Γράφει ο Γιάννης Μήτσιος, πολιτικός επιστήμων, διεθνολόγος παν/μιου Northeastern Βοστώνης

Η χώρα και ο ελληνισμός βιώνουν μια από τις κρισιμότερες στιγμές της σύγχρονης ιστορίας. Καθημερινά η χώρα και η ελληνική κοινωνία βυθίζονται στην ανασφάλεια, το φόβο και το ευρύτερο αίσθημα κατάρρευσης σε όλα τα επίπεδα. Σε τούτες τις στιγμές το έθνος έχει ανάγκη από έναν πραγματικό ηγέτη που θα μιλήσει στο λαό, θα τον εμπνεύσει, δεν θα του πει ψέματα και θα αποκαταστήσει το κύρος και την πληγωμένη περηφάνεια του και αξιοπρέπεια τόσο στο εσωτερικό της χώρας αλλά και στο εξωτερικό.
Οι πραγματικοί ηγέτες αναδεικνύονται στα μεταίχμια μεγάλων πολιτικών ανακατατάξεων και κρίσιμων συγκυριών. Το κάλεσμα της ιστορίας φαίνεται ότι έχει έρθει για τον Αντώνη Σαμαρά, έναν πολιτικό που η μοίρα του τον φέρνει να είναι παρών σε κρίσιμες στιγμές για τον τόπο και την ιστορία. Αυτή τη στιγμή από το υπάρχον πολιτικό κεφάλαιο του τόπου ξεχωρίζει και είναι ο ηγέτης που χρειάζεται η χώρα. Στην ομιλία στη Θεσσαλονίκη αλλά και στην συνέντευξη τύπου στη ΔΕΘ απέδειξε για άλλη μια φορά ότι ο πολιτικός του λόγος είναι στιβαρός, εξέπεμψε μια ήρεμη δύναμη αλλαγής και για όσους παρακολουθούν χρόνια τη φιλοσοφία του, γίναμε μάρτυρες για άλλη μια φορά στην εμμονή αρχών και αξιών με κύριο άξονα την πίστη του στην Ελλάδα, που τον ακολουθούν σε όλη του την πολιτική πορεία.
Ο Αντώνης Σαμαράς δεν αποτελεί μόνο την ελπίδα για τη χώρα, είναι ο πολιτικός που πιστεύει ότι μέσα από την πραγματική ρήξη θα έρθει η αναγέννηση του τόπου, μίλησε στις καρδιές όλων μας όταν είπε ότι η Ελλάδα μπορεί, οι Έλληνες μπορούμε και το έθνος δεν θα χαθεί από ανεύθυνους πολιτικούς. Μέχρι τώρα ακούγαμε και ακούμε συνεχώς ότι είναι πατριωτικό καθήκον να σωθεί η χώρα, να γίνουν οι θυσίες με αποτέλεσμα να εξαθλιωθεί ο έλληνας και η ελληνική κοινωνία να βιώνει ένα σοκ και δεος.
Ο Σαμαράς αναλογιζόμενος τις ιστορικές ευθύνες που θα αναλάβει στην πλάτη του σε λίγο καιρό, ήταν πολύ προσεκτικός, δεν έταξε και κινήθηκε σε ένα ρεαλιστικό πλαίσιο πολιτικών αλλαγών και μεταρρυθμίσεων για να σταθεροποιηθεί σε πρώτη φάση η χώρα και στη συνέχεια να απελευθερωθούν όλες εκείνες οι δημιουργικές δυνάμεις του ελληνισμού με στόχο την αναγέννηση του τόπου.
Η ομιλία στη ΔΕΘ ήταν ένα προοίμιο συνολικού προγράμματος και πρότασης για τη χώρα και την ελληνική κοινωνία. Αποτελεί δε ίσως από τις καλύτερες ομιλίες κάτω από οριακές πολιτικές συνθήκες και εξελίξεις. Ήταν μια επεξεργασμένη πρόταση που δεν απευθύνεται μόνο στου ψηφοφόρους της κεντροδεξιάς αλλά απευθύνεται σε όλους τους πολίτες όπου κι αν ανήκουν όπως τόνισε επανειλημμένα ο πρόεδρος της ΝΔ.
Η κρισιμότητα των στιγμών είναι τέτοια που δεν διακυβεύονται μόνο οι θέσεις εργασίας, η οικονομική κατάσταση των Ελλήνων, η ανεργία κλπ αλλά διακυβεύεται η ίδια η κυριαρχία της χώρας, η εθνική μας συνοχή που αποκτήθηκε με αίμα και θυσίες και η ύπαρξη μας ως ελεύθερου κράτους.
Σε μια τέτοια λοιπόν δύσκολη συγκυρία έρχεται το κάλεσμα της ιστορίας για τον Αντώνη Σαμαρά να διαχειριστεί ως αυριανός ηγέτης την τύχη της Ελλάδας με τη στήριξη και την εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.