Πως μία ομάδα μπορεί να φτάσει στην κορυφή

Η υπόθεση θυμίζει παλιές ταινίες του Τζέιμς Μποντ: Ο μεγιστάνας, (Ρώσος) που στα 45 του μετράει δισεκατομμύρια δολάρια αμφιβόλου προελεύσεως και που θέλει να κατακτήσει τον κόσμο. Στην προκειμένη περίπτωση, τον ποδοσφαιρικό.
Η ρωσική Ανζι Μαχατσκαλά είναι μια άσημη ομάδα η οποία καλά καλά πριν από μερικούς μήνες δεν υπήρχε καν στον ποδοσφαιρικό χάρτη.
Εμφανίστηκε εντελώς ξαφνικά, από μια πρόταση που έγινε στον 38χρονο Βραζιλιάνο Ρομπέρτο Κάρλος. Αυτό το καλοκαίρι ταράζει την ευρωπαϊκή αγορά, προσφέροντας μυθικό συμβόλαιο στον Σαμουέλ Ετό, ο οποίος έχει ήδη βγάλει εισιτήρια για το Νταγκεστάν.
Πώς προέκυψαν όλα αυτά; Από τον περασμένο Ιανουάριο, ανέλαβε την ομάδα ο Σουλεϊμάν Κερίμοφ, 45χρονος επιχειρηματίας που δραστηριοποιείται σε αρκετούς τομείς. Αν το αναλύσουμε μπορεί να μη υπάρχει και πέτρα στο Νταγκεστάν που να μην είναι από κάτω!
Ο Κερίμοφ, λοιπόν, ονειρεύεται τη συμμετοχή της Ανζι Μαχατσκαλά στο Τσάμπιονς Λιγκ και, φυσικά, έχει ανοίξει το ταμείο και «σπρώχνει» χρήματα. Ο Ρομπέρτο Κάρλος ήταν η αρχή και πήγε στο Νταγκεστάν με συμβόλαιο για δυόμισι χρόνια έναντι 10 εκατ. ευρώ.
Μάλιστα, στην επέτειο των γενεθλίων του, τον περασμένο Απρίλιο, ο Κερίμοφ, έστειλε δώρο στον βραζιλιάνο άσο μια Bugatti Veyron. Τι σημαίνει αυτό; Το ταχύτερο αυτοκίνητο παραγωγής στον κόσμο με αξία γύρω στα δύο εκατ. ευρώ!
Πριν από λίγες ημέρες ο Κερίμοφ αποφάσισε να δώσει ένα ακόμα δυνατότερο «χτύπημα» με τον καμερουνέζο Σαμουέλ Ετό! Δεν είναι μόνο τα 30 εκατ. ευρώ που έδωσε στην Ιντερ, αλλά και το συμβόλαιο ύψους 15 εκατ. (ετησίως) που του προσφέρει. Κι η διάρκειά του θα είναι τρία χρόνια. Ο Καμερουνέζος αναμένεται να είναι στο Νταγκεστάν ακόμα και αύριο για να υπογράψει το μυθικό του συμβόλαιο με το οποίο θα γίνει ο πιο καλοπληρωμένος παίκτης στην ιστορία. Ο Κερίμοφ δεν άφησε όμως κι άλλες ομάδες παραπονούμενες. Πρώτα την Αϊντχόβεν, στην οποία έδωσε 14,5 εκατ. ευρώ για να πάρει τον διεθνή πολωνό Μπάλας Ντούντζακ και στη συνέχεια την Τσέλσι στην οποία έδωσε άλλα 15 εκατ. για τον ρώσο Γιούρι Ζιρκόφ. Από την Αντερλεχτ πήρε τον μαροκινό Μπαρκ Μπουσούφα με 8 εκατ. ευρώ και από την Αθλέτικο Μινέιρο τον Ντιέγκο Ταρντέλι με 5 εκατ.
Το κόλπο γκρόσο πήγε να το κάνει με τον Νεϊμάρ (μέσω του Ρομπέρτο Κάρλος), αλλά χωρίς επιτυχία. Ο 19χρονος δεν απαντά σε Ρεάλ και Μπαρτσελόνα θα πήγαινε στο Νταγκεστάν;

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Γιώργος Χούπης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.