Πέμπτη 2-2-12 και ώρα 12:00 έως 14:00 διαμαρτυρόμενοι για τη μη παροχή πλήρους και δωρεάν, ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης. Καλούνται όλοι οι φορείς και οι ασφάλισμένοι του ΕΟΠΥΥ να συμμετάσχουν στον αγώνα.

Tα αντιλαϊκά – αντικοινωνικά μέτρα της Κυβέρνησης και της Τρόικας δεν έχουν σταματημό, στερώντας ακόμη και τα πλέον αυτονόητα, όπως το κοινωνικό κράτος και τη δωρεάν υγειονομική περίθαλψη.

Στις μειώσεις μισθών, τη μείωση του αφορολόγητου, τα χαράτσια που μας έχουν εξοντώσει, προστίθεται και το ζήτημα της ουσιαστικής “κατάργησης” της ιατροφαρμακευτικής κάλυψης.

Η ενοποίηση από τις αρχές του χρόνου των ασφαλιστικών Οργανισμών που παρέχουν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη στους εργαζόμενους (ΟΠΑΔ, ΙΚΑ, ΟΑΕΕ και ΟΓΑ), έχει κυριολεκτικά διαλύσει και τις ελάχιστες δυνατότητες που υπήρχαν για αξιοπρεπή αντιμετώπιση των προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζουμε.

Οι συμβεβλημένοι με το νέο Οργανισμό (ΕΟΠΥΥ) γιατροί, όλων των ειδικοτήτων, πανελλαδικά, δεν ξεπερνούν τις 5.000, αριθμός που σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί να καλύψει τα εκατομμύρια ασφαλισμένους του Οργανισμού. Σε πολλούς νομούς της Ελλάδας, υπάρχει μόνο ένας γιατρός συγκεκριμένης ειδικότητας προκειμένου να καλύψει τις δεκάδες χιλιάδες ασφαλισμένους της περιοχής του. Συγκεκριμένα στο Δήμο Εορδαίας  με πληθυσμό 45.000 κατοίκους υπάρχουν γιατροί έξι ειδικοτήτων. Λείπουν παντελώς βασικές ειδικότητες συμβεβλημένων γιατρών, όπως παιδίατροι ,οφθαλμίατροι, ΩΡΛ, ενώ υπάρχει μόνο ένας παθολόγος!

Ο κάθε συμβεβλημένος γιατρός έχει μέγιστο αριθμό επισκέψεων ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ, μέχρι 10 την ημέρα ή 50 την εβδομάδα. Με τη συμπλήρωση του αριθμού αυτού, δεν του επιτρέπεται να «μπει» στο σύστημα και έτσι ο ασθενής πρέπει να πληρώσει. Η κατάσταση, όπως διαμορφώνεται μετά την ενοποίηση των ασφαλιστικών οργανισμών αντί να βελτιώσει, επιδεινώνει περαιτέρω τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι καθώς έρχεται να προσθέσει προβλήματα στην ήδη ανεπαρκή περίθαλψη σε τομείς της υγείας όπως η οδοντιατρική. Οι ρυθμίσεις αυτές έχουν φέρει σε πλήρη απόγνωση τους εκπαιδευτικούς και ιδιαίτερα όσους ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες οι οποίοι είναι απολύτως «εξαρτημένοι» από το σύστημα υγείας.

Όλοι εμείς, που έχουμε υποστεί την πιο βάρβαρη επίθεση στις αποδοχές μας, εξακολουθούμε να καταβάλλουμε ανελλιπώς τις εισφορές μας για υπηρεσίες που ουσιαστικά δεν μας παρέχονται. Σε μια σύγχρονη κοινωνία, η πιο απάνθρωπη πολιτική, είναι αυτή που στερεί από τους εργαζόμενους το αγαθό της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.

Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. για την ανάδειξη του θέματος αποφάσισε την πραγματοποίηση πανελλαδικής  2ωρης στάσης εργασίας, την Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2012, ώρα 12:00-14:00. Συμμετέχοντας και ο σύλλογός μας σ΄αυτή τη στάση καλεί τους συναδέλφους μας, τους τοπικούς φορείς αλλά και όλους τους ασφαλισμένους στον οργανισμό, στη συμβολική κατάληψη των γραφείων του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. της περιοχής μας (πρώην ιατρεία του Ι.Κ.Α.) με κατάθεση ψηφίσματος και μοίρασμα φυλλαδίων για την ενημέρωση των συμπολιτών μας.

Απαιτούμε το αυτονόητο. Δωρεάν ιατρική κάλυψη για όλους τους εργαζόμενους.

Να δώσουμε όλοι δυναμικό παρόν στη στάση και τη συμβολική κατάληψη των γραφείων του ΕΟΠΥΥ.

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΕΟΡΔΑΙΑΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.