Ο νεαρός είχε τραυματιστεί από σφαίρα τη Δευτέρα και υπέκυψε στα τραύματά του


‘Ενας 26χρονος που είχε τραυματιστεί από σφαίρα ενώ βρισκόταν μέσα σε αυτοκίνητο στο νότιο Λονδίνο υπέκυψε στα τραύματά του και γίνεται το πρώτο θύμα της πρωτοφανούς βίας που συγκλονίζει τη Βρετανία. Αστυνομική δύναμη 16.000 ανδρών αναπτύσσει στους δρόμους του Λονδίνου ο Ντέιβιντ Κάμερον και συγκαλεί εκτάκτως τη Βουλή των Κοινοτήτων την Πέμπτη. Για σκληρή καταστολή, πιθανώς και με χρήση πλαστικών σφαιρών, ετοιμάζεται η βαλλόμενη για ανεπάρκεια Σκότλαντ Γιαρντ. Τα επεισόδια, οι εμπρησμοί και οι λεηλασίες έχουν επεκταθεί πλέον εκτός Λονδίνου με ταραχές σε Μπέρμιγχαμ, Λίβερπουλ, Νότιγχαμ και Μπρίστολ. Ξεπερνούν τις 500 οι συλλήψεις.

Ο 26χρονος -δεν έχει γίνει γνωστή η ταυτότητά του- είχε δεχθεί σφαίρα ενώ βρισκόταν μέσα σε αυτοκίνητο το βράδυ της Δευτέρας ενώ μαίνονταν οι ταραχές στο νότιο Λονδίνο.

Σε ανακοίνωσή της η Σκότλαντ Γιαρντ αναφέρει πως ο 26χρονος είχε εντοπιστεί στις 21:15 (τοπική ώρα) της Δευτέρας στη συνοικία Κρόιντον, όπου πολλά κτίρια κάηκαν στη διάρκεια των ταραχών και είχε νοσηλευτεί σε κρίσιμη κατάσταση. Δύο νεαροί που είχαν βρεθεί επί τόπου έχοντας στην κατοχή τους κλεμμένα αντικείμενα έχουν συλληφθεί, προστίθεται στην ανακοίνωση.

Τα επεισόδια βίας -τα χειρότερα που σημειώνονται στο Λονδίνο από τις ταραχές της δεκαετίας του ’80 στο Μπρίξτον στα νότια της βρετανικής πρωτεύουσας- έχουν επεκταθεί πλέον εκτός Λονδίνου με ταραχές να σημειώνονται σε Μπέρμιγχαμ, Λίβερπουλ, Νότιγχαμ και Μπρίστολ. Η Σκότλαντ Γιαρντ έχει συλλάβει σε τρεις νύχτες βίας 525 άτομα.

Η Μητροπολιτική Αστυνομία, η οποία τον επόμενο χρόνο θα είναι υπεύθυνη για τη διατήρηση της τάξης στη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου -τη μεγαλύτερη αστυνομική επιχείρηση στη χώρα εν καιρώ ειρήνης- βρίσκεται αντιμέτωπη με επικρίσεις ότι επέτρεψε να κλιμακωθούν τα επεισόδια.

Η Σκότλαντ Γιαρντ ετοιμάζετια να απαντήσει με σληρότερο τρόπο στις ταραχές που αναμένει ότι θα συναντήσει και το βράδυ της Τρίτης, χωρίς να αποκλείει να χρησιμοποιήσει πλαστικές σφαίρες. «Είναι μία τακτική που θα χρησιμοποιηθεί από τη Μητροπολιτική Αστυνομία εάν κριθεί απαραίτητο» δήλωσε στους δημοσιογράφους ο υπαρχηγός του Σώματος, Στίβεν Κάβανο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.