Σαμαράς: Μικρότερο κράτος, λιγότεροι φόροι…

Η κυβέρνηση υποτίθεται ότι «πασχίζει» για τη δραστική περιστολή των δαπανών. Κάνει όµως ακριβώς τα αντίθετα: ∆ιευρύνει το κράτος! Ιδρύει πάνω από 70 νέες Γενικές και Ειδικές Γραµµατείες, ∆ιευθύνσεις, Τµήµατα, Γραφεία, Αρχές, ∆ιοικητικά Συµβούλια… Συστήνει θέσεις και αποδεδειγµένα διορίζει χιλιάδες «ηµετέρους» µε διαβλητές διαδικασίες.

Το αποτέλεσµα είναι το κράτος να µεγαλώνει και οι δαπάνες να διογκώνονται… Το µεγάλο κράτος όµως για να συντηρηθεί απαιτεί και µεγάλους φόρους. Και επειδή η κυβέρνηση αυτή δεν µπορεί να εισπράξει τους φόρους που η ίδια βάζει, φέρνει συνεχώς νέους φόρους … * Ανεβάζει συνεχώς τους φόρους γιατί δεν θέλει ή δεν µπορεί να µειώσει τη δηµόσια σπατάλη.

* Εµείς, αντίθετα, θέλουµε µικρότερο κράτος και λιγότερους φόρους. Και στην πρόταση «Ζάππειο ΙΙ» που υποβάλαµε περιλαµβάνονται µέτρα περιστολής δαπανών ύψους 18,4 δισ. ευρώ, σε τέσσερα χρόνια!

Κι αυτό – µικρότερο κράτος, λιγότεροι φόροι – µπορεί να γίνει χωρίς να στείλουµε την κοινωνία στον «Καιάδα»!

Χαρακτηριστικό παράδειγµα: η πρότασή µας για την εργασιακή εφεδρεία, σε συνδυασµό µε τη θέση µας να «παγώσουν» οι προσλήψεις για τρία χρόνια:

Σ ύµφωνα µε τη δική µας πρόταση, το προσωπικό του ∆ηµοσίου µπορεί να µειωθεί συνολικά κατά 90.000 την πρώτη χρονιά (60.000 µόνο από την εφεδρεία και οι υπόλοιποι από τη συνταξιοδότηση), και κατά 230.000 σε πέντε χρόνια (100.000 από την εφεδρεία).

* Αντίθετα, σύµφωνα µε την κυβερνητική πρόταση, το προσωπικό του ∆ηµοσίου θα µειωθεί κατά 55.000 την πρώτη χρονιά (30.000 από την εφεδρεία) και 145.000 σε πέντε χρόνια. Μ ε τη δική µας πρόταση το έλλειµµα µειώνεται κατά 850 εκατοµµύρια την πρώτη χρονιά και κατά 4 δισεκατοµµύρια την πέµπτη.

* Σύµφωνα µε την κυβερνητική πρόταση, το έλλειµµα θα µειωθεί κατά 614 εκατοµµύρια την πρώτη χρονιά και κατά 3 δισεκατοµµύρια την πέµπτη.

Μ ε τη δική µας πρόταση, ο «έφεδρος» θα παίρνει τον βασικό του µισθό και δεν θα υπάρξει απόλυση.

* Η πρόταση της κυβέρνησης δίνει στον «έφεδρο» την πρώτη χρονιά το 60% του βασικού του µισθού και στη συνέχεια τον απολύει.

Γι’ αυτό και η δική µας πρόταση είναι πολύ πιο ελκυστική για τον «έφεδρο», και µπορεί να εφαρµοστεί χωρίς προβλήµατα. Γιατί είναι πιο ρεαλιστική… * Ενώ το κυβερνητικό σχέδιο τον στέλνει στον «Καιάδα» και είναι απο κρουστικό για τους «εφέδρους». Αρα και πολύ πιο δύσκολο να εφαρµοστεί…

Ακόµη, το κυβερνητικό σχέδιο δεν λαµβάνει υπόψη τις απώλειες ασφαλιστικών εισφορών. Γι’ αυτό και στοιχίζει περισσότερο απ’ ό,τι το δικό µας σχέδιο εφεδρείας.

Κι όλα αυτά χωρίς να λογαριάσουµε ότι µε την ανεργία που θα προκαλέσει η κυβερνητική πρόταση το έλλειµµα θα επιβαρυνθεί ακόµη περισσότερο.

Η δική µας πρόταση µειώνει το έλλειµµα δραστικά, χωρίς να προκαλέσει φοβερά προβλήµατα στην κοινωνία.

* Η κυβερνητική πρόταση πυροδοτεί εκρήξεις και µειώνει το έλλειµµα πολύ λιγότερο (αν εφαρµοστεί τελικά)… Εδώ φαίνεται πλήρως η διαφορά µας µε την κυβέρνηση:

Γιατί εµείς είµαστε Κόµµα του κοινωνικού φιλελευθερισµού, φιλελεύθερο κόµµα της ανάπτυξης και της κοινωνικής συνοχής. Ενώ η κυβέρνηση εξακολουθεί να υπερασπίζεται τον κρατισµό και τις ιδεοληψίες της.

Οχι, δεν είµαστε «ίδιοι». Καθόλου ίδιοι… Μικρότερο κράτος, χωρίς περιττό λίπος, εισηγούµαστε εµείς – µεγάλο κράτος, επιµένει η κυβέρνηση. Μ ικρότερους φόρους προτείνουµε εµείς – περισσότερα φορολογικά βάρη φέρνει συνέχεια η κυβέρνηση.

Ρεαλιστική µείωση του ελλείµµατος προτείνουµε εµείς, µε ανάκαµψη. Ενώ η κυβέρνηση εξαπολύει συνεχώς φοροµπηχτικά µέτρα που, είτε είναι ισοπεδωτικά για την οικονοµία, είτε αποδεικνύονται ανέφικτα , είτε και τα δύο… Ενώ συνηθέστατα διαλύουν και την οικονοµία και την κοινωνία.

Και πάνω απ’ όλα διαλύουν τη µεσαία τάξη! Που αποτελεί τον στυλοβάτη και της µακροχρόνιας ανάπτυξης και της δηµοκρατίας.

Ο κ. Παπανδρέου το 2009 υποσχόταν στον ελληνικό λαό ψεύτικους παραδείσους µε το αξέχαστο εκείνο «λεφτά υπάρχουν»! Και σήµερα τους φέρνει την Κόλαση για να τους «σώσει».

Εµείς δεν λέµε ψέµατα στον κόσµο. Απλώς υποστηρίζουµε ότι η Ελλάδα µπορεί να σωθεί χωρίς να πεθάνουν οι Ελληνες.

Με θυσίες ασφαλώς. Αλλά θυσίες µε προοπτική. Χωρίς να διαλυθεί η χώρα, η οικονοµία και η κοινωνία της.

Μόνο αν πιστέψει η ίδια η κοινωνία στις απαραίτητες θυσίες θα τις αποδεχθεί και θα έχουν αποτέλεσµα… Οποιος επιµένει ότι πρέπει να ρίξουµε τη µισή Ελλάδα στον «Καιάδα» για να σώσουµε την άλλη µισή, απλώς µαταιώνει κάθε προσπάθεια ανόρθωσης της χώρας.

Και το προπαγανδιστικό σύνθηµα «όλοι ίδιοι είναι» εξυπηρετεί µόνον όσους δεν θέλουν να αλλάξει τίποτε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.