Απορρίφθηκε από το Συμβούλιο της Επικρατείας η αίτηση που είχε καταθέσει ο υποψήφιος δήμαρχος Βοΐου, Δημήτρης Λαμπρόπουλος, κατά της απόφασης του Διοικητικού Πρωτοδικείου Κοζάνης, με την οποία απορρίφθηκε πρωτόδικη προσφυγή του κατά των αποτελεσμάτων του πρώτου γύρου των δημοτικών εκλογών τον Νοέμβριο του 2010.

Ειδικότερα, με την υπαριθμόν 106/2012 απόφασή του το ΣτΕ απορρίπτει την αίτηση του κ. Λαμπρόπουλου κατά της απόφασης του Διοικητικού Πρωτοδικείου, στο οποίο είχε προσφύγει μετά τις εκλογές της πρώτης Κυριακής ζητώντας να κηρυχθεί ο συνδυασμός του δεύτερος, με το αιτιολογικό ότι υπήρχαν άκυρα ψηφοδέλτια στην πρώτη καταμέτρηση διότι δεν έφεραν τη μονογραφή του δικαστικού εκπροσώπου.

Η δήμαρχος Βοΐου Παναγιώτα Ορφανίδου- Παπακωνσταντίνου με δήλωσή της στον «ΠΤΟΛΕΜΑΙΟ» χαρακτήρισε αναμενόμενη λίγο πολύ την απόφαση του ΣτΕ, καθώς, όπως ανέφερε, μπορεί μεν στην πρώτη καταμέτρηση κάποια ψηφοδέλτια να μην έφεραν μονογραφή ωστόσο τα ψηφοδέλτια που αριθμήθηκαν ήταν ίδια με τον αριθμό των ψηφοδελτίων που υπήρχαν, δεν υπήρχαν υπεράριθμα ψηφοδέλτια.

 

Ρόη ΒΑΣΒΑΤΕΚΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.