Ολοκληρώθηκε η συνάντησή του με τον Κ. Παπούλια – Πρέπει να στείλουμε μήνυμα σταθερότητας στο εσωτερικό και εξωτερικό , δήλωσε..
Αντ. Σαμαράς: Ζητώ παραίτηση Παπανδρέου για να πάρουν όλα το δρόμο τουςΑμεση παραίτηση του πρωθυπουργού κ. Γ. Παπανδρέου ζήτησε ο κ. Αντ. Σαμαράς, δηλώνοντας εξερχόμενος από το προεδρικό Μέγαρο όπου συναντήθηκε με τον κ. Κάρολο Παπούλια ότι είναι αποφασισμένος να βοηθήσει. «Εφ’ όσον παραιτηθεί ο κ. Παπανδρέου, όλα θα πάρουν το δρόμο τους» δήλωσε χαρακτηριστικά. Και συμπλήρωσε: «Το ότι ο κ. Παπανδρέου δεν αποφασίζει τι θα κάνει εμποδίζει την οποιαδήποτε λύση.».

Η συνάντηση του κ. Σαμαρά με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ήταν σύντομη και έγινε στο πλαίσιο των προσπαθειών που διεξάγονται για το σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας.

Ο κ. Σαμαράς προσερχόμενος στο Προεδρικό Μέγαρο είπε μπροστά στις κάμερες «ότι ο κάθενας πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του. και πρέπει να στείλουμε ένα μήνυμα σταθερότητας και εμπιστοσύνης προς τα έξω αλλά και ένα μήνυμα σταθερότηατς και ομαλότητας προς τα μέσα».

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε στον κ. Σαμαρά ότι «πρέπει να τελειώσει αυτή η εκκρεμότητα που βασανίζει τον ελληνικό λαό, που πάμε, τι κάνουμε, και νομίζω ότι όλοι είμαστε υπεύθυνοι να δώσουμε μια λύση σε αυτό το ερώτημα του ελληνικού λαού».

Ο κ,. Σαμαράς ήταν φειδωλός στις δηλώσεις του μπροστά στις κάμερες. Προσήλθε στο Προεδρικό Μέγαρο συνοδευόμενος από τους κ.κ. Αρβανίτόπουλο και Μιχελάκη και είπε ότι αντιλαμβάνεται την αγωνία του ελληνικού λαού.

Το κλίμα αυτή τη φορά ήταν πιο ήρεμο πράγνμα που πολλοί ερμήνευσαν ότι βρισκόμαστε κοντά σε συμφωνία.

Από τις διεργασίες των τελευταίων ωρών φαίνεται ότι τα δύο μεγάλα κόμματα, το ΠαΣοΚ και η Νέα Δημοκρατία βρίσκονται πολύ κοντά για το σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες τα ονόματα για τη θέση του πρωθυπουργού που φαίνεται να είναι τα επικρατέστερα είναι εκείνα του κ. Λουκά Παπαδήμου και του κ. Π. Μολυβιάτη.

Εν μέσω των καταιγιστικών πολιτικών εξελίξεων, το Υπουργικό Συμβούλιο πρόκειται να συνεδριάσει υπό την προεδρία του πρωθυπουργού στις 4 το απόγευμα της Κυριακής. Η συνεδρίαση θα ξεκινήσει δύο ώρες νωρίτερα απ’ ότι είχε προγραμματιστεί.

www.tovima.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.