Επιχείρηση του Λιμενικού βρίσκεται σε εξέλιξη στον Μεσσηνιακό Κόλπο

Ιόνιο: Ερευνες για τον εντοπισμό πλοιαρίου με 100 λαθρομετανάστεςΕντοπίστηκε από τους λιμενικούς μετά από έρευνες στην ευρύτερη περιοχή του Μεσσηνιακού κόλπου το καΐκι, που είχε διαπιστωθεί από το πρωί της Παρασκευής ότι πλέει γεμάτο από παράνομους μετανάστες. Αυτή την ώρα οδηγείται στην Πύλο όπου θα γίνει καταμέτρηση, ενώ θα παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες σε όσους αλλοδαπούς παρουσιάζουν προβλήματα υγείας

Η κινητοποίηση ξεκίνησε έπειτα από τηλεφώνημα στην Αστυνομία ότι σκάφος, στο οποίο επέβαιναν πάνω από 100 λαθρομετανάστες και είχε ξεκίνησε από την Ηγουμενίτσα με προορισμό την Ιταλία, είχε μείνει ακυβέρνητο.

Αρχικά οι έρευνες στράφηκαν στο βόρειο Ιόνιο, ωστόσο στη συνέχεια αξιοποιώντας στοιχεία οι λιμενικοί επικεντρώθηκαν στον Μεσσηνιακό κόλπο.

Στις έρευνες συμμετείχαν τρία σκάφη του Λιμενικού. Ευτυχώς το καΐκι δεν κινδύνεψε όσο έπλεε ακυβέρνητο, αφού οι καιρικές συνθήκες ήταν καλές και οι βορειοανατολικοί άνεμοι, που έπνεαν δεν είχαν ένταση μεγαλύτερη από 4-5 μποφόρ

 

ΤΟ ΒΗΜΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.