Τι δείχνουν τα νούμερα…

Είστε πιστοί στη σχέση σας;Είτε είστε φρεσκοπαντρεμένοι, είτε γιορτάζεται την 20η επέτειο γάμου σας, το μόνο σίγουρο είναι ότι η σκέψη της «απιστίας» του συντρόφου σας… δε θέλετε ούτε καν να περνάει από το μυαλό σας! Σωστά;

Τα πιο πιθανό είναι ότι σκέφτεστε πως αυτό συμβαίνει μόνο στα άλλα ζευγάρια και πως δε θα συμβεί σε εσάς.

Μάλιστα, το έχετε συζητήσει και με το σύντροφό σας και συνήθως η κουβέντα είναι η εξής: «Αγάπη μου, η απιστία συμβαίνει μόνο στα ζευγάρια που δεν είναι ευτυχισμένα, που δεν επικοινωνούν, που δεν κάνουν συχνά σεξ και που… δεν είναι τόσο τέλειοι όσο εμείς, έτσι δεν είναι;».

Λάθος.

Οι εξωσυζυγικές σχέσεις υπάρχουν κι αυτό συνήθως απλά και μόνο επειδή ο ένας από τους δύο «έχει την ευκαιρία».

Μελέτες έχουν δείξει ότι το 45% των συζύγων θα απατήσει κάποια στιγμή το σύντροφό του μέσα στο γάμο. Η Peggy Vaughan, συγγραφέας του βιβλίου «Ο μύθος της μονογαμίας» συμφωνεί με αυτήν την άποψη. «Συντηρητικοί υπολογισμοί δείχνουν ότι το 60% των ανδρών και το 40% των γυναικών θα απατήσουν το σύζυγό τους κάποια στιγμή».

Τα νούμερα αυτά, μάλιστα, στην εποχή μας μάλλον έχουν πάρει την ανιούσα…

Στην πραγματικότητα, οι ευκαιρίες για να συνάψει κανείς κάποιου είδους δεσμό είναι περισσότερες τώρα, χάρη στην εύκολη πρόσβαση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και το διαδίκτυο.

Η Janis Abrahms Spring, συγγραφέας του βιβλίου «Μετά από το συμβάν» λέει ότι η απιστία επηρεάζει 1 στα 2,7 ζευγάρια.

Αν ανήκετε σε αυτούς που πιστεύετε ότι θα καταφέρετε να μείνετε πιστοί ο ένας στον άλλον μακροπρόθεσμα, πρέπει να έχετε υπόψιν σας τα εξής:

1. Τηρούν με απόλυτη συνείδηση την απόφασή τους για μονογαμία: Το έχουν συζητήσει πολλές φορές και έχουν συμφωνήσει στο τι σημαίνει για τον καθένα. Μάλιστα, φροντίζουν κάθε 2-3 χρόνια να επιβεβαιώνουν ότι δεν έχει αλλάξει κάτι.

Το να πηγαίνεις στο bachelor party ενός φίλου μετρά ως απιστία; Το να φας με κάποιον του αντίθετου φύλου σημαίνει απιστία;

Συζητήστε με το σύντροφό σας για το τι θεωρεί ο καθένας ως «απιστία». Θα μάθετε πολλά για τον άλλον και πολλοί μπορεί να εκπλαγείτε… οπότε είναι καλύτερο να γνωρίζετε από την αρχή τα «πιστεύω» του συντρόφου σας!

2. Τα ζευγάρια που αποφεύγουν να απατούν το σύντροφό τους κάνουν καλό σεξ: Και όχι απλά κάνουν πολύ σεξ, αλλά πολύ καλό και διασκεδαστικό σεξ. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να βρείτε νέους τρόπους για να παραμένετε ποθητοί καθ’ όλη τη διάρκεια του γάμου σας. Ακόμη, κι όταν αισθάνεστε κουρασμένοι ή απογοητευμένοι. Τότε είναι που πρέπει να εφευρίσκετε τρόπους για να ικανοποιείτε ο ένας τον άλλον στο κρεβάτι.

Ένας τρόπος είναι να ικανοποιείτε τη φαντασία του καθενός κάθε τόσο.

3. Τα ζευγάρια που κάνουν πράγματα μαζί και επενδύουν στη σχέση τους, μέσα στην πολυάσχολη ζωή τους, δεν έχουν χρόνο για απιστίες: Βρείτε χόμπι που μπορείτε να μοιραστείτε ή μέρη και πράγματα που μπορείτε να απολαύσετε παρέα. Δε χρειάζεται να είστε κολλημένοι ο ένας πάνω στον άλλο, για να είστε σίγουροι ότι δε θα απατήσετε και δε θα σας απατήσουν.

Πρέπει όμως να ανακαλύψετε τι ευχαριστεί και τους δύο και να «χτίσετε» σιγά σιγά κοινές αναμνήσεις που θα θυμάστε για όλη σας τη ζωή.

Αυτές θα αποτελέσουν το «καταφύγιό» σας σε στιγμές αδυναμίας και αμφιβολίας, όταν η «ευκαιρία για απιστία» εμφανιστεί ξαφνικά μπροστά σας και θα δείτε ότι… δεν υπάρχει χώρος για κάποιον άλλον στη ζωή σας, παρά μόνο για το ταίρι σας!

www.newsbeast.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.