Κηδεύεται σήμερα, Σάββατο, στις 12:30 το μεσημέρι από το νεκροταφείο του Βύρωνα ο 53χρονος διαδηλωτής του ΠΑΜΕ, Δημήτρης Κοτζαρίδης, ο οποίος, σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, πέθανε από έμφραγμα μετά το συλλαλητήριο της Πέμπτης

Η γραμματεία του ΠΑΜΕ της Αττικής καλεί όλα τα σωματεία του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα να αποτίσουν φόρο τιμής στον άτυχο οικοδόμο και γραμματέα του παραρτήματος συνδικάτου οικοδόμων Βύρωνα. Τη θλίψη τους για τον θάνατο του 53χρονου εξέφρασαν την Παρασκευή εκατοντάδες διαδηλωτές που μετείχαν στο συλλαλητήριο διαμαρτυρίας της ΑΔΕΔΥ στο κέντρο της Αθήνας.

Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, Φίλιππο Κουτσάφτη, ο Δημήτρης Κοτζαρίδης πέθανε από έμφραγμα, ενώ δεν υπήρχε άλλο γνωστό ιστορικό καρδιολογικών προβλημάτων.

Ωστόσο, φως στα ακριβή αίτια του θανάτου του διαδηλωτή και το εάν η υγεία του επηρεάστηκε από χημικές ουσίες αναμένεται να ρίξουν οι τοξικολογικές και ιστολογικές εξετάσεις, τα αποτελέσματα των οποίων θα προκύψουν μέσα στις επόμενες 15 ημέρες.

«Η αιτία θανάτου είναι τουλάχιστον μέχρι στιγμής οι ισχαιμικές μυοκαρδιακές αλλοιώσεις, πρόσφατες, απουσία κακώσεων. Θα ακολουθήσει πλήρης εργαστηριακή διερεύνηση. Να δούμε, δηλαδή, ποια αίτια έκαναν αυτή τη θανατηφόρα μυοκαρδιακή ισχαιμία» δήλωσε ο Φίλιππος Κουτσάφτης.

Στο μεταξύ, στις καταγγελίες ότι ο άτυχος οικοδόμος αισθάνθηκε δυσφορία μετά από ρίψη χημικών από τις δυνάμεις των ΜΑΤ η αστυνομία απαντά ότι μέχρι εκείνη την ώρα δεν είχε γίνει χρήση χημικών ή δακρυγόνων στο σημείο των συμπλοκών.

«Από τις πρωινές ώρες της Πέμπτης έως τις 5 το απόγευμα δεν επιχείρησαν αστυνομικές δυνάμεις επί της οδού Αμαλίας από τη διασταύρωσή της με την οδό Όθωνος και μέχρι τη διασταύρωσή της με την οδό Όλγας καθώς και στην περιοχή του Ζαππείου, όπου και δεν έγινε χρήση οποιουδήποτε χημικού ή άλλων μέσων» αναφέρει η Αστυνομία. Σημειώνεται ότι ο άτυχος οικοδόμος ένιωσε αδιαθεσία γύρω στις 4 το απόγευμα, σύμφωνα με «Τα Νέα».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.