Η πιο ισχυρή γυναίκα στον κόσμο αναδείχθηκε για το 2011, η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ σύμφωνα με την ετήσια λίστα του περιοδικού “Forbes”.
Η κ. Μέρκελ ξεπέρασε την Αμερικανίδα υπουργό Εξωτερικών, Χίλαρι Κλίντον,, που κατέλαβε τη 2η θέση καθώς και την πρόεδρο της Βραζιλίας, Ντίλμα Ρουσέφ, η οποία βρίσκεται στην τρίτη θέση. Η περσινή, ισχυρότερη γυναίκα, σύμφωνα πάντα με την λίστα του περιοδικού, η πρώτη κυρία των ΗΠΑ, Μισέλ Ομπάμα φέτος κατέλαβε την 8η θέση. Στην 9η θέση βρίσκεται η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ.

Στην λίστα του περιοδικού περιλαμβάνονται γυναίκες ηλικίας 25 έως 85 ετών και η δύναμή τους υπολογίζεται με βάση την περιουσία τους, την εξουσία αλλά και το ακροατήριό τους. Η πιο… νέα είσοδος στη λίστα είναι η 25χρονη Lady Gaga που κατέλαβε την 11η θέση ενώ η γηραιότερη είναι η 85χρονη βασίλισσα Ελισάβετ που κατέλαβε την 46η θέση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.