Η αστυνομία της Φλόριντα βρήκε ένα φιαλίδιο με το αίμα ενός διαβόητου σίριαλ κίλερ

Ο Τεντ Μπάντι, ένας από τους μεγαλύτερους κατά συρροή δολοφόνους στην ιστορία των Ηνωμένων Πολιτειών, άνθρωπος που ομολόγησε ότι σκότωσε τουλάχιστον 30 γυναίκες τη δεκαετία του ’70, μπορεί σύντομα να φορτωθεί μετά (τον δικό του) θάνατον και άλλους φόνους στο μακάβριο μητρώο του.

Η αστυνομία της Φλόριντα βρήκε ένα φιαλίδιο με το αίμα του, γεγονός που θα της δώσει για πρώτη φορά τη δυνατότητα να δημιουργήσει ένα πλήρες προφίλ DNA, ενδεχομένως οδηγώντας στη λύση μιας σειράς ανεξιχνίαστων εγκλημάτων.

Ο Μπάντι κρίθηκε ένοχος για τρεις ανθρωποκτονίες το 1989 και πέθανε στην ηλεκτρική καρέκλα σε ηλικία 42 ετών. Μόνο τα 20 από τα θύματά του έχουν αναγνωριστεί, αλλά το όνομά του έχει συνδεθεί με δεκάδες δολοφονίες που δεν εξιχνιάστηκαν ποτέ από το 1974 ως το 1978.

Το φιαλίδιο ανακαλύφθηκε στο Εργαστήριο Εγκληματολογίας στο Ταλαχάσι, όπου βρισκόταν από το 1978, όταν ο Μπάντι είχε συλληφθεί για τη δολοφονία ενός 12χρονου κοριτσιού. Μέχρι τώρα, η δημιουργία ενός ολοκληρωμένου προφίλ, που θα βοηθούσε στις έρευνες, ήταν αδύνατη, καθώς ο Μπάντι εκτελέστηκε πριν από την εκτεταμένη χρήση του DNA στην εγκληματολογία και τα περισσότερα βιολογικά αποδεικτικά στοιχεία που υπήρχαν είχαν καταστραφεί.

Συγκεκριμένα, στο παρελθόν οι ιατροδικαστές είχαν εξετάσεις επιστολές που είχαν σταλεί από αυτόν, αλλά είχε διαπιστωθεί ότι δεν περιείχαν δείγματα σάλιου. Επιπλέον, δεν ήταν χρήσιμο ούτε το δείγμα από τα δόντια του, λόγω της ήδη υπερβολικά εκτεταμένης χρήσης του, ούτε ένα δείγμα ιστού που είχε ληφθεί πριν την αποτέφρωσή του, καθώς ήταν τόσο αλλοιωμένο που δημιουργούσε ελλιπές προφίλ.

Αντίθετα, οι ιατροδικαστές εξεπλάγησαν όταν ανακάλυψαν ότι το δείγμα του αίματος που βρέθηκε σε ένα αρχείο ήταν πολύ καλά διατηρημένο. Ο επικεφαλής του Εργαστηρίου Ιατροδικαστικών Υπηρεσιών, Ντέιβιντ Κόφμαν, δήλωσε πως η εξαιρετική κατάσταση του δείγματος τού επιτρέπει να αποσπάσει τις απαραίτητες πληροφορίες για να δημιουργήσει ένα «όμορφο προφίλ». Το τελευταίο θα προστεθεί σύντομα την εθνική βάση δεδομένων DNA του FBI, προκειμένου είτε να επιβεβαιωθεί η ανάμειξη του Μπάντι σε άλλα εγκλήματα, είτε να αποσυρθεί από τη λίστα υπόπτων.

Κάποιοι εκτιμούν ότι τα θύματα του Μπάντι ενδεχομένως να φτάνουν τα 100 σε διάφορες πολιτείες των ΗΠΑ. Χαρακτηριστική είναι η υπόθεση της απαγωγής της 8χρονης Ανν-Μαρί Μπουρ, που εξαφανίστηκε από το σπίτι της στην Τακόμα, κοντά στο Σιατλ, το 1961. Είναι η πρώτη υπόθεση που θα ερευνήσουν οι αρχές, καθώς ο Μπάντι μεγάλωσε σε εκείνη την περιοχή και εικάζεται πως το κορίτσι είναι από τα πρώτα θύματά του.

Ο Μπάντι περιγράφεται ως χαρισματικός, επικοινωνιακός, έξυπνος και αδίστακτος. Σκότωνε κυρίως γυναίκες που του θύμιζαν εμφανισιακά μία παλιά αρραβωνιαστιά του η οποία τον είχε απορρίψει.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.