Κατά πλειοψηφία πέρασε η πρόταση Παπανδρέου στο Πολιτικό Συμβούλιο για εκλογή Προέδρου πριν από τις εθνικές εκλογές και Συνέδριο μετά

Σκηνικό σύγκρουσης στο ΠαΣοΚΕμπλοκή στις διαδικασίες για την εκλογή του νέου προέδρου του ΠαΣοΚ σημειώνεται τις τελευταίες ώρες. Έπειτα από εκατέρωθεν διαρροές για τις προθέσεις του κ. Γ. Παπανδρέου και του κ. Ευ. Βενιζέλου, οι  δύο άνδρες είχαν τηλεφωνική επικοινωνία πριν από λίγο η οποία δεν κατέληξε σε συμφωνία σχετικά με το χρονοδιάγραμμα που πρότεινε ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ.

Ο κ. Παπανδρέου συνομίλησε και με τον κ. Αν. Λοβέρδο ο οποίος του είπε ότι θα στηρίξει την πρότασή του αρκεί να έχει τη διαβεβαίωση ότι δεν θα ανατραπούν οι σχεδιασμοί αυτοί από άλλες εξελίξεις.

Η πρόταση του κ. Παπανδρέου ήταν να υπάρξει εκλογή του νέου προέδρου, με απόλυτο σεβασμό στις προβλεπόμενες από το καταστατικό διαδικασίες, δηλαδή εκλογή από τη βάση, πριν από τις εθνικές εκλογές, έπειτα όμως από την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων για το PSI και τη δανειακή σύμβαση δηλαδή να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες εντός του Μαρτίου. Επίσης πρότεινε και συνέδριο τον Ιούνιο.

Κατόπιν αυτής της εξέλιξης, τα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου που στηρίζουν τον κ. Βενιζέλο αποφάσισαν να μην πάρουν θέση στη συνεδρίαση η οποία κράτησε λίγη ώρα και να μιλήσουν όλοι στο Εθνικό Συμβούλιο.

Από την πλευρά του κ. Παπανδρέου, είχε γνωστοποιηθεί ότι ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ σκοπεύει να καταθέσει μια ενωτική πρόταση, υποχωρώντας από τη διαρχία και την πρόθεση του να παραμείνει στην ηγεσία του κόμματος ως το Καλοκαίρι.

Λεγόταν επίσης ότι θα προτείνει να γίνει η εκλογή του νέου προέδρου πριν από τις βουλευτικές εκλογές, έπειτα όμως από το PSI και τη νέα δανειακή σύμβαση, άποψη την οποία εξέφρασε η κυρία Άννα Διαμαντοπούλου και υιοθετούν οι κ.κ. Μιχ. Χρυσοχοίδης,Ι. Ραγκούσης, κ.ά.

Ο κ. Παπανδρέου στην ολιγόλεπτη τοποθέτησή του στο πολιτικό συμβούλιο πρότεινε να συγκλιθεί συνδιάσκεψη πριν από τις εθνικές εκλογές και μετά την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων για το PSI και τη δανειακή σύμβαση όπου θα εκλεγεί ο νέος πρόεδρος του ΠαΣοΚ.

Μετά τις εθνικές εκλογές να συγκλιθεί στο Συνέδριο του Κινήματος. Η πρόταση αυτή έγινε δεκτή κατά πλειοψηφία από το Πολιτικό Συμβούλιο καθώς τα πέντε μέλη του που υποστηρίζουν τον κ. Βενιζέλο απήχαν.

Σύμφωνα με όλα τα φαινόμενα υπάρχει ένα σκηνικό σύγκρουσης στο εσωτερικό του Κινήματος ενώ πληθαίνουν οι ενδείξεις ότι ο υπουργός Οικονομικών κ. Ευ. Βενιζέλος δεν θα είναι υποψήφιος για αρχηγός του ΠαΣοΚ.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.