Θέλετε να δείτε τη ζυγαριά σας να κατεβαίνει αλλά παρά τις απεγνωσμένες προσπάθειές σας, αυτή έχει… κολλήσει. Τι κι αν «χτυπιέστε» στο γυμναστήριο, τι κι αν κάνετε δίαιτες, το αποτέλεσμα δεν αλλάζει. Γι’ αυτό μην αρχίσετε να κατηγορείτε τους γύρω σας, σκεφθείτε τι κάνετε λάθος. Γιατί σίγουρα κάνετε λάθη που δεν τα γνωρίζετε. Ποια είναι αυτά; Διαβάστε τις συνήθειες που δεν είχατε υποψιαστεί ότι σας παχαίνουν.

Κόψτε τους χυμούς του εμπορίου
Μπορεί να νομίζετε ότι περιέχουν βιταμίνες, όμως στην αναλογία βιταμινών- θερμίδων, νικητές αναδεικνύονται οι δεύτερες. Κι αυτό γιατί σε αυτούς υπάρχουν… καμουφλαρισμένοι υδατάνθρακες λόγω της επεργασμένης φρουκτόζης. Κι αυτή επειδή, όπως λένε οι ειδικοί, δεν μπορεί να αποθηκευτεί στα μυϊκά κύτταρα, μετατρέπεται πολύ γρήγορα σε λίπος. Έτσι, όταν διψάσετε, προτιμότερο είναι να πιείτε νερό ή πράσινο τσάι και αν είστε στη δουλειά, προτιμήστε να φάτε ένα φρούτο ή να πάρετε συμπλήρωμα βιταμινών.

Ελαττώστε το αλκοόλ
Προσπαθήστε να πίνετε όσο λιγότερα ποτά την εβδομάδα μπορείτε, για να μην πάνε οι κόποι σας… στο βρόντο. Τι σημαίνει αυτό; Όταν πίνετε, παρασύρεστε και από τους ξηρούς καρπούς και τα πατατάκια που σας σερβίρουν. Γι’ αυτό όσο λιγότερο πίνετε, τόσο περισσότερο φροντίζετε τη γραμμή σας.

Μην βγαίνετε συχνά έξω για φαγητό
Ακόμη κι αν δεν τρώτε πρόχειρο φαγητό απ’ έξω και προτιμάτε πάντα να πηγαίνετε σε καλά εστιατόρια, αν ξεπεράσετε τις δύο φορές την εβδομάδα, θα χαλάσετε τη δίαιτά σας. Αναρωτιέστε γιατί; Γιατί πολύ απλά σίγουρα το φαγητό αυτό θα περιέχει και περισσότερες θερμίδες από το μαγειρεμένο αλλά και γιατί δεν θα μείνετε σε ένα κυρίως πιάτο με μια μικρή σαλάτα. Σίγουρα θα παρασυρθείτε στο να δοκιμάσετε τα ορεκτικά. Κι εκεί θα έχετε χάσει το στόχο σας.

Κοιμηθείτε
Από τη μία η έλλειψη ύπνο και από την άλλη το άγχος της ημέρας σας κάνουν κακό. Κι αυτό γιατί με αυτό τον τρόπο πεινάτε και ότι φάτε (συνήθως κάτι πρόχειρο) αποθηκεύεται στον οργανισμό σας και γίνεται λίπος. Και σκεφθείτε ότι δεν έχει υπολογιστεί, το πόσο γρήγορα τρώτε. Γι’ αυτό ξεκουραστείτε και προτιμήστε – τις φορές που πεινάτε- ένα φρούτο.

Μην το παρακάνετε με τις πρωτεΐνες
Μην αποφεύγετε υδατάνθρακες και λιπαρά για να τρώτε μόνο πρωτεΐνες. Κι αυτό γιατί θα αποκτήσετε λίπος στο σώμα σας (ανεξάρτητα από τα κιλά σας) που δύσκολα θα φύγει. Γι’ αυτό να θυμάστε ότι οι διαιτολόγοι επαναλαμβάνουν διαρκώς ότι τα καλύτερα αποτελέσματα έρχονται με την ισορροπημένη διατροφή, η οποία είναι πλούσια σε φρούτα και λαχανικά, χωρίς στερήσεις και χωρίς υπερβολές.

Σταματήστε τις δίαιτες εξπρές
Για να επιτύχετε μόνιμα και ουσιαστικά αποτελέσματα, ο μόνος τρόπος είναι η ισορροπημένη διατροφή και όχι οι δίαιτες εξπρές που σας κάνουν να χάνετε γρήγορα κιλά αλλά μόλις φάτε κάτι, παχαίνετε αμέσως.

Να τρώτε πρωινό
Πρέπει προτού φεύγετε από το σπίτι σας, να τρώτε πάντοτε πρωινό. Γιατί με αυτό τον τρόπο ενεργοποιείται ο μεταβολισμός σας. Αν δεν φάτε τίποτα απολύτως το πρωί, ο μεταβολισμός θα «δουλέψει» πολύ αργότερα μέσα στην ημέρα, με αποτέλεσμα να μην είναι το ίδιο αποτελεσματικός.

www.newsbeast.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.