Πριν το παιχνίδι με τη Ρουμπίν στο Καζάν, ο Λάζλο Μπόλονι έλεγε ότι θα υπέγραφε με τα δυο του χέρια την ισοπαλία. Όπερ και εγένετο. Ο ΠΑΟΚ πήρε το βαθμό (2-2) και παρέμεινε αήττητος στη φετινή του ευρωπαϊκή πορεία

Οι Αθανασιάδης (22′) και Φωτάκης (80′) πέτυχαν τα γκολ του «δικεφάλου». Ο Νάτσο ισοφάρισε (52′) και ο Ντιαντιούν έδωσε προσωρινά προβάδισμα (66′) στους Ρώσους. Με δεδομένο ότι στη συνέχεια οι Θεσσαλονικείς αντιμετωπίζουν την αδύναμη Σάμροκ Ρόβερς εντός και εκτός, ενώ στο τελευταίο ματς θα φιλοξενήσουν στην «καυτή» Τούμπα τη Ρουμπίν, έχουν ισχυρές πιθανότητες πρόκρισης.

Ο Λάζλο Μπόλονι ήταν προφανές ότι ήθελε σε πρώτη φάση να μην ηττηθεί. Για πρώτη φορά φέτος χρησιμοποίησε τρία κεντρικά χαφ, καθώς οι Ρώσοι παίζουν παιχνίδι κατοχής, με διαρκείς πάσες. Πραγματικά, ο ΠΑΟΚ έκλεισε τους χώρους, και παρότι η Ρουμπίν είχε την υπεροχή, δεν απείλησε ουσιαστικά. Αφού λοιπόν οι γηπεδούχοι δεν μπορούσαν να πατήσουν περιοχή, το κατάφερε ο ΠΑΟΚ στο 22ο λεπτό. Ο Γεωργιάδης, από τους κορυφαίους παίκτες του γηπέδου, έκανε την κούρσα από δεξιά και βρήκε τον Αθανασιάδη. Ο διεθνής φορ δεν λάθεψε και σημείωσε το τέταρτο φετινό του γκολ. Την ίδια στιγμή, αντίθετα με τον Γεωργιάδη, ο Βιεϊρίνια ήταν άφαντος σε όλο το πρώτο ημίχρονο, καθώς ο Νεμόφ είχε γίνει σκιά του και δεν τον άφηνε να ανασάνει.

Στις αρχές του δεύτερου ημιχρόνου η Ρουμπίν ήταν καταιγιστική. Με τον Κοντρέρας να παραμένει ουσιαστικά εκτός αγώνα, ο Μαλεζάς έκανε ότι μπορούσε, αλλά ήταν απελπιστικά μόνος και τελικά στο 52′ ο Νάτσο με προβολή ισοφάρισε, ενώ είχε προηγηθεί το δοκάρι του Κασάεφ, μοιραίου για την ομάδα του. Η πίεση των Ρώσων συνεχίστηκε και οδήγησε σε δεύτερο γκολ (66′), με τον Ντιαντιούν, όταν ο Κρέσιτς απέκρουσε το πρώτο σουτ, αλλά στάθηκε άτυχος όταν η μπάλα κατέληξε στα πόδια του Ρώσου φορ.

Ο Μπόλονι απέσυρε τον Λαζάρ και έριξε στο παιχνίδι τον Ίβιτς. Ο Σέρβος προωθήθηκε, τράβηξε αμυντικούς πάνω του, απελευθέρωσε τον Βιεϊρίνια, ενώ από τα πόδια του ξεκίνησε η φάση της ισοφάρισης στο 80′. Βρήκε τον Έτο στα δεξιά, εκείνος σέντραρε και ο Φωτάκης με κεφαλιά έκανε το 2-2. Στη συνέχεια, ο ΠΑΟΚ με κινητήριους μοχλούς τους Ίβιτς και Βιεϊρίνια συνέχισε να πιέζει, όμως δεν μπόρεσε να φτάσει στην ολική ανατροπή.

ΣΚΟΡΕΡ: 52′ Νάτσο, 66′ Ντιαντιούν – 22′ Αθανασιάδης, 80′ Φωτάκης
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Μάρτιν Χάνσον (Σουηδός)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Κουζμίν, Κασάεφ, Θέσαρ Νάβας – Μαλεζάς, Έτο

ΡΟΥΜΠΙΝ ΚΑΖΑΝ (Κούρμπαν Μπέρντιεφ): Ριζικόφ, Κοουζμίν, Θέσαρ Νάβας, Μποκέτι, Νεμόφ, Κασάεφ (90′ Μπιστρόφ), Νομπόα, Καραντενίζ, Νάτσο, Βαλντές (77′ Ριαζάντσεφ), Ντιαντιούν

ΠΑΟΚ (Λάζλο Μπόλονι): Κρέσιτς, Έτο, Λίνο, Μαλεζάς, Κοντρέρας (54′ Τσιρίλο), Αρίας (51′ Μπαλάφας), Λάζαρ (72′ Ίβιτς), Φωτάκης, Γεωργιάδης, Βιεϊρίνια, Αθανασιάδης

 

ΕΝΕΤ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.