Ο Δήμαρχος Γρεβενών και Πρόεδρος της Δ.ΕΥ.Α.Γ. κ. Δημοσθένης Κουπτσίδης επισκέφθηκε την Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2011 την περιοχή όπου εκτελούνται οι εργασίες του έργου: «Αντικατάσταση Δικτύου Ύδρευσης της πόλης των Γρεβενών και νέες δεξαμενές ύδρευσης».

Το έργο «Αντικατάσταση δικτύου ύδρευσης της πόλης των Γρεβενών και νέες δεξαμενές ύδρευσης» είναι προϋπολογισμού 12.713.445,37 € με Φ.Π.Α., συγχρηματοδοτείται από το ΕΤΠΑ (Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης) και συγκεκριμένα από το Ε.Π. «Μακεδονίας – Θράκης 2007 – 2013» – Άξονας Προτεραιότητας 8 «Αειφόρος Ανάπτυξη και Ποιότητα Ζωής στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας». Η σύμβαση για την εκτέλεση του έργου υπεγράφη στις 6 Οκτωβρίου 2011 στα γραφεία της ΔΕΥΑΓ.

Αμέσως μετά την ενημέρωση που είχε από τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας για την μέχρι σήμερα πορεία των εργασιών του έργου ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑ και Δήμαρχος Γρεβενών δήλωσε:

«Βρισκόμαστε στο ξεκίνημα ενός πολύ σημαντικού έργου για την πόλη των Γρεβενών, ενός έργου που θα λύσει τα χρόνια προβλήματα ύδρευσης που ταλάνιζαν κυρίως τους κατοίκους της πόλης. Πρόκειται για ένα έργο πνοής, ένα υπερσύγχρονο δίκτυο με σωλήνες πολυαιθυλενίου, με κατασκευή τελευταίας τεχνολογίας που θα εξυπηρετήσει τις ανάγκες υδροδότησης της πόλης για τα επόμενα 40 χρόνια. Ένα έργο που θα μειώσει κατά πολύ τις υπάρχουσες διαρροές του παλαιού δικτύου και την κατανάλωση ενέργειας, λόγω της επέκτασης και αναμόρφωσης των υφιστάμενων δεξαμενών, της αναβάθμισης και ανακαίνισης των ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων και τέλος της εγκατάστασης συστήματος τηλεελέχγου-τηλεχειρισμού στη ΔΕΥΑΓ. Με την εγκατάσταση του συστήματος θα έχουμε άμεση ενημέρωση για οποιοδήποτε πρόβλημα παρουσιασθεί και θα γνωρίζουμε το ακριβές σημείο της βλάβης».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στα οφέλη που θα προκύψουν από την ολοκλήρωση του έργου τα οποία είναι: η εξοικονόμηση του πόσιμου νερού και η καλύτερη διαχείριση του, η εξοικονόμηση ενέργειας, η μείωση του λειτουργικού κόστους της επιχείρησης με αποτέλεσμα την εξοικονόμηση πόρων, η διασφάλιση σε υψηλό βαθμό των ποιοτικών χαρακτηριστικών του νερού, η μείωση της ταλαιπωρίας των πολιτών που προκαλείται από τις πολλές βλάβες του παλαιού δικτύου, για την αποκατάσταση των οποίων χρειάζεται να αποκόπτονται μεγάλα τμήματα της πόλης.

Κανένας τόνισε δεν θα μπορεί να πάρει παράνομα νερό λόγω της εγκατάστασης ηλεκτρονικών ρολογιών. Έτσι θα αποφύγουμε τα προβλήματα και τις όποιες αμφισβητήσεις.
Απαντώντας σε ερώτηση Δημοσιογράφου για το χρονοδιάγραμμα αποπεράτωσης του έργου τόνισε ότι είναι στα 2,5 χρόνια, ενώ τους ενημέρωσε ότι τη Δευτέρα ξεκινά και η κατασκευή της δεύτερης δεξαμενής στην περιοχή της Αγίας Παρασκευής στη θέση «Πατώματα».

Δίτε φωτογραφίες από το έργο:

Τέλος ζήτησε την ανοχή των πολιτών για την ταλαιπωρία που θα υποστούν το επόμενο χρονικό διάστημα τονίζοντας ότι το αποτέλεσμα θα τους δικαιώσει.

Τον κ. Κουπτσίδη συνόδευαν ο Αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΓ κ. Χρήστος Βάιος, ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Βάιος Κόραβος, ο Διευθυντής της ΔΕΥΑΓ κ.Νώντας Τοτίδης και Στελέχη της ΔΕΥΑΓ.
Ακούστε τι δήλωσε ο Δήμαρχος:

Ακούστε τι δήλωσε ο Διευθυντής της ΔΕΥΑΓ Νώντας Τοτίδης:

Ακούστε τι είπε ο εκπρόσωπος της αναδόχου εταιρίας Γιάννης Στάμος:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.