Συνεδριάζει το Υπουργικό Συμβούλιο – Ο πρωθυπουργός ζήτησε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να καλέσει σήμερα τον ίδιο και τον κ. Σαμαρά

Κρίσιμες στιγμές - Απαιτείται λύση πριν ανοίξει η αγορά του ΤόκιοΚρίσιμες οι στιγμές για τη χώρα καθώς συνεδριάζει το υπουργικό συμβούλιο και απαιτείται λύση πριν ανοίξει το χρηματιστήριο του Τόκιο, καθώς οι παγκόσμιες αγορές έχουν στραμμένο το βλέμμα τους πάνω στην Ελλάδα και ζητούν λύση το βράδυ της Κυριακής.

Το Υπουργικό Συμβούλιο συνεδριάζει από τις 5 το απόγευμα υπό την προεδρία του πρωθυπουγού κ. Γιώργου Παπανδρέου ο οποίος στην εισήγησή του ζήτησε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να καλέσει σήμερα τον ίδιο και τον κ. Σαμαρά σε κοινή συνεδρίαση στο Προεδρικό Μέγαρο.

Σε αναμονή βρίσκεται η Προεδρία της Δημοκρατίας ενόψει των ραγδαίων εξελίξεων. Πηγές της Προεδρίας ανέφεραν στο «Βήμα», ότι έως τώρα δεν έχει υποβληθεί κανένα αίτημα για την πραγματοποίηση τριμερούς συνάντησης, δηλαδή Προέδρου της Δημοκρατίας, Πρωθυπουργού κ. Γ. Παπανδρέου και Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντ. Σαμαρά. Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι εάν υπάρξει τέτοιο αίτημα τότε θα υπάρξει και άμεση ανταπόκριση, με την προϋπόθεση ότι θα το ζητήσουν και οι δύο αρχηγοί.

Όπως «Το Βήμα» πληροφορείται στην Προεδρία της Δημοκρατίας παραμένει σε ετοιμότητα μία βάρδια, ενώ στην Ηρώδου Αττικού παραμένουν δεκάδες τηλεοπτικά συνεργεία.

Σύμφωνα ειδικότερα με δημοσιογραφικές πληροφορίες επικεφαλής της νέας κυβέρνησης θα είναι ο Λουκάς Παπαδήμος με ορισμένα από τα μέλη της να ακούν σε ονόματα όπωςΕυάγγελος Βενιζέλος, Σταύρος Δήμας και Αλέκος Παπαδόπουλος.

Στο μεταξύ, κύκλοι του πρωθυπουργικού γραφείου μεταδίδουν ότι το θέμα δεν είναι το πρόσωπο ως προς την παραίτηση Παπανδρέου, αλλά η συμφωνία μεταξύ των δύο κομμάτων για τον επικεφαλής και τις προγραμματικές κατευθύνσεις του νέου κυβερνητικού σχήματος συνεργασίας. Μόλις επομένως επιτευχθεί αυτή η συμφωνία ο Πρωθυπουργός θα δηλώσει την παραίτησή του.

Στη συνεδρίαση επίσης ο κ. Γιώργος Παπανδρέου και ο Ευάγγελος Βενιζέλος θα ενημερώσουν τα μέλη της κυβέρνησης για την απόφαση της 26ης Οκτωβρίου και την πορεία των σχετικών συζητήσεων.

Επιπροσθέτως, θα συζητηθεί η προετοιμασία για την εκταμίευση της έκτης δόσης του δανείου.

Λίγο μετά τις 15:30 ο Πρωθυπουργός ήταν ήδη στο γραφείο του στη Βουλή ενώ κατέφταναν και οι υπουργοί για να συμμετάσχουν στο υπουργικό συμβούλιο.

Πριν απο΄την κρίσιμη συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε συνάντηση του κ. Ανδρέα Λοβέρδου με τον κ. Ευ. Βενιζέλο για την «επόμενη μέρα» ενώ κατά τη διάρκεια της συνάντησης τηλεφώνησε στον υπουργό Υγείας ο Πρωθυπουργός και όπως δήλωσε ο κ. Λοβέρδος του είπε «πράγματα που πρέπει να ξέρει».

Προσερχόμενος στο κτίριο της Βουλής, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρ. Παπουτσής δήλωσε ότι η πρόταση του Πρωθυπουργού είναι «καθαρή», προσθέτοντας ότι ο ίδιος περίμενε από τον κ. Σαμαρά «ισχυρότερα αντανακλαστικά υπευθυνότητας».

Από την πλευρά του, ο υπουργός Δικαιοσύνης Μιλτιάδης Παπαϊωάννου συνέστησε«ψυχραιμία και υπευθυνότητα».

Ο υπουργός Εσωτερικών κ. Χάρης Καστανίδης αφού εξέφρασε την ευχή να επιτύχει το εγχείρημα της συναίνεσης, πρόσθεσε ότι «ελπίζω να είναι το αποτέλεσμα συνεργασίας των πολιτικών κομμάτων».

Ο ίδιος, μιλώντας στο ΒΗΜΑ δήλωσε ότι «οι επόμενες ώρες είναι κρίσιμες». Και ερωτώμενος για τη δήλωση του αρχηγού της ΝΔ σχετικά με την παραίτηση Παπανδρέου αναρωτήθηκε: «είναι δυνατόν να εμπλέκεται αρχηγός κόμματος στα εσωτερικά άλλου κόμματος;»

Ο πρόεδρος της Βουλής κ. Φίλιππος Πετσάλνικος με τη σειρά του τόηνισε: «η Ελλάδα δεν πρέπει να μείνει χωρίς Πρωθυπουργό ούτε ένα λεπτό. ΠΡέπει να υπάρξει εθνική συνεννόηση τώρα».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.