Η μάχη της πρόκρισης στην οκτάδα κορυφώνεται στον Ε’ Ομιλο της Β’ Φάσης – Κινδυνεύει η Σερβία

Ευρωμπάσκετ: Γαλλία και Ισπανία «έκλεψαν» την παράσταση

Το σούπερ ντέρμπι Λιθουανίας – Γαλλίας για τη 2η αγωνιστική της Β’ Φάσης του Ευρωμπάσκετ ανέδειξε νικητές τους Γάλλους, οι οποίοι επικράτησαν (73-67) της οικοδέσποινας Λιθουανίας στην κατάμεστη «Siemens Arena» του Βίλνιους διατηρώντας το αήττητο σε επτά αναμετρήσεις στο Ευρωμπάσκετ. Ηγέτης για άλλη μια φορά ήταν ο άσος των Σαν Αντόνιο Σπερς Τόνι Πάρκερ (19 π.), ωστόσο καθοριστική συμβολή είχαν ο λιγότερο διάσημος Νάντο Ντε Κολό με 21 πόντους, 4 ριμπάουντ και 5 κλεψίματα, καθώς και ο σέντερ των Σικάγο ΜπουλςΓιακίμ Νοά με 9 πόντους και 13 ριμπάουντ. Από τη Λιθουανία ξεχώρισαν οιΣίμας Γιασάιτις (13 π.) και Γιόνας Βαλαντσιούνας (12 π.), ωστόσο για να σφραγίσει την πρόκριση στην επόμενη φάση θα χρειαστεί να νικήσει τη Γερμανία την τελευταία αγωνιστική.

Νωρίτερα, η Ισπανία ισοπέδωσε (84-59) την Σερβία και προκρίθηκε στην οκτάδα του Ευρωμπάσκετ παίρνοντας εκδίκηση για τον περυσινό αποκλεισμό της στην προημιτελική φάση του Μουντομπάσκετ της Τουρκίας. Μόνο που αυτή τη φορά οι Ιβηρες είχαν στη διάθεσή τους τον Πάου Γκασόλ, που έκανε πάρτι στις δύο ρακέτες με 26 πόντους και 8 ριμπάουντ, ενώ για ακόμη ένα βράδυ ο αδερφός του Μαρκ είχε εξαιρετική απόδοση συνεισφέροντας 20 πόντους και 10 ριμπάουντ. Ο Χουάν Κάρλος Ναβάρο ήταν ο τρίτος της παρέας των «διψήφιων» με 14 πόντους και 5 ασίστ. Από τους Σέρβους, οι οποίοι με δύο ήττες στη Β’ Φάση του Ευρωμπάσκετ και τρεις συνεχόμενες αν συνυπολογίσουμε και εκείνη από την Γαλλία στην Α΄Φάση κινδυνεύουν να αποκλειστούν από την οκτάδα της διοργάνωσης, ξεχώρισαν οι Νέναντ Κρστιτς (12 π., 7 ρ.) καιΝτούσκο Σαβάνοβιτς (11 π.). Πλέον, η αναμέτρηση Σερβίας – Τουρκίας είναι «τελικός» και για τις δύο ομάδες.

Εν τω μεταξύ, η Γερμανία του Ντιρκ Νοβίτσκι συνήλθε από το «νωχελικό» ξεκίνημα και υπέταξε (73-67) την Τουρκία με τον ηγέτη των Ντάλας Μάβερικς να σημειώνει 19 πόντους _ εκ των οποίων τέσσερις εύστοχες βολές στα τελευταία 19’’ του αγώνα _, τον Κρις Κέιμαν να κάνει θραύση στις ρακέτες με 20 πόντους και 9 ριμπάουντ και τον… αναπάντεχο ήρωα Φίλιπ Σβέτελμ (14 π.) να πετυχαίνει τρία τρίποντα στην τελευταία περίοδο συνυπογράφοντας τη μεγάλη νίκη. Αυτό το αποτέλεσμα διατηρεί ζωντανές τις ελπίδες πρόκρισης για τους Γερμανούς, οι οποίοι θα παίξουν το τελευταίο τους χαρτί απέναντι στη Λιθουανία, ενώ ο μόνος που διακρίθηκε για την Τουρκία ήταν ο σέντερ των Σικάγο ΜπουλςΟμέρ Ασίκ με 19 πόντους και 11 ριμπάουντ.

Η βαθμολογία του Ε’ Ομίλου: Γαλλία 8 β., Ισπανία 7 β, Λιθουανία 6 β., Τουρκία, Σερβία, Γερμανία 5 β.

Η τελευταία αγωνιστική (Κυριακή 11/9): Σερβία – Τουρκία (15.30, σπορ+),

Γαλλία – Ισπανία (18.00, ΕΤ1), Λιθουανία – Γερμανία (21.00, ΕΤ1).

 

Κώστας Σωτηρίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.