Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Ελβετοί οι πλουσιότεροι άνθρωποι στον κόσμο

14 Σεπτεμβρίου, 2011 by Χρήστος Μίμης

Οι Ελβετοί είναι οι πιο πλούσιοι άνθρωποι στον κόσμο, ξεπερνώντας κατά πολύ τους Αμερικανούς και τους Ιάπωνες, αναφέρεται σε σχετική έρευνα

Η αύξηση του πλούτου είναι μεγαλύτερη στις αναδυόμενες οικονομίες, όπου όλο και περισσότεροι άνθρωποι ανήκουν πλέον στην μεσαία τάξη. Οι Ελβετοί είχαν το 2010 κατά κεφαλήν περιουσία 207.393 ευρώ, δηλαδή σημειώνουν μία αύξηση της τάξεως του 4,2%.

Οι ΗΠΑ έρχονται δεύτερες με 111.897 ευρώ και η Ιαπωνία τρίτη με 111.598 ευρώ, σύμφωνα με την κατάταξη πενήντα χωρών που δημοσίευσε μετά από έρευνα η γερμανική ασφαλιστική Allianz.

Η Γαλλία βρίσκεται στην 15η θέση με 63.774 ευρώ, ενώ η Γερμανία είναι στην 17η θέση με 60.123 ευρώ κατά κεφαλήν περιουσία.

Σε παγκόσμιο επίπεδο, τα περιουσιακά στοιχεία αυξήθηκαν από πέρυσι κατά 6,2% και έφτασαν τα 95.300 δισεκατομμύρια ευρώ, ξεπερνώντας για πρώτη φορά το επίπεδο πριν από την οικονομική κρίση του 2007.
Παράλληλα, σε αναδυόμενες οικονομίες, όπως της Ιρλανδίας, της Ιταλίας και της Ισπανίας, έχει καταγραφεί αύξηση των περιουσιακών τους στοιχείων.

“Οι αναδυόμενες οικονομίες της Ασίας, της Λατινικής Αμερικής και της Ανατολικής Ευρώπης έχουν επιτύχει διψήφιο ποσοστό ανάπτυξης κατά την τελευταία δεκαετία” ανέφερε η Allianz.

“Στο μεταξύ, 300 εκατομμύρια άνθρωποι στις αναδυόμενες και στις αναπτυσσόμενες χώρες ανήκουν στην μεσαία τάξη” πρόσθεσε.

This entry was posted on Τετάρτη, 14 Σεπτεμβρίου, 2011 at 22:27 and is filed under ΚΟΣΜΟΣ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply