Ήθελε να δείξει ότι ακόμη και τα πιο ανεκτικά είδη μπορούν να γίνουν επικίνδυνα

Με στόχο να προωθήσει την κατανόηση και τον σεβασμό σε ένα από τα πλάσματα της θάλασσας που προκαλούν τον μεγαλύτερο τρόμο, το συνδρομητικό κανάλι Animal Planet, αποφάσισε προβάλλει την απίστευτη ιστορία ενός δύτη από τη Φλόριντα των Ηνωμένων Πολιτειών ο οποίος αν και έμπειρος στην κατάδυση και τον χειρισμό καρχαριών, χρειάστηκε να δεχτεί ένα οδυνηρό δάγκωμα στα… χείλη από έναν καρχαρία «τροφό» για να μάθει ότι ακόμη και τα πιο ανεκτικά είδη καρχαρία μπορεί να γίνουν επικίνδυνα υπό συγκεκριμένες συνθήκες. Και η «συνθήκη» για την επώδυνη διαπίστωση του Ντέιβ Μαρσέλ, ήταν όταν αποφάσισε να φιλήσει έναν από τους καρχαρίες στο στόμα!

Ωσότου γυριστεί το επίμαχο βίντεο, ο Μαρσέλ όποτε συναντούσε καρχαρίες συνήθιζε να τους γυρίζει ανάποδα και μετά να φιλάει την κοιλιά τους και να την χαϊδεύει σαν να ήταν σκυλάκια. Οταν αποφάσισε όμως να γίνει πιο…φιλικός, το ζώο λειτούργησε όπως θα λειτουργούσε κάθε άγριο ζώο, αντιδρώντας βίαια. Ευτυχώς για τον Μαρσέλ, οι γιατροί κατάφεραν να διασώσουν το άνω χείλος του που είχε σχεδόν αποκολληθεί από τα δόντια του καρχαρία – αν και με περισσότερα από 285 ράμματα…

Παρόλο που οι επιθέσεις καρχαριών συνήθως προβάλλονται από τον Τύπο με τρομακτικούς τίτλους και εικόνες, οι καρχαρίες είναι στην πραγματικότητα ντροπαλά πλάσματα, ενώ οι καρχαρίες «τροφοί» είναι σε γενικές γραμμές «άκακοι για τους ανθρώπους». Παρόλα αυτά, μπορούν να φτάσουν ως και 4,3 μέτρα μήκος και διαθέτουν χιλιάδες μικρά, κωνικά και πολύ κοφτερά δόντια και δυνατά σαγόνια τα οποία δεν θα διστάσουν να χρησιμοποιήσουν αν κάποιος δύτης τους θεωρήσει παιχνίδια.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.