Υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων

Βουλευτής Αττικής του ΛΑΟΣ από το 2007, νομικός με πλούσιο βιογραφικό και στέλεχος που ξεχώρισε για τις τοποθετήσεις του στη Βουλή σε ό,τι αφορά ιδιαίτερα οικονομικά θέματα είναι ο Μάκης Βορίδης, που δηλώνει «εθνικιστής». Θεωρείται ένα από τα πιο προικισμένα στελέχη που διαθέτει ο Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός και έχει δηλώσει κατ’ επανάληψη μετανιωμένος για το «μαύρο» πολιτικό παρελθόν του – που ξεκίνησε από την περιβόητη ΕΠΕΝ. Γραμματέας της Νεολαίας της ΕΠΕΝ – που ιδρύθηκε στις Φυλακές Κορυδαλλού από τον Παπαδόπουλο – παρέμεινε έως το 1990.

Τον Απρίλιο του 1994 μαζί με άλλα στελέχη ίδρυσαν το Εθνικό Μέτωπο, που προσεγγίστηκε αργότερα από τον ΛΑΟΣ. Οταν ρωτήθηκε εφέτος το καλοκαίρι για τη φοιτητική του δράση από την εφημερίδα «Athens News», απάντησε: «Η ΕΠΕΝ ήταν το κύριο όχημα για να εκφράσει τις απόψεις της η εθνική, λαϊκή και κοινωνική Δεξιά. Ως ακτιβιστής που ήθελα να δραστηριοποιηθώ στον εθνικό, πατριωτικό κύκλο ήταν η μόνη διέξοδος». Η φιλολογία τον τελευταίο χρόνο περί μεταγραφής του Μάκη Βορίδη στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ «πάγωσε» για μεγάλο διάστημα τις σχέσεις του με τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ Γιώργο Καρατζαφέρη. Αποφοίτησε με άριστα από τη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών το 1990 και οι μεταπτυχιακές του σπουδές στο Εμπορικό και στο Ναυτικό Δίκαιο έγιναν στο University College του Λονδίνου.

ΤΑ ΝΕΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.