Περισσότεροι από 670 τραυματίστηκαν σε βίαιες συγκρούσεις

Νεκροί διαδηλωτές σε Κάιρο και ΑλεξάνδρειαΔύο διαδηλωτές σκοτώθηκαν σήμερα στην Αλεξάνδρεια, στη βόρεια Αίγυπτο, όταν ελεύθεροι σκοπευτές πυροβόλησαν εναντίον διαδηλωτών, αναφέρει στον ιστότοπό της η κρατική εφημερίδα Al Ahram.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες της εφημερίδας αστυνομικοί έκαναν επίσης χρήση δακρυγόνων κατά των διαδηλωτών που συγκεντρώθηκαν μπροστά στην Διεύθυνση Ασφαλείας της πόλης της Αλεξάνδρειας.

Κάιρο
Ενας άνθρωπος σκοτώθηκε και 676 τραυματίστηκαν χθες στο Κάιρο στην διάρκεια βίαιων συγκρούσεων ανάμεσα σε διαδηλωτές και δυνάμεις της αστυνομίας, ανέφεραν το υπουργείο Υγείας της Αιγύπτου και ιατρικές πηγές.

Ο άνδρας που σκοτώθηκε, ο Άχμεντ Μαχμούντ, 23 ετών, δέχθηκε μια σφαίρα στο στήθος, δήλωσε ένας γιατρός στην πλατεία Ταχρίρ, επίκεντρο της εξέγερσης η οποία ανέτρεψε τον πρώην πρόεδρο Χόσνι Μουμπάρακ την 11η Φεβρουαρίου.

Στις συγκρούσεις τραυματίστηκαν 676 άνθρωποι, δήλωσε ο Μοχάμεντ Σερμπίνι, εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, τον οποίο επικαλέστηκε το κρατικό ειδησεογραφικό πρακτορείο MENA.

Το υπουργείο Εσωτερικών από την πλευρά του ανέφερε ότι ανάμεσα στους τραυματίες είναι 40 αστυνομικοί.

Γιατροί είπαν στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι περιέθαλψαν πολλούς ανθρώπους που χτυπήθηκαν στα μάτια από βλήματα με περίβλημα από καουτσούκ και διευκρίνισαν πως πολλοί διακομίστηκαν στο νοσοκομείο.

Ακτιβιστές ανέφεραν μέσω Twitter ότι πολλοί διαδηλωτές έχασαν την όρασή τους από τουλάχιστον το ένα μάτι ενώ βίντεο που αναρτήθηκαν στο YouTube απεικονίζουν ανθρώπους με ματωμένα πρόσωπα και τραύματα στα μάτια.

Το απόγευμα φαινόταν να έχει αποκατασταθεί η ηρεμία στην πλατεία Ταχρίρ, όπου παραμένουν συγκεντρωμένοι χιλιάδες διαδηλωτές, αλλά επαναλήφθηκαν οι ρίψεις δακρυγόνων και ορισμένοι διαδηλωτές αντέδρασαν πετώντας πέτρες, μετέδωσε ανταποκριτής του Γαλλικού Πρακτορείου.

 

ΔΟΛ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.