Ο Μπούμπα Σμιθ υπήρξε θρύλος του αμερικανικού ποδοσφαίρου

Σε ηλικία 66 ετών απεβίωσε ο Μπούμπα Σμιθ. Υπήρξε θρύλος του αμερικανικού φουτμπόλ (NFL) και όταν η αθλητική καριέρα του τελείωσε, έγινε cult μορφή του κινηματογράφου στην δεκαετία του 1980 όταν έπαιξε σε αρκετές από τις ταινίες «Η μεγάλη των μπάτσων σχολή».

Ο θηριώδης αφροαμερικανός Μπούμπα Σμιθ άφησε την τελευταία πνοή του στο Λος Αντζελες την Τετάρτη 3 Αυγούστου και σύμφωνα με τις αρχές ο θάνατός του προήλθε από φυσικά αίτια (προς το παρόν δεν έχουν δοθεί περισσότερες λεπτομέρειες).

Το πραγματικό όνομά του ήταν Τσαρλς Ααρον Σμιθ και είχε γεννηθεί στο Μπομόν του Τέξας στις 28 Φεβρουαρίου του 1945. Εναν χρόνο μετά την αποφοίτησή του από το Πανεπιστήμιο του Μίτσιγκαν, ο Σμιθ άρχισε να παίζει επαγγελματικό φουτμπόλ. Ηταν παίκτης των Baltimore Colts (1967-1971), των Oakland Raiders (1973-1974) και των Houston Oilers (1975-1976). Αφού αποσύρθηκε από τον αθλητισμό ασχολήθηκε με την ηθοποιία παίζοντας, κυρίως στην τηλεόραση. Είχε περάσει από σειρές όπως «Wonder woman», «Οι άγγελοι του Τσάρλι», «Λας Βέγκας» και «Χαρτ και Χαρτ».

Η επιτυχία της πρώτης ταινίας στην κινηματογραφική σειρά «Η μεγάλη των μπάτσων σχολή», όπου υποδύθηκε τον αστυνομικό Μόουζες Χάιταουερ (που σημαίνει …υψηλός πύργος) είχε ως αποτέλεσμα η εικόνα του να συνδεθεί για πάντα μαζί της. Επαιξε σε πέντε συνέχειες αλλά και σε μια τηλεοπτική σειρά εμπνευσμένη από τις ταινίες αυτές. Ο Σμιθ παρέμεινε ενεργός μέχρι το τέλος της ζωής του.
Μια από τις τελευταίες ταινίες του είναι το «Blood River», παραγωγής 2010.

Γιάννης Ζουμπουλάκης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.