Αστρολογικές προβλέψεις από την Αση Μπήλιου

Τα ζώδια της χρονιάςΧρόνια τώρα ακούμε για την έλευση του 2012, της χρονιάς που συνδέεται με εικόνες καταστροφής και συντέλειας του πλανήτη. Οσο και αν ένα τέτοιο σενάριο εμπνέει τους καταστροφολόγους και τους κάθε λογής τσαρλατάνους που οικοδομούν τη δική τους ευημερία επάνω στους φόβους μας, τελικά (και) αυτή η χρονιά δεν θα σημάνει το τέλος μας. Θα σημάνει, όμως, μια μετάβαση – και όπως κάθε μεταβατικό στάδιο έτσι και αυτό θα περιέχει στοιχεία ανασφάλειας, κόπωσης και ρευστότητας.

Εξετάζοντας το πολύπαθο ωροσκόπιο της χώρας μας τα τελευταία χρόνια, με τα δυνατά χτυπήματα του Πλούτωνα και του Ουρανού στους οικονομικούς τομείς, νιώθω παράλληλα αισιόδοξη επειδή τελικά αυτό το τούνελ έχει έξοδο, ακόμη και αν δεν είναι ευδιάκριτο τις στιγμές που γράφονται αυτές οι γραμμές. Η έξοδος δεν θα διαφανεί αύριο, αλλά από το καλοκαίρι του 2012 και μετά μια αχτίδα φωτός μπορεί να αρχίσουμε να τη βλέπουμε – ακόμη περισσότερο το 2013. Η Ελλάδα, είτε το θέλουν είτε όχι, ποτέ δεν πεθαίνει. Τα χτυπήματα μπορεί να είναι πολλά, αν ωστόσο τα δούμε σαν αληθινά μαθήματα και σαν ευκαιρία να συσπειρωθούμε, να δείξουμε αλληλεγγύη και να εκτιμήσουμε περισσότερο τον ανθρώπινο παράγοντα και τις δυνατότητές του, τότε θα βγούμε νικητές. Οσο για τις κυβερνήσεις μας, αυτές θα έρχονται και θα παρέρχονται. Οι πολιτικοί μας καλά θα κάνουν να πάρουν το μήνυμα της αλλαγής και να σταματήσουν να ζουν στο δικό τους όνειρο – δικό μας εφιάλτη, διότι διαφορετικά το τίμημα θα είναι σκληρό. Και αυτή τη ζόρικη χρονιά το πιο σημαντικό είναι να μη χάσουμε τα στοιχεία που αποτελούν την ταυτότητά μας: την ελπίδα, την πίστη και την αισιοδοξία μας! Καλή χρονιά!

ΚΡΙΟΣ

Το μακρύ ταξίδι στην αυτογνωσία και στην απόκτηση ορίων και μέτρου στη ζωή σας συνεχίζεται και το 2012. Ο Κρόνος εξακολουθεί τη μακρά πορεία του απέναντί σας ως τις 5/10, αλλά στο πλευρό σας από την άνοιξη και για το υπόλοιπο της χρονιάς θα έχετε και βοήθειες. Οι του δευτέρου δεκαημέρου θα αντιμετωπίσετε τα μικρότερα εμπόδια στις αλλαγές που θέλετε να προωθήσετε, ενώ εσείς του τρίτου δεκαημέρου θα ζοριστείτε περισσότερο να επιβάλετε τις δικές σας ανάγκες και επιθυμίες, αφού θα υπάρχουν κάποιοι που αντιτίθενται ή δεν τις βλέπουν με καλό μάτι.

ΕΡΩΤΑΣ – ΣΧΕΣΕΙΣ: Τα μαθήματα που παραδίδει ο Κρόνος στον τομέα των σχέσεων και του γάμου συνεχίζονται και το 2012 μαζί με δυσκολίες και εμπόδια, κυρίως για τους γεννημένους στο τρίτο δεκαήμερο. Τα καλά νέα είναι ότι, αφού φύγει ο Κρόνος από αυτόν τον τομέα στις αρχές Οκτωβρίου, θα αρχίσετε να απολαμβάνετε τους καρπούς των κόπων και της προσπάθειας που κάνετε για να βρείτε ισορροπίες στην προσωπική σας ζωή. Αν μπαίνοντας στη νέα χρονιά δεν βρίσκεστε σε μια ικανοποιητική σχέση ή γάμο, ίσως αποφασίσετε ότι ήρθε η ώρα να βάλετε τέλος σε αυτό το «μαρτύριο». Το κλειδί για την ευτυχία το 2012 είναι η ειλικρίνεια που θα δείξετε στον εαυτό σας και στους άλλους. Η πορεία της Αφροδίτης από τον Απρίλιο ως τον Αύγουστο στους Διδύμους θα ελαφρύνει τη διάθεσή σας και μπορεί να σας βάλει και σε πειρασμούς παράλληλων ιστοριών, ειδικά αν ο έρωτας ή το σεξ έχουν κάνει φτερά σε μια μακροχρόνια σχέση. Ακόμη πιο πρόθυμοι για περιπέτειες θα είναι οι αδέσμευτοι την καινούργια χρονιά. Βέβαια, με ανάδρομο Αρη από τις 24/1 ως τις 14/4, προσέξτε ερωτικές έλξεις στον χώρο της δουλειάς, γιατί μπορεί να απογοητευτείτε. Το σημαντικότερο στο 2012 είναι ότι η επικοινωνία, ο διάλογος και η κατανόηση θα αποτελούν μεγαλύτερη προτεραιότητα από το σεξ!

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ – ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ: Το 2012 είναι χρονιά σκληρής δουλειάς, κυρίως στην περίοδο του πρώτου εξαμήνου που ο κυβερνήτης του ζωδίου σας Αρης θα βρίσκεται στην Παρθένο. Και, ναι, στο διάστημα ως τις 3 Ιουλίου ο διάβολος θα κρύβεται στις λεπτομέρειες που μισείτε ίσως περισσότερο από καθετί άλλο. Το πρώτο εξάμηνο θα σας δώσει την ευκαιρία να κλείσετε εκκρεμότητες στη δουλειά, αλλά να γίνετε και πιο παραγωγικοί. Δεν θα είναι, όμως, μικρά και τα κέρδη σας, αφού ο Δίας από τον Ταύρο στο ίδιο διάστημα θα ευνοεί να αποκτήσετε μεγαλύτερη σταθερότητα στα οικονομικά και να νιώσετε μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση στην ικανότητά σας να κερδίζετε. Ιδιαίτερα θετικό θα είναι το πρώτο εξάμηνο και για να τακτοποιήσετε λογαριασμούς, χρέη, κληρονομικά θέματα, διατροφές, καθώς και για να απαιτήσετε να σας εξοφληθούν οφειλές τρίτων. Ακόμη και μια προαγωγή συνοδευόμενη από μια μικρή αύξηση δεν αποτελεί ανεδαφικό σενάριο. Πιο εύκολα, επίσης, θα μπορέσετε να ξεφορτωθείτε ένα ακίνητο ή να προχωρήσετε σε μια συμφέρουσα αγορά. Ο Δίας από τους Διδύμους μετά τις 11/6 και για έναν ολόκληρο χρόνο ευνοεί το ψάξιμο, τις σπουδές, τα ταξίδια, τις συμφωνίες και την επέκταση του κοινωνικού σας δικτύου. Οι γεννημένοι τον Μάρτιο θα νιώθετε τεράστια την ανάγκη μιας ριζοσπαστικής αλλαγής στη δουλειά, μετρήστε όμως καλά όλες τις παραμέτρους και μην πάρετε μεγάλο ρίσκο χωρίς να είναι υπολογισμένο.

ΤΑΥΡΟΣ

Το ότι φιλοξενείτε τον Δία στο ζώδιό σας κατά τη διάρκεια του πρώτου εξαμήνου του 2012 δεν στρώνει απαραίτητα το διάβα σας με ροδοπέταλα ούτε ξαφνικά αρχίζει το μάννα να πέφτει εξ ουρανού. Ωστόσο, με δύο πολύτιμους συνεργάτες, τον Αρη από την Παρθένο και τον Πλούτωνα από το ζώδιο του Αιγόκερω, σίγουρα ο Δίας μπορεί να λειτουργήσει σαν ένας πολύ γενναιόδωρος Αγιος Βασίλης! Ως τις 10 Ιουνίου, λοιπόν, βάλτε τα δυνατά σας για να κυνηγήσετε τους στόχους σας, είτε σε προσωπικό, είτε σε επαγγελματικό, είτε σε οικονομικό επίπεδο.

ΕΡΩΤΑΣ – ΣΧΕΣΕΙΣ: Καιρός να βγείτε λίγο από τη χειμερία νάρκη και να ξεμυτίσετε με εφόδια την αισιοδοξία και τον ακαταμάχητο ερωτισμό σας μέσα στην καινούργια χρονιά. Βοήθειες θα έχετε πολλές: από τη μία τον Αρη στην Παρθένο, στον τομέα του φλερτ, του έρωτα και των σχέσεων και από την άλλη τον πλανήτη της επέκτασης, τον Δία, που θα βρίσκεται στο ζώδιό σας ως τον Ιούνιο. Αν μέχρι τότε δεν καταφέρετε να ξυπνήσετε μια σχέση ή να εμπνεύσετε τον έρωτα σε κάποιο πρόσωπο, τότε θα δυσκολευτείτε περισσότερο στο υπόλοιπο της χρονιάς. Αν βρίσκεστε σε μια καλή σχέση και νιώθετε ικανοποιημένοι, μην το βασανίζετε άλλο και προχωρήστε σε έναν γάμο, μια συγκατοίκηση ή ακόμη και στην απόκτηση απογόνου τους πρώτους εννέα μήνες της νέας χρονιάς. Το ίδιο διάστημα θα έχετε και περισσότερες ευκαιρίες να κάνετε μια σημαντική γνωριμία, να ψάξετε και να βρείτε τον μεγάλο έρωτα ή, αν δεν ενδιαφέρεστε για σταθερές σχέσεις (πράγμα εξαιρετικά σπάνιο για τον χαρακτήρα σας), να περάσετε καλά σε εφήμερες και έντονες καταστάσεις. Στο τελευταίο τρίμηνο του έτους στον τομέα σχέσεων – γάμου παίρνει θέση ο Κρόνος, που θα παραμείνει απέναντί σας, στον Σκορπιό, ως το τέλος του 2014 και θα σας οδηγήσει σε ξεκαθαρίσματα, αλλά και σε μια πιο σοβαρή προσέγγιση στις σχέσεις.

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ – ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ: Το πρώτο εξάμηνο του 2012 σάς λύνει τα χέρια και σας επιτρέπει να προχωρήσετε μπροστά σε ό,τι σχεδιάζετε. Αν έχετε κάποια ιδέα και θέλετε να την προτείνετε ή να την υλοποιήσετε, προωθήστε την ως τον Ιούνιο, που είναι και το πιο σίγουρο διάστημα για ανταπόκριση και επιτυχία. Αν θέλετε ακόμη να ψάξετε την τύχη σας σε άλλους τόπους, ο Δίας θα συμβάλει στο να βρείτε διέξοδο. Προτάσεις που θα προκύψουν ως τις αρχές του φθινοπώρου πρέπει να αξιολογηθούν καλύτερα από αυτές που θα έρθουν αργότερα. Ακόμη και αν δεν είναι οι ιδανικές και σε κάποιες πρέπει να υποχωρήσετε στα αιτήματά σας και στις προσδοκίες σας, σίγουρα μακροπρόθεσμα θα σας δικαιώσουν. Οικονομικά θα έχετε συμπαραστάτη στα δύσκολα τον κυβερνήτη σας, την Αφροδίτη, που ειδικά εφέτος θα παραμείνει για ιδιαίτερα μεγάλο διάστημα στον τομέα των οικονομικών στο ηλιακό σας ωροσκόπιο (από τις αρχές Απριλίου ως τις 7/8). Ετσι, ακόμη και στα δύσκολα της κρίσης, εσείς θα ανεφοδιάζεστε καλύτερα από άλλους για να την αντιμετωπίσετε. Σημαντικό είναι να διερευνήσετε τους πρώτους εννέα μήνες τις δυνατότητες κέρδους που θα έχετε, όχι μόνο σχετικά με τη δουλειά σας, αλλά και από παράπλευρες πηγές εσόδων, όπως παραδείγματος χάριν ακίνητα, δάνεια, χρηματοδοτήσεις κτλ. Ρίσκα απαγορεύονται μετά τις 6/10!

ΔΙΔΥΜΟΙ

Ακόμη μία χρονιά στη ζωή σας που οι αλλαγές θα είναι η μόνη σταθερά! Με τις εκλείψεις να συνεχίζονται στο ζώδιό σας, αλλά και στο απέναντί σας, του Τοξότη, η ζωή σας μεταμορφώνεται. Μπορεί το άγνωστο να σας τρομάζει, αλλά όταν φτάσετε εκεί που πρέπει θα νιώσετε μεγάλη ικανοποίηση που άλλαξαν τόσο πολλά μέσα σας και γύρω σας. Το σημαντικό νέο του 2012 είναι η είσοδος του Δία στο ζώδιό σας (αισιοδοξία, επέκταση, επιτυχία), καθώς και η τετράμηνη στάση της Αφροδίτης (σχέσεις – οικονομικά) επίσης στο δικό σας ζώδιο.

ΕΡΩΤΑΣ – ΣΧΕΣΕΙΣ: Καλωσορίστε τη χρονιά με τη μεγαλύτερη δυναμική στον τομέα των σχέσεων την τελευταία δεκαετία! Οι αστρολογικές ενδείξεις ότι το 2012 έρχεται με άγριες διαθέσεις για τον τομέα των σχέσεων και του γάμου είναι πολλές και ποικίλες ως προς την ποιότητά τους. Από αυτές ξεχωρίζουν τρεις ιδιαίτερα σημαντικές επιρροές. Η πρώτη έχει να κάνει με την παραμονή της Αφροδίτης (του πλανήτη του έρωτα και των σχέσεων) στο ζώδιό σας από τις 4/4 ως τις 7/8. Η δεύτερη αφορά την είσοδο και παραμονή του Δία στο ζώδιό σας από τις 11/6 και για έναν ολόκληρο χρόνο και η τρίτη είναι αυτή του Αρη, που σας πολιορκεί όλο το πρώτο εξάμηνο του 2012 σε όλα τα μέτωπα και, φυσικά, και σε αυτό των σχέσεων. Μια ακόμη καταλυτική επιρροή για την προσωπική σας ζωή είναι αυτή που έχει ξεκινήσει από τον Δεκέμβριο του 2010 και συνεχίζεται και με την καινούργια χρονιά. Αναφέρομαι στις εκλείψεις στο ζώδιό σας και στο απέναντι, του Τοξότη, που είναι πάντα δείκτες αλλαγών στη ζωή μας. Ως το καλοκαίρι και αν είστε δεσμευμένοι με άλλους Διδύμους, Παρθένους, Τοξότες και Ιχθύς, τα πράγματα θα είναι πιο ζόρικα, καθώς τα ζώδια αυτά επηρεάζονται από τον Αρη (σεξ, ζήλια, πάθος, ενέργεια). Από τον Ιούλιο και μετά τόσο οι αδέσμευτοι όσο και οι δεσμευμένοι θα έχετε περισσότερες ευκαιρίες και καλύτερες επιλογές στον έρωτα.

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ – ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ: Ως τις 3/7 που ο Αρης παραμένει σε κόντρα με το ζώδιό σας, όλα τα σενάρια είναι πιθανά στον επαγγελματικό τομέα: Μειώσεις, αλλαγή πόστου, καινούργια και δύσκολα ξεκινήματα, προβλήματα ρευστότητας αν έχετε δική σας επιχείρηση ή προβλήματα με κανονισμούς, νόμους, συνεργάτες, πελάτες κτλ. Από τον Απρίλιο ως τον Ιούνιο θα υπάρχει μια βοήθεια, αυτή της Αφροδίτης, στο ζώδιό σας, που σαν από μηχανής… θεά θα σας σώζει από τα πολύ δύσκολα. Ωστόσο, από τις 11/6 θα μετακινηθεί στο ζώδιό σας ο Δίας, όπου και θα παραμείνει για έναν ολόκληρο χρόνο, και εκεί πραγματικά θα παρουσιαστούν σημαντικές ευκαιρίες προόδου και ανόδου στην καριέρα σας. Από το καλοκαίρι, λοιπόν, θα καταφέρετε να πάρετε το αίμα σας πίσω, να συγκεντρώσετε τις δυνάμεις σας και τις βοήθειές σας και να ψάξετε το καλύτερο στη δουλειά. Στο πρώτο εξάμηνο θα σας απασχολήσουν πολύ και τα θέματα του σπιτιού ή τα περιουσιακά σας. Αν περιμένετε χρήματα που σας οφείλονται ή χρήματα από κάποια πώληση, μετά τον Απρίλιο θα έχετε τα πρώτα θετικά σημάδια. Οι δυνατότητες κέρδους θα είναι μεγαλύτερες μετά τις 4/4, ενώ και τα πολλά έξοδα θα σταματήσουν κάπου στις αρχές Ιουλίου. Οπως καταλαβαίνετε, το πρώτο τρίμηνο της χρονιάς είναι το πιο ζόρικο και απαιτητικό.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Το 2012 θα είναι στο μεγαλύτερο μέρος του απαιτητικό και σύνθετο, καθώς ο Κρόνος θα εξακολουθήσει να παραδίδει μαθήματα ρεαλισμού και προσγείωσης στην πραγματικότητα ως τις αρχές Οκτωβρίου. Εφέτος θα επηρεαστούν περισσότερο οι γεννημένοι στο τρίτο δεκαήμερο από τη διέλευση του Κρόνου. Οι γεννημένοι στο πρώτο δεκαήμερο, με τον Ουρανό και τον Πλούτωνα ως κύριες επιρροές, θα πάρουν περισσότερα ρίσκα και θα είναι πιο ανοιχτοί στο καινούργιο και στο διαφορετικό.

ΕΡΩΤΑΣ – ΣΧΕΣΕΙΣ: Το 2012, από την αρχή μέχρι το τέλος του, θα σας αναγκάσει να αντιμετωπίσετε αυτό που πιθανώς φοβάστε περισσότερο, είτε είστε ήδη σε κάποια σχέση, είτε έχετε μείνει σε μια παλαιότερη που στην καρδιά και στο μυαλό σας δεν έληξε ποτέ, είτε εμπλέκεστε σε μια σχέση που απλώς αποτελεί προέκταση της δικής σας φαντασίας; Από το 2008 το ζώδιό σας δέχεται ιδιαίτερες επιρροές από τους αργούς πλανήτες στον τομέα των σχέσεων, κάτι που δημιουργεί διακυμάνσεις σε κάθε νέα χρονιά. Το φθινόπωρο του 2012 φαίνεται, ωστόσο, να διώχνει ένα μεγάλο μέρος του βάρους και να σας απελευθερώνει μερικώς. Εκεί κάπου στο τέλος Σεπτεμβρίου, με την έξοδο του Κρόνου από τον Ζυγό, θα τελειώσει η μεγάλη ταλαιπωρία και πιθανώς και ένας κύκλος μοναξιάς για κάποιους, ενώ οι σχέσεις σας θα καταφέρουν να ορθοποδήσουν και να παγιωθούν. Ο Κρόνος από τον Σκορπιό ζητεί να αντιμετωπίσετε τον τομέα του έρωτα με μεγαλύτερη σοβαρότητα και δεν θα είστε λίγοι εσείς που θα μπείτε σε μακροχρόνιες και σημαντικές σχέσεις. Κάποιοι μπορεί να αποκτήσετε και έναν απόγονο, αν αυτό συγκαταλέγεται στις επιθυμίες σας. Η άνοιξη θέλει προσοχή, καθώς θα είστε επιρρεπείς σε επιπόλαιες ιστορίες, σε παράλληλες ή κρυφές σχέσεις ή σε σχέσεις που ξεκινούν από τον χώρο εργασίας.

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ – ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ: Η επιρροή του Ουρανού στον τομέα της καριέρας δημιουργεί το κατάλληλο πλαίσιο για να έχετε εξελίξεις στα επαγγελματικά σας καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς, ειδικά αν είστε γεννημένοι στο πρώτο δεκαήμερο. Μπορεί να υπάρχει ρευστότητα, ίσως όμως έχετε και μια καταπληκτική ιδέα που θα σας βοηθήσει να αυτονομηθείτε ως έναν βαθμό. Το μόνο που πρέπει να προσέξετε είναι να μην αφήσετε κάτι σίγουρο και σταθερό για κάτι καινούργιο που σας γοητεύει, αλλά δεν το έχετε ακόμη τεστάρει. Η πορεία του Κρόνου στον Ζυγό, που συνεχίζεται ως τις αρχές Οκτωβρίου, δείχνει ότι για να έχετε επαγγελματική αναγνώριση και πρόοδο σε όποια δουλειά και αν βρίσκεστε πρέπει να εργαστείτε σκληρά και αγόγγυστα και να μη σταματήσετε να αποδεικνύετε τις ικανότητές σας. Το πρώτο εξάμηνο, με τον Αρη στην Παρθένο, αξιοποιήστε τα όποια επικοινωνιακά ταλέντα σας προκειμένου να προβληθείτε και ζητήστε βοήθεια από φίλους και συνεργάτες, οι οποίοι θα είναι πρόθυμοι να σας την προσφέρουν. Η ομαδική δουλειά και οι κοινοί στόχοι, όταν πολεμάτε δηλαδή όχι μόνο για το δικό σας καλό, αλλά για περισσότερους, θα ευνοούνται ως τον Ιούνιο με τον Δία στον Ταύρο. Κατόπιν ο Δίας θα περάσει στους Διδύμους και θα λειτουργεί σαν φύλακας άγγελος, ακόμη και στα επαγγελματικά σας. Στα οικονομικά, προσπαθήστε να κλείσετε εκκρεμότητες του παρελθόντος.

ΛΕΩΝ

Το 2012 δεν θα σας λείψουν ούτε η τύχη ούτε οι ευκαιρίες για να υλοποιήσετε τους στόχους σας, κυρίως αυτούς που αναφέρονται στην καριέρα. Αρκεί να κάνετε τη σωστή προετοιμασία, να μη φοβηθείτε τη σκληρή δουλειά και να φανείτε συντηρητικοί στην αντιμετώπιση των οικονομικών θεμάτων. Ως το τέλος του καλοκαιριού όλα είναι με το μέρος σας και πολύ λίγα θα είναι εκείνα που θα σας ταλαιπωρήσουν. Κάποια δύσκολα θα ξεκινήσουν από τις 6/10, οπότε και θα περάσει ο Κρόνος στον Σκορπιό, αλλά ακόμη και εκεί κάτι θα σας σώζει, έστω και την τελευταία στιγμή.

ΕΡΩΤΑΣ – ΣΧΕΣΕΙΣ: Το ζώδιό σας είναι το ζώδιο της αγάπης, είτε αναφερόμαστε στην ερωτική είτε στη φιλική αγάπη, και αυτές τις αγάπες θα τις γιορτάσετε με ποικίλους τρόπους μέσα στη νέα χρονιά! Μολονότι θα είστε αρκετά επιρρεπείς σε φλερτ και ερωτικές ίντριγκες, πριν από το φθινόπωρο το ενδεχόμενο μιας σταθερής δέσμευσης δεν θα σας είναι και τόσο ελκυστικό. Τα σταθερά και τα σοβαρά θα έρθουν μάλλον στο δεύτερο εξάμηνο του έτους. Αν είστε δεσμευμένοι ή παντρεμένοι, εδώ και πολύ καιρό προσπαθήστε να ανανεώσετε τη σχέση σας προτού καταφθάσει το βαρύ πυροβολικό – ο Κρόνος στις 6/10 – που θα δοκιμάσει τα συναισθήματά σας, αλλά και του συντρόφου σας. Αν είστε μόνοι, το 2012 όχι μόνο θα βρείτε ανταπόκριση στα ερωτικά σας καλέσματα, αλλά μπορεί να μπείτε και σε διλήμματα επιλογών ιδιαίτερα ως τις 7/8. Με Αφροδίτη και Δία στους Διδύμους, τα φλερτ, οι έξοδοι, η διασκέδαση και οι διακοπές δεν θα σας λείψουν όσο βαθιά και αν είναι η τσέπη σας, διότι αυτό ξεκινά από τη δική σας καλύτερη διάθεση. Επιπλέον, αν θέλετε να αποκτήσετε έναν απόγονο, η χρονιά προσφέρεται. Μετά τις 6/10 οι περισσότεροι θα θελήσετε να βάλετε πιο γερές βάσεις και να δημιουργήσετε τη δική σας οικογένεια.

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ – ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ: Από το 2008 ο Πλούτωνας έχει περάσει στον τομέα της εργασίας, δημιουργώντας συνθήκες αλλαγής τόσο στις δομές όσο και στον τρόπο με τον οποίο δουλεύετε. Εκεί που το παλιό πεθαίνει θα γεννιέται κάτι καινούργιο, όσο επώδυνη και αν φαντάζει η μετάβαση. Αν διαπιστώνετε ότι στη δουλειά ή στην επιχείρησή σας τα πράγματα δεν έχουν μέλλον, μη μένετε κολλημένοι! Μάλιστα, θα σας πρότεινα να βιαστείτε και ως το τέλος του καλοκαιριού είτε να έχετε αποχωρήσει είτε να προχωρήσετε σε πώληση μιας κακής επιχείρησης. Από την άλλη, το ίδιο διάστημα είναι και το καλύτερο για ξεκινήματα σε μια νέα δουλειά ή για το στήσιμο μιας νέας επιχείρησης. Ο Δίας στον τομέα της καριέρας ως τον Ιούνιο θα σας δώσει τις ευκαιρίες που χρειάζεστε για να κάνετε το μεγάλο βήμα στα επαγγελματικά. Ομως και μετά τις 11/6 η παρουσία του στους Διδύμους μαζί με τη βοήθεια της Αφροδίτης από το ίδιο ζώδιο, όπου κατά παρέκκλιση θα μείνει από τον Απρίλιο ως τον Αύγουστο, θα σας δώσει ευκαιρίες μέσω φίλων και συνεργατών προκειμένου να κάνετε τα επαγγελματικά σας όνειρα πραγματικότητα. Το 2012 προσφέρεται και για να ξανακαθήσετε στα θρανία, εμπλουτίζοντας το βιογραφικό σας με γνώσεις. Οικονομικά, ως τις αρχές Ιουλίου που παραμένει ο Αρης στην Παρθένο, τα έξοδα θα είναι αρκετά και τα έσοδα ίσως λίγο ψαλιδισμένα εξαιτίας μειώσεων, νομοθεσίας και συνθηκών. Ωστόσο, ο Αρης θα σας δώσει και τα εφόδια για να αναζητήσετε τρόπους να τα βελτιώσετε.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Το 2012 θα είναι μια δυναμική χρονιά, με κύριο χαρακτηριστικό την πολύμηνη παραμονή του Αρη (δράση, ενέργεια, πρωτοβουλίες) στο ζώδιό σας, αλλά και την παράλληλη στήριξη των σχεδίων σας από τον Δία στον Ταύρο. Οι εκλείψεις στον άξονα Διδύμων – Τοξότη εξακολουθούν να σας δημιουργούν την ανάγκη αλλαγών στον άξονα καριέρας – οικογένειας. Σε κάθε περίπτωση, το 2012 βοηθά να προβληθείτε περισσότερο, να ενισχυθεί η καλή σας επαγγελματική φήμη και να σταθεροποιήσετε ως έναν βαθμό την προσωπική σας ζωή.

ΕΡΩΤΑΣ – ΣΧΕΣΕΙΣ: Είστε τα παιδιά της λογικής, που ακόμη και τα συναισθήματα τα χειρίζεστε με έναν πιο αποστασιοποιημένο, πρακτικό και εκλογικευμένο τρόπο. Ολα αυτά μέχρι χθες! Διότι από τις 3/2 εγκαθίσταται στον τομέα των σχέσεων ο πλανήτης της εξιδανίκευσης, της ρομαντικής αγάπης, αλλά και της αυταπάτης, ο Ποσειδώνας. Εφέτος θα επηρεαστείτε περισσότερο οι γεννημένοι κοντά στις 24/8 και θα είστε πιο επιρρεπείς σε ιδανικούς, μερικές φορές ουτοπικούς έρωτες, σχέσεις με μικρότερους σε ηλικία ή προβληματικούς συντρόφους, ενώ αν είστε ήδη σε σχέση μπορεί ξαφνικά να εξαφανιστούν ως διά μαγείας όλα τα προβλήματα που βλέπατε στο ταίρι σας, όχι επειδή λύθηκαν, αλλά διότι εσείς επιλέγετε να μην τα βλέπετε. Η επιρροή αυτή θέλει προσοχή για να μην παραμυθιαστείτε. Οσο για τους υπόλοιπους Παρθένους, με τον Αρη στο ζώδιό σας ως τις αρχές Ιουλίου, θα είστε πιο τολμηροί, αλλά και πρόθυμοι για ρίσκο στα προσωπικά σας. Το τρίγωνο Αρη – Δία – Πλούτωνα στο πρώτο εξάμηνο του 2012 μπορεί να φέρει έναν συναρπαστικό έρωτα, αλλά και την απόφαση για μια δέσμευση ή γάμο! Αν είστε σε κατάλληλη ηλικία και το επιθυμείτε, οι ίδιοι μήνες θα είναι ευνοϊκοί και για την απόκτηση ενός παιδιού.

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ – ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ: Με τον Αρη στο ζώδιό σας ως τις 3/7, για ένα πράγμα δεν θα παραπονεθείτε μέσα στο 2012, ότι δεν θα έχετε πολλή δουλειά. Η αλήθεια είναι ότι όσο πιο πολλά έχετε να κάνετε στον επαγγελματικό τομέα τόσο πιο ικανοποιημένοι θα νιώθετε κατά τη διάρκεια της χρονιάς. Η δουλειά μπορεί να λειτουργήσει και ως ψυχοθεραπεία το πρώτο εξάμηνο, αναπληρώνοντας ίσως κάποιες άλλες ελλείψεις. Θα είστε μαχητικοί, διεκδικητικοί και μολονότι η πίεση, η ρευστότητα, το στρες και το άγχος δεν θα λείψουν, εσείς θα τα καταφέρετε να υπερπηδήσετε και τα πιο δύσκολα εμπόδια. Η είσπραξη της εκτίμησης των άλλων για κάποιους μπορεί να είναι άμεση, όμως οι περισσότεροι θα νιώσετε να αναγνωρίζουν την παραγωγικότητα και τη δημιουργικότητά σας στο δεύτερο εξάμηνο του έτους. Τότε, με τη συμβολή του Δία στον τομέα της καριέρας, μπορεί να φθάσετε πολύ ψηλά και μάλιστα να ασχοληθείτε ταυτόχρονα με δύο διαφορετικά αντικείμενα. Το μόνο που πρέπει να διαφυλάξετε κυρίως στο πρώτο εξάμηνο είναι η υγεία σας, που κινδυνεύει από τη νευρικότητα, την υπερένταση και την καθημερινή κόπωση. Ως το καλοκαίρι τα έξοδα θα είναι ιδιαίτερα αυξημένα – πιθανώς διοχετεύετε αρκετά χρήματα και σε θέματα του σπιτιού ή της οικογένειας. Βέβαια, ο Κρόνος στον τομέα των οικονομικών ως τον Οκτώβριο σας κάνει αρκετά συντηρητικούς στη διαχείριση των οικονομικών σας και ήδη σας έχει προσφέρει από το 2009 πολύτιμα μαθήματα διαχείρισης. Το τελευταίο τρίμηνο της χρονιάς θα ανεβάσει και τα κέρδη.

ΖΥΓΟΣ

Το μακρύ και δύσκολο ταξίδι του Κρόνου στο ζώδιό σας, που ξεκίνησε το 2009, συνεχίζεται και το 2012, αλλά πλέον επηρεάζει περισσότερο τους γεννημένους στο τρίτο δεκαήμερο του ζωδίου σας, αφήνοντας κάπως πιο ελεύθερους τους γεννημένους στο δεύτερο. Οι γεννημένοι στο πρώτο δεκαήμερο με τον Ουρανό απέναντί σας στον τομέα των σχέσεων – συνεργασιών και τον Πλούτωνα σε κόντρα από το ζώδιο του Αιγόκερω έχετε να πάρετε διαφορετικά μαθήματα και να αντιμετωπίσετε διαφορετικές προκλήσεις. Το θετικό του 2012 είναι ότι στο μεγαλύτερο μέρος του θα έχετε την προστασία του Δία από τους Διδύμους, αλλά και της Αφροδίτης από το ίδιο ζώδιο.

ΕΡΩΤΑΣ – ΣΧΕΣΕΙΣ: Εκπροσωπείτε το ζώδιο που κυβερνά τον τομέα των σχέσεων, άρα ο συγκεκριμένος τομέας στη ζωή σας είναι πάντα ο πιο σημαντικός. Ετσι θα είναι και το 2012, όσο θα βρίσκεται στο ζώδιό σας ο Κρόνος, ο πλανήτης της ωριμότητας, των μαθημάτων ζωής και της σκληρής δουλειάς. Τα τελευταία χρόνια νιώθετε όλο και πιο πολύ ότι εσείς είστε αυτοί που επωμίζεστε την ευθύνη και το βάρος της σχέσης, ενώ ο σύντροφός σας δεν συμμετέχει ισομερώς. Εφέτος αυτή την αίσθηση θα την έχετε πιο πολύ οι γεννημένοι στο τρίτο δεκαήμερο, αφού εσάς θα επηρεάζει ως τις 5 Οκτωβρίου ο Κρόνος. Μην αφήσετε τον Κρόνο να σας μετατρέψει σε μια πατρική ή μητρική φιγούρα για το ταίρι σας. Πρέπει με κάθε τρόπο να παραμείνετε εραστές και σύντροφοι για να σωθεί το πράγμα. Οι γεννημένοι στο πρώτο δεκαήμερο θα έχετε την επιρροή του Ουρανού στον τομέα των σχέσεων. Αυτό δείχνει ότι το ταίρι σας θα έχει ανάγκη από περισσότερη ελευθερία και αλλαγές στη σχέση, ίσως περισσότερο από όσο αντέχετε. Αν τη δώσετε, θα κερδίσετε σε έρωτα, αγάπη και έντονη σεξουαλική διάθεση, αν δεν τη δώσετε, όμως, τότε μπορεί να συμβεί και το μοιραίο. Η Αφροδίτη, από τον Απρίλιο ως τις 7 Αυγούστου, θα βοηθήσει να φτιάξετε το κλίμα, μολονότι μπορεί να σας βάλει και σε πειρασμούς. Οι αδέσμευτοι θα έχετε περισσότερες επιλογές και μεγαλύτερη τύχη σε νέες γνωριμίες σε σχέση με το 2011.

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ – ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ: Σίγουρα δεν είναι η πιο εύκολη χρονιά για τα επαγγελματικά σας, αφού πέρα από τον Κρόνο, που σας υποχρεώνει σε μεγαλύτερες ευθύνες και δεσμεύσεις, στο πρώτο μισό της χρονιάς θα σας παίζει και ο Αρης από την Παρθένο ένα περίεργο παιχνίδι ρευστότητας, παρασκηνίου, ανατροπών, ανασφάλειας και ανακατατάξεων στη δουλειά. Το πρώτο τρίμηνο του 2012 θα ζοριστείτε ιδιαίτερα και σε ψυχολογικό επίπεδο, προκειμένου να τα βγάλετε πέρα με τις απαιτήσεις των άλλων και τις

– κάποιες φορές – παράλογες προσδοκίες τους. Από τον Απρίλιο σιγά σιγά και ακόμη περισσότερο από τον Ιούνιο, που θα περάσει ο Δίας στους Διδύμους, θα καταφέρετε να πατήσετε σε πιο στέρεο έδαφος. Αν ψάχνετε να βρείτε μια δουλειά που θα σας ικανοποιεί περισσότερο, το δεύτερο εξάμηνο μπορεί να σας δώσει λύσεις και οι προσφορές θα είναι πιο αξιόλογες έναντι του πρώτου εξαμήνου. Οσον αφορά τα οικονομικά, δείξτε λίγη προσοχή το πρώτο τρίμηνο, που είναι πιο «ζημιάρικο», και σε αυτόν τον τομέα θα καταφέρετε σιγά σιγά να ισορροπήσετε τα έσοδα και τα έξοδα. Ο Δίας από τον Ταύρο θα βοηθήσει, μολονότι τα κέρδη θα είναι μεγαλύτερα από τον Ιούνιο και μετά. Η εκμετάλλευση ενός ακινήτου, μια αγοραπωλησία, μια κληρονομιά, δωρεά ή χρηματοδότηση είναι πιθανά σενάρια του 2012 που θα λειτουργήσουν σαν οξυγόνο στην τσέπη σας.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Το 2012 είναι μια χρονιά ιδιαίτερα παραγωγική, με ευκαιρίες τόσο στο να διαμορφώσετε τα πράγματα όπως επιθυμείτε στην προσωπική σας ζωή όσο και στα επαγγελματικά. Στους πρώτους εννέα μήνες τα εμπόδια είναι λιγότερα και ακόμη και αυτά που παρουσιάζονται τείνετε να τα βλέπετε σαν μεταμφιεσμένες ευκαιρίες για πρόοδο και εξέλιξη. Τα πράγματα σοβαρεύουν και γίνονται πιο δύσκολα μετά τις 5 Οκτωβρίου, αφού τότε στο ζώδιό σας εγκαθίσταται ως το τέλος του 2014 ο Κρόνος.

ΕΡΩΤΑΣ – ΣΧΕΣΕΙΣ: Το μότο σας στα θέματα του έρωτα και των σχέσεων είναι πάντα το «όλα ή τίποτα» και αυτό δεν αλλάζει ούτε τώρα. Το 2012 θα είναι για εσάς μια χρονιά-ορόσημο στον τομέα των σχέσεων, αφού οι εξελίξεις δεν θα σας αφήσουν να εστιάσετε κάπου αλλού περισσότερο. Αν είστε δεσμευμένοι, ως το τέλος του καλοκαιριού μπορείτε να προχωρήσετε σε μια συγκατοίκηση, έναν γάμο ή ακόμη και στην απόκτηση ενός απογόνου με το ταίρι σας. Θα έχετε ακόμη την ευκαιρία να έρθετε πιο κοντά και να λύσετε όσα προβλήματα μπορεί να υπάρχουν μεταξύ σας. Ακόμη και η σεξουαλική σας ζωή θα αποκτήσει μεγαλύτερο ενδιαφέρον με την Αφροδίτη στους Διδύμους από τον Απρίλιο ως τον Αύγουστο. Αν ο γάμος ή η σχέση σας έχουν φθαρεί και δεν επιδέχονται τονωτικών ενέσεων και θέλετε να βγείτε ανώδυνα, προτιμήστε το πρώτο εξάμηνο και σε καμία περίπτωση μην το αφήσετε για το τελευταίο τρίμηνο της χρονιάς, οπότε και θα σας επισκεφθεί ο Κρόνος (δυσκολίες, εμπόδια, αντιδικίες). Αν το ξεκίνημα του 2012 σάς βρίσκει μόνες-ους, θα καταφέρετε πιο εύκολα ως το καλοκαίρι να βρείτε τον κατάλληλο-η και να προχωρήσετε σε κάποια δέσμευση. Με την είσοδο του Ποσειδώνα στον τομέα του έρωτα, οι γεννημένοι κοντά στις 23 ή 24 Οκτωβρίου μπορεί να βρείτε και την αδελφή ψυχή. Μετά τις 5/10, με τον Κρόνο στο ζώδιό σας, θα νιώσετε μεγαλύτερη ευθύνη στις σχέσεις και θα τις προσεγγίσετε πιο σοβαρά.

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ – ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ: Στο μεγαλύτερο μέρος του το 2012 δεν σας ταλαιπωρεί ιδιαίτερα στα επαγγελματικά, μολονότι στο εισόδημά σας είναι πιθανό να έχετε κάποιες μειώσεις ή να έχετε μονίμως την αίσθηση ότι ξοδεύετε περισσότερα από κάθε άλλη φορά. Ως τον Ιούνιο ο Δίας, σταθερά απέναντί σας στον τομέα των συνεργασιών, βοηθά να κερδίσετε περισσότερα μέσω ενός συνεταιρισμού ή μιας καλής συνεργασίας. Το ίδιο διάστημα είναι και πιο εύκολο αν θέλετε να βγείτε από μια κακή συνεργασία χωρίς να δημιουργηθούν προβλήματα. Αν ψάχνετε δουλειά ή μια προαγωγή/μετάθεση και χρειάζεστε βοήθεια και στήριξη από άλλους, και πάλι ως τις 10 Ιουνίου είναι το ενδεδειγμένο διάστημα για να ψαχτείτε. Τα πολύ δύσκολα μην τα αφήσετε σε καμία περίπτωση για το τελευταίο τρίμηνο της χρονιάς, διότι εκεί οι βοήθειες θα έχουν ψαλιδιστεί και θα μεγαλώσουν και ο ανταγωνισμός, οι πιέσεις και τα εμπόδια. Το καλοκαίρι μπορεί να δώσει τέλος και σε αρκετούς από τους οικονομικούς εφιάλτες σας. Τότε μπορείτε να ρυθμίσετε ευνοϊκότερα χρέη, οφειλές, αλλά και να έρθουν κέρδη, είτε μέσω ενός εύρωστου οικονομικά συνεργάτη, είτε μέσω του συντρόφου σας, είτε μέσω κερδοφορίας της εταιρείας στην οποία εργάζεστε. Αν θέλετε να στήσετε τη δική σας επιχείρηση, προχωρήστε μετά τις 14/4. Οι γεννημένοι τον Οκτώβριο θα θελήσετε να κάνετε αλλαγές σε πρόσωπα, αλλά και στον τρόπο με τον οποίο εργάζεστε.

ΤΟΞΟΤΗΣ

Το 2012 έρχεται με διάθεση να αλλάξει τη ζωή σας. Αν αποφασίσετε, λοιπόν, να πάτε κι εσείς με το κύμα των αλλαγών τότε πραγματικά θα συντονιστείτε με τα μεγάλα δώρα που φέρνει το 2012 τόσο σε επαγγελματικό όσο και σε προσωπικό επίπεδο. Ο Αρης ως τις 3 Ιουλίου, στον άξονα καριέρας – οικογένειας, πυροδοτεί τις εκλείψεις στο ζώδιό σας και στο απέναντι, των Διδύμων, και δημιουργεί δράση και άνοδο στα επαγγελματικά, ενώ ο Δίας από τις 11/6 στον τομέα γάμου – σχέσεων και συνεργασιών φέρνει ευκαιρίες αποκατάστασης και μεγαλύτερης ευτυχίας στα προσωπικά.

ΕΡΩΤΑΣ – ΣΧΕΣΕΙΣ: Το 2012 η αίσθηση της περιπέτειας επιστρέφει πιο δυνατά από ποτέ. Δεν είναι μία και δύο οι αστρολογικές ενδείξεις που θα κάνουν την καρδιά σας να χτυπήσει πιο δυνατά μέσα στη νέα χρονιά. Κάποιες είναι πιο δύσκολες, μολονότι δεν αποκλείουν και την ένταση και το πάθος στο συναίσθημα, και άλλες πιο εύκολες και διασκεδαστικές. Ο Αρης από την Παρθένο, σε κόντρα με το ζώδιό σας σε όλη τη διάρκεια του πρώτου εξαμήνου, δημιουργεί την ανάγκη ξεκαθαρίσματος στα προσωπικά σας, ειδικά σε σχέσεις που έχουν κλείσει τον κύκλο τους και απλώς εσείς δεν εννοείτε να πάτε παρακάτω. Ανάδρομος ο Αρης, που είναι και κυβερνήτης στον τομέα του έρωτα, από τις 24/1 ως τις 14/4 δείχνει μια εμπλοκή είτε σε μια παλαιότερη ιστορία είτε σε μια σχέση που ξεκινά από το περιβάλλον εργασίας. Αρκετά έντονη θα είναι και η περίοδος των εκλείψεων Μαΐου – Ιουνίου, καθώς οι εκλείψεις πάντα πιέζουν για αλλαγές. Ας έρθουμε, όμως, και στα καλά νέα που αφορούν την παραμονή της Αφροδίτης για πέντε μήνες στο ζώδιο των Διδύμων, από Απρίλιο μέχρι Αύγουστο, και την ακόλουθη είσοδο του κυβερνήτη σας Δία στο ίδιο ζώδιο μετά τις 11/6 και για έναν ολόκληρο χρόνο. Σημαντική και η επιρροή του Ουρανού για τους γεννημένους ως τις 28/11, που θα έχουν διάθεση για πειραματισμούς. Από τον Ιούλιο σταδιακά μπορείτε να ζωντανέψετε μια σχέση ή να μπείτε σε διαδικασία γάμου ή συγκατοίκησης.

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ – ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ: Από τον Νοέμβριο, που ο Αρης πέρασε στον τομέα της καριέρας στο ωροσκόπιό σας, οι ρυθμοί στη δουλειά άλλαξαν δραστικά και οι απαιτήσεις μεγάλωσαν. Βέβαια, μαζί τους μεγάλωσε και θα εξακολουθεί – ως τις αρχές Ιουλίου – να μεγαλώνει και η δική σας φιλοδοξία. Το πρώτο εξάμηνο είναι, λοιπόν, αρκετά απαιτητικό και θα δραστηριοποιηθείτε σε πολλά και διαφορετικά πράγματα. Ο Δίας στον Ταύρο ως το καλοκαίρι θα βοηθήσει να διατηρήσετε τα κεκτημένα σας και να κάνετε και κάποια μικρά βήματα επέκτασης. Τα σπουδαία, όμως, για τις συνεργασίες σας θα έρθουν τον Ιούνιο, που ο κυβερνήτης σας θα περάσει στους Διδύμους, ευνοώντας νέες συνεργασίες, μια δεύτερη απασχόληση, ενώ μπορείτε να προχωρήσετε και σε αναβάθμιση της δουλειάς σας μέσω σεμιναρίων ή της τεχνολογίας. Τα οικονομικά χρειάζονται συντηρητική προσέγγιση, αλλά και να πατάξετε με κάθε τρόπο τις φοβίες και τις εμμονές, που συνήθως είναι πιο τρομακτικές από την ίδια την πραγματικότητα. Σημαντικό είναι ακόμη να μην μπλέξετε τις φιλικές σχέσεις σας με τα οικονομικά. Αποφύγετε τους δανεισμούς για να μη χάσετε ούτε τους φίλους σας ούτε τα χρήματα.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Το 2012 είναι μια καλύτερη εκδοχή της προηγούμενης χρονιάς μια και ο Κρόνος, ο κυβερνήτης σας, θα εξακολουθήσει ως τις αρχές Οκτωβρίου να σας πολιορκεί από το ζώδιο του Ζυγού. Από τη μία θα αυξάνονται οι ευθύνες και οι δεσμεύσεις σας και από την άλλη θα δημιουργηθεί ασφυκτικό μερικές φορές κλίμα στον άξονα καριέρας – οικογένειας. Οι γεννημένοι στο πρώτο δεκαήμερο θα έχετε ξαφνικές αλλαγές στον χώρο του σπιτιού, πιθανώς και αγοραπωλησίες, ενώ οι γεννημένοι μετά τις 25/12 και ως τις 2/1 θα αποκτήσετε περισσότερη δύναμη και εξουσία. Για όλους τους Αιγόκερους, ως τις 10/6 ο Δίας από τον Ταύρο θα φέρνει εύνοια σε θέματα δημιουργίας, παιδιών, αλλά και στον έρωτα.

ΕΡΩΤΑΣ – ΣΧΕΣΕΙΣ: Το βαρύ πυροβολικό του ηλιακού μας συστήματος, οι αργοί πλανήτες δηλαδή, όπως ο Κρόνος, ο Ουρανός και ο Πλούτωνας, εξακολουθούν να πολιορκούν το ζώδιό σας και τη νέα χρονιά, κάτι όμως φέρνει περισσότερη ελπίδα και αισιοδοξία στα δύσκολα και αυτό το κάτι σίγουρα αφορά την ερωτική σας ζωή, τη δημιουργία και τα παιδιά. Ο Κρόνος από τον Ζυγό θα επηρεάσει περισσότερο τους γεννημένους στο τρίτο δεκαήμερο, καλώντας τους να δουλέψουν πιο σκληρά ως τις αρχές Οκτωβρίου αφήνοντας ίσως σε δεύτερη μοίρα τον τομέα των σχέσεων. Ευτυχώς ως το καλοκαίρι ο Δίας από τον Ταύρο, σε συνδυασμό με τον Αρη από την Παρθένο και τον Πλούτωνα από το ζώδιο του Αιγόκερω, θα φέρνει ισορροπία στη σχέση ή στον γάμο. Αν είστε μόνοι-ες, είναι πιθανόν μια συνάντηση μέσα στην άνοιξη να ανοίξει ένα νέο κεφάλαιο στον τομέα των σχέσεων στη ζωή σας. Εκεί κάπου στον Οκτώβριο τελειώνει και μια περίοδος μεγαλύτερης μοναξιάς για πολλούς από το ζώδιό σας. Ενα άλλο σενάριο που παίζει στον ερωτικό τομέα είναι αυτό της συναισθηματικής εμπλοκής σας με κάποιο πρόσωπο από τον χώρο εργασίας. Το 2012 είναι από τις χρονιές που μπορεί να φέρουν τον μεγάλο έρωτα, έναν γάμο ή έναν απόγονο!

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ – ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ: Αντέχετε ακόμη με όσα έχουν συμβεί τα τελευταία δύο χρόνια στη ζωή σας στον τομέα των επαγγελματικών. Και το 2012 θα κληθείτε να δώσετε μάχες κάποιες φορές για να υπερασπιστείτε τα κεκτημένα σας και άλλες φορές για να βγάλετε από τη μέση όποιον δεν καλοβλέπει την πρόοδό σας και σας βάζει εμπόδια. Το θετικό της χρονιάς είναι πως στα δύσκολα θα έχετε και βοήθειες από τον Δία στον Ταύρο και τον Αρη στην Παρθένο κατά τη διάρκεια του πρώτου εξαμήνου. Αν ψάχνετε δουλειά επειδή η ανεργία σάς χτύπησε την πόρτα την προηγούμενη χρονιά, βάλτε τα δυνατά σας μετά τον Μάρτιο. Ως τον Οκτώβριο θα σας συμβούλευα να μην πάρετε ρίσκα και να αφήσετε κάτι σίγουρο για κάτι που απλώς υπόσχεται πολλά. Αυτό αφορά τους γεννημένους στο πρώτο δεκαήμερο, που είστε πιο επιρρεπείς σε αλλαγές με τον Ουρανό σε κόντρα. Ξεκινήστε, αν θέλετε να ανεξαρτητοποιηθείτε, κάτι παράλληλα με αυτό που έχετε και όταν σιγουρευτείτε για την πορεία του τότε κάντε το μεγάλο βήμα. Η επιρροή του Δία από τον Ιούνιο στον τομέα εργασίας θα σας βοηθήσει στο να βελτιώσετε σχέσεις με συνεργάτες, προϊσταμένους και πελάτες αν είστε ελεύθεροι επαγγελματίες, ενώ μπορεί να ασχοληθείτε ταυτόχρονα με δύο σημαντικές δουλειές. Οικονομικά θα τα καταφέρετε να ανταποκριθείτε καλύτερα από την προηγούμενη χρονιά.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Το 2012 έρχεται με καλύτερες προδιαγραφές έναντι των προηγούμενων ετών. Μεγάλοι βοηθοί σας στο ταξίδι σας στη νέα χρονιά θα είναι η τετράμηνη κατά παρέκκλιση στάση της Αφροδίτης στους Διδύμους και η είσοδος στο ίδιο ζώδιο του ευεργέτη Δία από τις 11 Ιουνίου και για έναν ολόκληρο χρόνο. Στο τελευταίο τρίμηνο του 2012 θα αρχίσει και η επιρροή του Κρόνου προς το ζώδιό σας, αν είστε γεννημένοι στο πρώτο δεκαήμερο, δυσκολεύοντας λίγο την κατάσταση και δημιουργώντας αυξημένες ευθύνες και υποχρεώσεις.

ΕΡΩΤΑΣ – ΣΧΕΣΕΙΣ: Η αποχώρηση του Ποσειδώνα από το ζώδιό σας οριστικά στις 3 Φεβρουαρίου, ύστερα από αρκετά χρόνια, θα σας επιτρέψει να προσγειωθείτε στον τομέα των σχέσεων και να σιγουρευτείτε τόσο για το τι και ποιον-α θέλετε εσείς όσο και για το τι είναι πραγματικά ο άνθρωπος δίπλα σας, αν είστε σε σχέση. Γάμοι και σχέσεις που νιώθετε ότι αξίζουν μπορούν να τονωθούν με την παρουσία της Αφροδίτης από τις 7 Απριλίου ως τις 7 Αυγούστου. Βέβαια, αυτή η θέση της Αφροδίτης είναι επιρρεπής στους πειρασμούς και αυτό σημαίνει ότι εύκολα μπορεί να ενδώσετε σε ένα φλερτ, ιδιαίτερα αν ο έρωτας και το σεξ είναι τελειωμένη υπόθεση σε μια ήδη υπάρχουσα σχέση. Κατόπιν η παρουσία του Δία στους Διδύμους θα αυξήσει από τον Ιούνιο και για έναν χρόνο τις προσφορές στην ερωτική σας ζωή και έτσι και εσείς που παραπονιέστε για μοναξιές δεν θα μείνετε ακάλυπτοι. Οσοι έχετε μια υγιή και δυνατή σχέση, εύκολα μέσα στο 2012 μπορείτε να πάτε παρακάτω επισημοποιώντας την. Μια συγκατοίκηση, ένας γάμος και ένα παιδί είναι κάποια από τα ευκόλως πραγματοποιήσιμα σενάρια της νέας χρονιάς. Ως τις 5 Οκτωβρίου το παιχνίδι είναι ελεγχόμενο και χωρίς ανατροπές στην προσωπική σας ζωή. Το αν θα επιβιώσουν οι σχέσεις που έχετε ή που θα κάνετε θα διαφανεί στο τέλος της χρονιάς μετά τις 5 Οκτωβρίου με τον Κρόνο στον Σκορπιό να τσεκάρει την αμοιβαιότητα του συναισθήματος.

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ – ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ: Το πεδίο δράσης στο πρώτο εξάμηνο του 2012 είναι τα οικονομικά πρωτίστως, αφού η εξάμηνη παραμονή του Αρη σε αυτόν τον τομέα του ηλιακού σας ωροσκοπίου σάς υποχρεώνει να ψάξετε και να βρείτε! Από τις 7 Απριλίου και ως το τέλος του καλοκαιριού μπορείτε πιο εύκολα να βρείτε συμβιβαστικές λύσεις σε χρέη και οφειλές, να προχωρήσετε σε αγοραπωλησίες, να βρεθείτε κερδισμένοι σε κληρονομικά, επενδύσεις, αποζημιώσεις ή διατροφές και κέρδη από εκμετάλλευση ακινήτων. Ακόμη καλύτερα μπορείτε να τακτοποιήσετε αυτά τα θέματα και να έχετε κέρδος από τις 11 Ιουνίου ως τις 7 Αυγούστου, που είναι διπλή η δράση των ευεργετών πλανητών της Αφροδίτης και του Δία. Επαγγελματικά οι δυσκολίες είναι πιο έντονες το πρώτο τρίμηνο της χρονιάς και το τελευταίο, όμως, υπάρχει διαφορά στην ποιότητα της δυσκολίας. Μετά τις 5 Οκτωβρίου, που ο Κρόνος παίρνει θέση στον τομέα της καριέρας, μπορεί να υποχρεωθείτε να εργαστείτε σκληρότερα, επειδή, για παράδειγμα, πήρατε μια προαγωγή και πρέπει να αποδείξετε σε όλους πόσο αξίζετε. Αν σκέφτεστε να κάνετε τη δική σας δουλειά, προτιμήστε το διάστημα από τις 14/4 ως το τέλος Σεπτεμβρίου. Μετά τις 5 Οκτωβρίου μην παίρνετε ρίσκα και μη διακινδυνεύετε το σίγουρο για κάτι εφήμερο!

ΙΧΘΥΕΣ

Η κούρσα των αλλαγών συνεχίζεται στη ζωή σας και τη νέα χρονιά. Αλλωστε, έτσι λειτουργούν οι εκλείψεις που σας επηρεάζουν και αυτή τη χρονιά. Τα σπουδαία νέα για το ζώδιό σας είναι η είσοδος του Ποσειδώνα από τις 3/2 και για αρκετό καιρό, συγκεκριμένα ως το μακρινό 2026. Εφέτος θα επηρεαστούν μόνοι οι γεννημένοι ως τις 22/2. Αφροδίτη και Δίας στους Διδύμους θα δημιουργήσουν καλύτερες συνθήκες στον χώρο του σπιτιού, μπορεί να σας οδηγήσουν στη δημιουργία της δικής σας οικογένειας, μιας συγκατοίκησης, αλλά και στην έναρξη της δικής σας δουλειάς.

ΕΡΩΤΑΣ – ΣΧΕΣΕΙΣ: Ο Ποσειδώνας, ο μοντέρνος κυβερνήτης των Ιχθύων, σας επισκέπτεται στις 3 Φεβρουαρίου και θα παραμείνει για αρκετά χρόνια στο ζώδιό σας, επηρεάζοντας εφέτος κυρίως τους γεννημένους τις πρώτες τρεις ημέρες. Αυτή η επιρροή θα διαφοροποιήσει πολύ και την ερωτική σας ζωή, καθώς η αναζήτηση του ιδανικού έρωτα, της αδελφής ψυχής, θα γίνει επιτακτική ανάγκη. Εσείς που έχετε γεννηθεί ως τις 22/2 προσέξτε τις νέες γνωριμίες και τις συναισθηματικές επενδύσεις. Η πορεία του Αρη στον τομέα σχέσεων – γάμου δημιουργεί προϋποθέσεις ξεκαθαρίσματος, αλλά και νέων και παθιασμένων σχέσεων, ως τις αρχές Ιουλίου. Κάποιοι μπορεί να επανέλθετε και σε μια ιστορία του παρελθόντος, δίνοντας άλλη μία ευκαιρία από τις 24/1 ως τις 14/4, διάστημα που θα παραμείνει ανάδρομος ο Αρης στην Παρθένο. Κάποιοι θα ψάξετε τον έρωτα και την αγάπη σε ένα ταξίδι, άλλοι στο φιλικό σας περιβάλλον. Κάποιοι, ύστερα από μια μακροχρόνια και θετική πορεία, μπορεί να πάρετε τη μεγάλη απόφαση να συμβιώσετε με το έτερον ήμισυ ή να παντρευτείτε και να κάνετε τη δική σας οικογένεια. Η πορεία του Κρόνου στον Ζυγό, που μείωσε ίσως και την ερωτική σας επιθυμία τα προηγούμενα χρόνια, τελειώνει κάπου στις αρχές Οκτωβρίου.

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ – ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ: Το 2012 σάς διευκολύνει σε θέματα επικοινωνίας, και αυτό σημαίνει ότι μπορείτε εύκολα να προωθήσετε τις ιδέες σας, τα ταλέντα σας, τα προϊόντα της δουλειάς σας και να βρείτε ανθρώπους που θα σας εμπιστευτούν και θα σας βοηθήσουν να σημειώσετε πρόοδο. Είναι επίσης μια εξαιρετική χρονιά για σπουδές, αν είστε νεότεροι σε ηλικία ή για επιμόρφωση, σεμινάρια, εκμάθηση ξένων γλωσσών, υπολογιστών κτλ. Είναι ακόμη μια χρονιά που ευνοεί τα ταξίδια, αλλά και την απόκτηση ενός μεταφορικού μέσου. Η πορεία του Αρη στην Παρθένο απέναντί σας μπορεί να φέρει κάποιες εντάσεις στις συνεργασίες σας και πιθανώς το τέλος κάποιας από αυτές που βλέπετε ότι δεν είναι παραγωγική ή δεν σας εξυπηρετεί οικονομικά. Από την άνοιξη και μετά, όμως, θα καταφέρετε να αναπληρώσετε αυτό που ενδεχομένως αφήσετε πίσω σας. Αλλωστε, το 2012 ευνοεί το ρίσκο και τα καινούργια ξεκινήματα. Κάποιοι μπορεί να ξεκινήσετε και μια επιχείρηση από τον χώρο του σπιτιού σας. Το σπίτι ως ακίνητο ή τα περιουσιακά σας στοιχεία θα είναι, άλλωστε, ένας τομέας που θα σας απασχολήσει εντόνως το δεύτερο εξάμηνο και μπορεί να έχετε κέρδος από μια αγοραπωλησία ή την εκμετάλλευση ενός ακινήτου. Ο Ουρανός θα σας βάλει σε πειραματισμούς, ενώ μπορεί να νιώσετε την ανάγκη να ανεξαρτητοποιηθείτε οικονομικά, να χτίσετε τη δική σας επιχείρηση ή να βγάλετε χρήμα μέσω νέων τεχνολογιών, Internet κτλ.

* Οπως δημοσιεύθηκαν στο BHMagazino

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.