Το Σάββατο 20 Αυγούστου ο Αντιπεριφερειάρχης Γρεβενών κ. Γεώργιος Δασταμάνης συμμετείχε στη σύσκεψη που έγινε στα ΤΕΙ Κοζάνης με θέμα: «Το ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας ενόψει των εξελίξεων στην Ανώτατη Εκπαίδευση». Στη σύσκεψη συμμετείχαν Υφυπουργός Εσωτερικών Πάρις Κουκουλόπουλους, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Δακής, οι Βουλευτές Κοζάνης Γιάννης Βλαττής, Αλέκος Αθανασιάδης και Γιώργος Κασαπίδης, ο Βουλευτής Καστοριάς Ζήσης Τζηκαλάγιας και Φλώρινας Ευστάθιος Κωνσταντινίδης, ο Αντιπεριφερειάρχης Κοζάνης Ιωάννης Σόκουτης και Καστοριάς Δημήτριος Σαββόπουλος.

Στη σύσκεψη συζητήθηκε το επικείμενο νομοσχέδιο για τα ανώτατα και ανώτερα εκπαιδευτικά ιδρύματα που πρόκειται να συζητηθεί στη βουλή τις επόμενες ημέρες.

Στην παρέμβασή του ο Αντιπεριφερειάρχης Γρεβενών κ. Γεώργιος Δασταμάνης τόνισε ότι είναι υπέρ της ποιοτικής αναβάθμισης των ΤΕΙ, όχι όμως υπέρ του κλεισίματος των επαρχιακών ΤΕΙ. Η αναβάθμιση αυτή μπορεί να επιτευχθεί με σωστό χωροταξικό σχεδιασμό. Η πολιτική βούληση είναι απαραίτητη ώστε να γίνει αποκέντρωση και να ενισχυθούν τα επαρχιακά ΤΕΙ με βιώσιμα τμήματα. Είναι αδιανόητο όμως να μειώνονται οι θέσεις στα ΤΕΙ κατά 14.295 και οι 13.266 (92,8%) να αφορούν τα περιφερειακά ΤΕΙ. Οποιαδήποτε αρνητική απόφαση για τα ΤΕΙ Γρεβενών θα βρει απέναντί της, σύσσωμη όλη την κοινωνία των Γρεβενών.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.