Θα στηθεί ένα οίκημα περίπου 600 τετραγωνικών μέτρων

Στη Θέρμη Θεσσαλονίκης, στην περιοχή που βρίσκονται και τα κοιμητήρια «Αναστάσεως του Κυρίου», αναμένεται να δημιουργηθεί το πρώτο αποτεφρωτήριο στην Ελλάδα. Αναμένεται το Προεδρικό Διάταγμα για να προχωρήσουν οι διαδικασίες υλοποίησης του κτίσματος 600 τετραγωνικών μέτρων.

Πρόκειται για έναν ιδιόκτητο χώρο του Δήμου Θεσσαλονίκης, έκτασης 500 στρεμμάτων, που αυτή τη στιγμή λειτουργεί ως φυτώριο. Σε ένα μικρό μέρος της έκτασης θα στηθεί ένα οίκημα περίπου 600 τετραγωνικών μέτρων, όπου θα στεγαστούν οι απαραίτητες λειτουργίες του αποτεφρωτηρίου.

Για την υλοποίηση του σχεδίου έχουν ήδη ξεκινήσει οι συζητήσεις μεταξύ του αντιδημάρχου Περιβάλλοντος και Ελεύθερων Χώρων, Κωνσταντίνου Ζέρβα, με το γενικό γραμματέα του Υπουργείου Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, προκειμένου να εκδοθεί Προεδρικό Διάταγμα χαρακτηρισμού της έκτασης ως χώρου αποτεφρωτηρίου και να προχωρήσουν οι απαραίτητες διαδικασίες.

«Το αποτεφρωτήριο είναι μια επιδίωξη της δημοτικής αρχής και πιστεύουμε ότι θα εξυπηρετήσει τις ανάγκες όλης της Βόρειας Ελλάδας. Είναι θέμα πολιτισμού η δημιουργία του αποτεφρωτηρίου» δήλωσε ο κ. Ζέρβας.

Στον προϋπολογισμό του δήμου έχει συμπεριληφθεί κονδύλι ύψους 30.000 ευρώ για την τελική μελέτη, ενώ η κατασκευή του αποτεφρωτηρίου θα κοστίσει περίπου 3 εκατομμύρια ευρώ. Ο τρόπος κατασκευής του έργου θα αποφασιστεί στο μέλλον από τη δημοτική αρχή.

ΤΑ ΝΕΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.