Ζήτησε να επανεξεταστεί το κόστος λειτουργίας του σταθμού

Να καταργηθεί το κανάλι της Βουλής, ζητεί ο Συμεών ΚεδίκογλουΤην κατάργηση του τηλεοπτικού καναλιού της Βουλής προτείνει ο βουλευτής του ΠαΣοΚ κ. Σ. Κεδίκογλου με επιστολή του προς τον κ. Φ. Πετσάλνικο, από τον οποίο ζητεί να επανεξετάσει το κόστος λειτουργίας του σταθμού εν μέσω της οξύτατης οικονομικής κρίσης που περνά η χώρα.

Οπως αναφέρει σχετικά «η κυβέρνηση πρόσφατα ανακοίνωσε πρωτοβουλία για τον εξορθολογισμό στο χώρο των δημοσίων μέσων ενημέρωσης, καθώς πράγματι ο αριθμός των πέντε κρατικών καναλιών και των δεκαεννιά περιφερειακών ραδιοφωνικών σταθμών ήταν υπερβολικός» και τονίζει ότι «στα πλαίσια αυτά, πέρα από την προσπάθεια που έτσι κι αλλιώς πρέπει να γίνει για μείωση του κόστους του σταθμού της Βουλής, μια ιδέα που ίσως είναι χρήσιμη θα είναι να ενταχθεί στο νέο πρόγραμμα της δημόσιας τηλεόρασης Ζώνη Κοινοβουλίου, αντίστοιχα με τη Ζώνη Πολιτισμού που έχει εξαγγελθεί».

«Ετσι, μπορεί να γίνει καλύτερη αξιοποίηση των υποδομών, του προσωπικού και του εξοπλισμού της δημόσιας τηλεόρασης, με αποτέλεσμα την εξοικονόμηση πόρων», προσθέτει ο βουλευτής Ευβοίας του ΠαΣοΚ, σημειώνοντας ακόμα ότι «σε συμβολικό επίπεδο, στην πρωτόγνωρη οικονομική κρίση που βιώνουμε πρέπει ο πολιτικός κόσμος δίνοντας το παράδειγμα να προχωρά σε περικοπές της δημόσιας δαπάνης και στην ορθολογικότερη αξιοποίηση των πόρων».

Σύμφωνα με το σκεπτικό του «τίθεται θέμα ουσίας, καθώς τα 3 εκατομμύρια περίπου μισθοδοσία των 92 υπαλλήλων και τα 6 εκατομμύρια συνολικού ετήσιου κόστους λειτουργίας, θεωρούνται υψηλά ποσά για αυτού του είδους και της τάξης τηλεοπτικό σταθμό».

ΤΟ ΒΗΜΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.