«Ταμείο» μετά τη δανειακή σύμβαση – «Είμαι εντολοδόχος της ΚΟ του ΠαΣοΚ», τόνισε ο υπουργός Οικονομικών στο ΕΣ

Ευ. Βενιζέλος: Φίλε Γιώργο σε συγχαίρω για την αποχώρηση«Ταμείο θα κάνουμε μετά την ολοκλήρωση της δανειακής σύμβασης. Αν έχουμε κερδίσει θα έχουμε καταγάγει θρίαμβο. Αν έχουμε χάσει, δεν θα έχουμε λόγο ύπαρξης», τόνισε πριν από λίγη ωρα ο κ. Ευ. Βενιζέλος από το βήμα του Εθνικού Συμβουλίου.

Ανεβαίνοντας στο βήμα ο κ. Βενιζέλος απευθύνθηκε προσωπικά στον πρόεδρο του ΠαΣοΚ, λέγοντας: «Φίλε Γιώργο Παπανδρέου, πριν από οτιδήποτε άλλο θέλω να σε συγχαρώ, Η αποχώρηση σου από την πρωθυπουργία και την ηγεσία του κόμματος είναι δύο κινήσεις σοβαρές και υπεύθυνες που σηματοδοτούν έναν καινούργιο πολιτικό πλιτισμό. Δεθήκαμε συναισθηματικά τους τελευταίοους επτά μήνες, παρά την αντιπαράθεση του 2007 και νομίζω ότι οι δύο μας έχουμε αποδείξει τι σημαίνει η ενότητα και η πίστη στην δημοκρατική παράταξη».

Δεν άνοιξε τα χαρτιά του, όσον αφορά την εκ μέρους του διεκδίκηση της ηγεσία του ΠαΣοΚ, τόνισε όμως ότι είχε ζητήσει να καταγραφεί στα πρακτικά «ότι παραμένω ως εντολοδόχος και εκπρόσωπος της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας του ΠαΣοΚ».

Ο κ. Βενιζέλος εξέφρασε ανοιχτά τις ενστάσεις του για το χρονοδιάγραμμα που πρότεινε ο κ. Παπανδρέου και είπε σχετικά: «Δεν μπορώ να παρακολουθήσω τους εσωτερικούς ρυθμούς του ΠαΣοΚ. Είιμαι εδώ παρών για τη χώρα και για την παράταξη. Δεν μπορώ να μετάσχω σε αυτήν υπολανθάνουσα αντιπαράθεση».

Μετέθεσε δε για μεταγενέστερο χρόνο την τοποθέτησή του για τα εσωτερικά ζητήματα, λέγοντας: «Δεν θα είναι αυτή η τελευταία συνεδρίαση. Θα εκτιμήσουμε το ρόλο προσώπων και θα έχω μία απόσταση από τους εσωτερικούς ρυθμούς».

Ο κ. Βενιζέλος σημείωσε ότι «τώρα κρίνεται η εκλογική επίδοση» και προσέθεσε: «Θα κάνω το καθήλοιν μου στο πλαίσιο των δυνάμεων και του ρόλου μου». Υπογράμμισε ότι στηρίζει την κυβέρνηση και το ΠαΣοκ και συμβάλλει στην προοπτική του και προσέθεσε: «Για να το πετύχω αυτό πρέπει να υπάρχει πραγματική στήριξη από τους συναδέλφους στο Υπουργικό Συμβούλιο και από την Κοινοβουλευτική Ομάδα, καθώς και από το Εθνικό Συμβούλιο».

«Εχουμε να ψηφίσουμε και να δώσουμε εξηγήσεις στους πολίτες και πρέπει να αντιταχθούμε στις εκλογικές σκοπιμότητες κομμάτων και προσώπων», είπε ο κ. Βενιζέλος και σημείωσε: «Αυτό με υπολανάθουσα προεκλογική εκστρατεία στο ΠαΣοΚ, διάρκειας 2,5 μηνών δεν επιτυγχάνεται».

Ο υπουργός Οικονομικών ζήτησε να υπάρξει εναρμόνιση του χρονοδιαγράμματος του ΠαΣοΚ με τις εξελίξεις στη χώρα. «Είτε τώρα, είτε μετά, δεν με νοιάζει. Θέλω να ξέρω ότι όταν κάνω τις εισηγήσεις στην κυβέρνηση, έχω πίσω μου το σύνολο των βουλευτών του ΠαΣοΚ», είπε.

Απέρριψε κάθε φημολογία ότι ο κ. Παπανδρέου θα του έδινε το δαχτυλίδι «που πηρε από τον Σημίτη» και ότι θα υπήρχε μία θολή δυαρχία. «Βλέπετε πώς εξελίσσονται τα πράγματα», είπε ο κ. Βενιζέλος και συμπλήρωσε ότι δεν πρέπει «να πάμε σε υπολανθάσουσα πολυαρχία. Πρέπει να έχουμε συμφωνήσει πως εκφράζεται η πολιτική ενότητα του ΠαΣοΚ».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.