Η Ελλάδα αναγνωρίζεται για την ομορφιά της

Ο κόσμος έχει πολλές φυσικές ομορφιές και πολλές όμορφες παραλίες. Έχει δημοσιευθεί όμως μία λίστα που περιλαμβάνει μερικές παραλίες οι οποίες διαθέτουν κάτι το ιδιαίτερο. Πρόκειται για κάποιες εναλλακτικές επιλογές που προσφέρουν μία ξεχωριστή εμπειρία στον επισκέπτη.

Στην Ταϊλάνδη υπάρχουν πολλές παραλίες οι οποίες γεμίζουν από τουρίστες, όπως η Koh Chang η οποία τα τελευταία χρόνια έχει σημειώσει ραγδαία ανάπτυξη με την κατασκευή έργων. Η ανάπτυξη αυτή όμως έχει επιπτώσεις στην ποιότητα της παραλίας. Μία εναλλακτική λοιπόν επιλογή είναι η παραλία Sairee η οποία αποτελείται από φοίνικες, χρυσή άμμος και αιώρες κατάλληλες για την παρακολούθηση της δύσης του ήλιου.

Ένας δεύτερος προορισμός είναι η Ινδία και συγκεκριμένα η παραλία Patnem, η οποία βρίσκεται στο δυτικό μέρος της. Είναι μία μικρή και καθαρή παραλία, σε αντίθεση με άλλες παραλίες που βρίσκονται στο κέντρο του Mumbai, με μικρά σπιτάκια και φθηνό φαγητό.

Μην επισκεφθείτε τις ασφυκτικά γεμισμένες παραλίες του Cancun στο Μεξικό οι οποίες δεν μπορούν να προσφέρουν κανένα είδος χαλάρωσης. Πολύ πιο όμορφη είναι η ακτογραμμή του Tulum. Θεωρείται από τους καλύτερους προορισμούς του Μεξικού με τα πράσινα νερά του τα οποία είναι ό,τι πρέπει για καταδύσεις. Επισκεφθείτε επίσης την Νότια Αμερική και συγκεκριμένα τις παραλίες στις περιοχές του Lima και του Rio de Janeiro.

H λίστα περιλαμβάνει την παραλία Prainha, η οποία είναι η αγαπημένη των surfers και η οποία είναι άδεια σχεδόν τα σαββατοκύριακα. Μία από τις καλύτερες εναλλακτικές παραλίες βρίσκεται στις ΗΠΑ. Πρόκειται για την παραλία Hawksnest η οποία είναι γεμάτη δέντρα και κατάλληλη για ψαροντούφεκο. Βρίσκεται μέσα σε ένα εθνικό πάρκο και έχει δωρεάν είσοδο.

Στην άλλη άκρη του κόσμου, στην Αυστραλία βρίσκεται η παραλία Balmoral η οποία είναι κοντά στο Sidney. H παραλία αυτή απευθύνεται στους λάτρες των θαλάσσιων σπορ όπως kayaking και windsurfing. Υπάρχουν επίσης πολλά εστιατόρια με θαλασσινά, τα οποία γεμίζουν από τους πεινασμένους κολυμβητές.

Δεν θα μπορούσε να δημιουργηθεί λίστα με καλύτερες παραλίες χωρίς να υπάρξει αναφορά στις παραλίες της Χαβάης. Για όσους επιθυμούν ησυχία και γαλήνη θα την βρουν στην παραλία Makena, η οποία περιβάλλεται από ένα τροπικό δάσος και πράσινα βουνά. Στην Μakena οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν το τοπικό φαγητό, ένα fish taco και να μιλήσουν με τον ιδιοκτήτη του μαγαζιού.

Οι περισσότεροι όταν μιλούν για την Νέα Αγγλία(New England) των Ηνωμένων Πολιτειών σκέφτονται τις παραλίες της Martha’s Vineyard. Στην λίστα αυτή όμως περιλαμβάνεται η παραλία R.I στο Block Island. Στη παραλία αυτή δεν θα έχουν την ευκαιρία οι επισκέπτες να δουν την Μartha Stewart αλλά είναι πιο προσιτή και ελεύθερη για το κοινό και το ίδιο όμορφη.

Οι Μπαχάμες φημίζονται για τις ιδιαίτερες παραλίες τους όπως την παραλία Pink Sands η οποία όπως λέει και το όνομα έχει ροζ άμμο. Η λίστα αυτή όμως έχει να προσφέρει και μία ακόμη επιλογή. Στην παραλία Club Med βρισκόταν το γνωστό θέρετρο το οποίο όμως καταστράφηκε το 1999 από ανεμοστρόβιλο. Εξαιτίας αυτού του γεγονότος είχε χάσει την αίγλη της αλλά τώρα θα έχετε όλη τη παραλία στα πόδια σας.

Η Daytona είναι η πιο γνωστή παραλία στη Φλόριντα και θεωρείται μάλιστα και από τις πιο γνωστές του κόσμου. Για πιο ήρεμες στιγμές προτείνεται η παραλία Gulf Islands National Seashore με την λευκή της άμμο.

Η Νίκαια είναι μάλλον το πιο γνωστό θέρετρο της Γαλλίας. Το μειονέκτημα της είναι όμως τα φτηνά ξενοδοχεία και παλαιομοδίτικα εστιατόρια της. Μία εναλλακτική επιλογή είναι οι Κάννες ή το St.Tropez. Η καλύτερη λύση είναι να μείνετε στην Νίκαια και να πηγαίνετε για κολύμπι στις εναλλακτικές επιλογές, οι οποίες δεν είναι μακριά.

Δύσκολο να βρεις άσχημες παραλίες στα νησιά Fiji. Αυτό που προτείνεται είναι η παραλία Volivoli με άσπρη άμμο και νερό που μοιάζει με λιμνοθάλασσα. Στην παραλία μπορεί να αγοράσει ο επισκέπτης καρύδες και κολιέ από κοχύλια.

Στα βρετανικά Virgin Islands βρίσκεται η παραλία deadman’s beach η οποία είναι κατάλληλη για ρομαντικές διακοπές και καταδύσεις και για όσους θέλουν να ακούν απλά τον ήχο του ανέμου και των κυμάτων.

Στην Ισπανία έχουμε να προτείνουμε την παραλία Menorca. Για την παραλία αυτή έχει ειπωθεί ότι είναι από τις λίγες παραλίες της Μεσογείου που μπορεί ο τουρίστας να απολαύσει το καλοκαίρι μία όμορφη παραλία χωρίς πολύ κόσμο, σε αντίθεση με παραλίες στο Costa del Sol. Η παραλία αυτή έχει πολλές καλύβες και σπηλιές για τους πιο περιπετειώδεις επισκέπτες.

Τέλος η λίστα αυτή αναφέρεται στα ελληνικά νησιά. Οι περισσότεροι γνωρίζουν την παραλία Μυλοπότας στην Ίο, η οποία είναι η αγαπημένη των τουριστών. Η εναλλακτική επιλογή όμως είναι η παραλία Μύρτος στην Κεφαλονιά. Η παραλία αυτή είναι γεμάτη βότσαλα, ελάχιστες ταβέρνες και είναι δύσκολη η πρόσβαση του. Αξίζει όμως να νοικιάσετε ένα αυτοκίνητο για να την επισκεφθείτε!

www.Newsbeast.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.