Ζήτω το ψηλόμεσο ρετρό μαγιό!

Μεγάλη ανάσα φαίνεται να είναι η φετινή τάση της μόδας για τις φυσιολογικές γυναίκες – δηλαδή αυτές με καμπύλες… -, όσον αφορά την καλοκαιρινή εμφάνισή τους στις παραλίες. Μπορεί ο Αύγουστος να έχει μόλις μπει, τα παραπανίσια κιλάκια όμως ταλαιπωρούν ακόμα πολλές.

Ετσι μεγάλοι οίκοι μόδας αποφάσισαν να λανσάρουν μαγιό τα οποία καλύπτουν όλα τα «καίρια» σημεία. Μιμούμενοι την Μέριλιν Μονρόε, αλλά και την Άβα Γκάρντνερ οι σχεδιαστές παρουσίασαν πρόσφατα στην «Εβδομάδα Μόδας Μαγιό Mercedes-Benz 2012» στο εξωτικό Μαϊάμι, τις ΗΠΑ, μια σειρά από φαρδιά μαγιό, φέρνοντας αέρα της δεκαετίας του ’50.

Μάλλον εισακούστηκαν τα παρακάλια πολλών γυναικών, αφού σύμφωνα με δημοσκόπηση του βρετανικού περιοδικού «Shop Smart» μόλις 1 στις 3 γυναίκες είναι ικανοποιημένη από την εμφάνισή της μέσα στα μικρά τριγωνικά μαγιό, που θεωρούνταν «καλαίσθητα» και «μοντέρνα» τα τελευταία καλοκαίρια.

Η εταιρία Frost French, υιοθετώντας την βίντατζ άποψη της μόδας σε σειρά εσωρούχων της, ανακοίνωσε αύξηση των κερδών της κατά 62% ετησίως.

«Το μαγιό για τη φετεινή σαιζόν αναδείχτηκε σε κάτι παραδοσιακό και αντιπροσωπευτικό του σωματότυπου της σύγχρονης γυναίκας» εξηγεί η Βικτόρια Μίκινγκς από το γνωστό εμπορικό κατάστημα Harvey Nichols στο Λονδίνο.

Τα μαγιό αυτά έχουν γίνει ανάρπαστα. Καλύπτουν το σώμα, χωρίς να φαίνονται ξένα πάνω του και «προστατεύουν» από τα δηλητηριώδη σχόλια. Κατά την Μίκινγκς τα φαρδιά φετινά μπικίνι είναι αρκετά «δημοκρατικά», αφού επιτρέπουν σε γυναίκες κάθε ηλικίας να απολαύσουν τον ήλιο και την θάλασσα.

Τα ρετρό μπικίνι, μπορεί να μην καλύπτουν τελικά κάθε ατέλεια, αναπτερώνουν όμως σίγουρα το ηθικό των «γεματούτσικων» γυναικών. Να μην ξεχνάμε και το παράπονο του σημερινού άντρα, ότι τα έχει όλα «φάτσα-φόρα». Το «αλά παλιά» μαγιό αφήνει σίγουρα πολύ περισσότερα στην φαντασία.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.