Κορυφώνονται οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων Τετάρτη και Πέμπτη

Σε απεργιακό κλοιό η χώρα - 48ωρη απεργία ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥMε την 48ωρη απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ που ξεκινά από σήμερα Τετάρτη κορυφώνονται οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το πολυνομοσχέδιο για την εφεδρεία, τις μισθολογικές περικοπές και τις νέες φορολογικές επιβαρύνσεις.

Για σήμερα έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τις 11 το πρωί στο Πεδίον του Άρεως και στη συνέχεια πορεία προς το υπουργείο Οικονομικών και την Βουλή και για την Πέμπτη η συγκέντρωση θα γίνει στις 11 το πρωί στην πλατεία Συντάγματος.

To ΠΑΜΕ θα πραγματοποιήσει συλλαλητήριο σήμερα Τετάρτη στις 11 το πρωί στην πλατεία Ομονοίας και θα ακολουθήσει πορεία προς τη Βουλή ενώ για την Πέμπτη καλεί στις 9 το πρωί σε προσυγκεντρώσεις προκειμένου να γίνει συμβολική περικύκλωση του Κοινοβουλίου.

Τα μέτρα ασφαλείας που θα ληφθούν σήμερα και αύριο από την ΕΛ.ΑΣ. στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας θα είναι δρακόντεια ενώ σε μήνυμα του σε ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Χρήστος Παπουτσής σημείωσε ότι: «Είναι ώρα ευθύνης και αυτοσυγκράτησης για όλους. Είναι ώρα εθνικής και πολιτικής ευθύνης, ατομικής και συλλογικής αυτοσυγκράτησης».

Πως θα κινηθούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς
Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΟΑΣΑ σήμερα Τετάρτη οι αστικές συγκοινωνίες θα λειτουργήσουν ως εξής:

– Τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ θα εκτελούν δρομολόγια από τις 09.00 έως τις 21.00

– Οι συρμοί του Ηλεκτρικού θα κάνουν δρομολόγια από τις 10.00 έως τις 18.00.

– Οι συρμοί των γραμμών 2 και 3 (Μετρό), θα λειτουργούν από τις 09.00 έως τη λήξη της βάρδιας. Το τμήμα Δ. Πλακεντίας- Αεροδρόμιο θα μείνει κλειστό καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας και τα δρομολόγια του Μετρό θα τερματίζουν στο σταθμό Δ. Πλακεντίας.

– Οι συρμοί του Τραμ, θα λειτουργούν από τις 08.00 έως τις 20.00.

Επίσης, την Πέμπτη 20 Οκτωβρίου, οι αστικές συγκοινωνίες θα λειτουργήσουν ως εξής:

– Τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ θα εκτελούν δρομολόγια από τις 09.00 έως τις 21.00

– Οι συρμοί του Ηλεκτρικού καθώς και των γραμμών 2 και 3 (Μετρό) θα λειτουργούν από τις 09.00 έως τη λήξη της βάρδιας. Επίσης το τμήμα Δ. Πλακεντίας- Αεροδρόμιο θα μείνει κλειστό καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας και τα δρομολόγια του Μετρό θα τερματίζουν στο σταθμό Δ. Πλακεντίας.

– Οι συρμοί του Τραμ θα λειτουργούν από τις 08.00 έως τη λήξη της βάρδιας.

Σημειώνεται ότι την Τετάρτη 19 και την Πέμπτη 20 Οκτωβρίου ο Προαστιακός Σιδηρόδρομος δεν θα εκτελεί δρομολόγια ενώ ακινητοποιημένα θα είναι και τα τρένα του ΟΣΕ.

Επιπλέον, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΟΑΣΑ «την Τετάρτη και την Πέμπτη, με εντολή της Αστυνομίας, οι σταθμοί του μετρό Σύνταγμα και Ευαγγελισμός θα παραμείνουν κλειστοί για το επιβατικό κοινό».
– 48ωρη απεργία ξεκινούν από σήμερα Τετάρτη οι ιδιοκτήτες ταξί

– Δεμένα θα παραμείνουν τα πλοία από τις 06.00 της Τετάρτης έως τις 06.00 της Παρασκευής, όπως αποφάσισε την Τρίτη η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία

– Σε 12ωρη στάση εργασίας από τα μεσάνυκτα έως τις 12 το μεσημέρι της Τετάρτης – αντί για 48ωρη απεργία – προχωρούν οι Ελεγκτές Εναέριας Κυκλοφορίας και έχουν υπάρξει τροποποιήσεις στις πτήσεις.

Ποιοι άλλοι απεργούν
– 48ωρη απεργία πραγματοποιούν από σήμερα οι εργαζόμενοι στους Δήμους με απόφαση της ΠΟΕ – ΟΤΑ

– Κλειστά θα είναι σήμερα τα φαρμακεία σε Αθήνα,  Πειραιά και Γρεβενά

– Κλειστά θα παραμείνουν σήμερα τα αρτοποιεία και τα εμπορικά καταστήματα

– Κλειστά θα είναι σήμερα τα πρατήρια υγρών καυσίμων

– Οι εφοριακοί συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις με 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες.

– Οι δικηγόροι έχουν αποφασίσει μέχρι σήμερα αποχή από τα καθήκοντα τους

– Σε 48ωρες επαλαμβανόμενες απεργίες προχωρούν από σήμερα τα μέλη της Ομοσπονδίας Τελωνειακών Υπαλλήλων Ελλάδας.

– 48ωρη απεργία ξεκινούν από σήμερα τα μέλη της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδος

– Σε 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες συμμετέχει από τη Δευτέρα ο Σύλλογος Εργαζομένων στην Αγροτική Τράπεζα.

– Οι υπάλληλοι του υπουργείου Οικονομικών συμμετέχουν στην 10ημερη απεργία τους που ξεκίνησε από την Δευτέρα

– Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργούν έως τις 21 Οκτωβρίου οι υγειονομικές υπηρεσίες του ΙΚΑ, καθώς η Πανελλήνια Ομοσπονδία Υγειονομικού Προσωπικού ΙΚΑ (ΠΟΣΕΥΠΙΚΑ) αποφάσισε 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις.

– Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν την Τετάρτη και Πέμπτη τα νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας, το ΕΚΑΒ, τα Θεραπευτήρια Χρονίων Παθήσεων και οι υπηρεσίες Υγείας Πρόνοιας λόγω 48ωρης απεργίας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία και των μελών της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος (ΟΕΝΓΕ).

– Σε 48ωρη απεργία προχωρούν από σήμερα Τετάρτη οι δάσκαλοι και οι καθηγητές

– Σε 48ωρη απεργία την Τετάρτη και την Πέμπτη προχωρούν οι εργαζόμενοι στις τράπεζες καθώς επίσης και στα ταχυδρομεία.

– Η Ομοσπονδία Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Ελλάδας θα συμμετάσχει στην 48ωρη απεργία των ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ και την Παρασκευή 21 Οκτωβρίου θα προχωρήσει σε 24ωρη απεργία.

Ακόμη η Πανελλήνια Ομοσπονδία Υπαλλήλων Εξωτερικής Φρούρησης την Τετάρτη και την Πέμπτη συμμετέχει στην 48ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ και την Παρασκευή θα πραγματοποιήσει σε 24ωρη απεργία.

Επίσης το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (Π.Ο.Ε.ΣΥ.) κήρυξε 48ωρη απεργία στην ΕΡΤ, στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, στη Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας και Ενημέρωσης, το ελληνικό Δημόσιο και τους ΟΤΑ από τις 06.00 της Τετάρτης 19 Οκτωβρίου έως τις 06.00 της Παρασκευής 21 Οκτωβρίου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.