Παραγγελία για δολοφονία με λεπτομερείς οδηγίες…

«Να είσαι ξυρισμένος παντού, ακόμη και στα φρύδια. Το όπλο και οι σφαίρες καθαρισμένες με πανί. Θα αγγίζεις τους κάλυκες με τα γάντια. Το όπλο το πετάς στην θάλασσα. Να φοράς διπλά γάντια και λάστιχο στο παντελόνι. Το σώμα παραμορφωμένο. Να φοράς κράνος με φιμέ τζάμι. Το μηχανάκι και το κράνος πλυμένο καλά χωρίς αποτυπώματα…»

Πρόκειται για το απίστευτο περιεχόμενο σημειώματος που παρέδωσε ένας 43χρονος δημοτικός υπάλληλος της Ρόδου σε έναν 31χρονο Αλβανό προκειμένου να σκοτώσει -με αντίτιμο 12.000 ευρώ- έναν 44χρονο συγγενή του. Ο 43χρονος εντολέας της δολοφονίας είχε κληρονομικές διαφορές με τον στόχο της εγκληματικής επίθεσης, σχετικά με ένα εστιατόριο στην παλιά πόλη της Ρόδου. Ομως η διεκπεραίωση του «συμβολαίου θανάτου» αποτράπηκε μετά από έγκαιρη επέμβαση των αστυνομικών αρχών της Ρόδου. Συνελήφθησαν, χθες Τετάρτη (03-08-2011) στη Ρόδο από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ και της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου, ένας 31χρονος υπήκοος Αλβανίας καθώς και ένας 43χρονος ημεδαπός, οι οποίοι κατηγορούνται για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης με σκοπό την εκτέλεση «συμβολαίου θανάτου» καθώς και για παράνομη οπλοκατοχή.
Οπως ανακοινώθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης από την ΕΛ.ΑΣ όλα ξεκίνησαν το απόγευμα της 3ης Αυγούστου 2011 όταν ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών και αστυνομικό έλεγχο που έγινε στον 31χρονο Αλβανό από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ στη Ρόδο, βρέθηκαν στην κατοχή του και κατασχέθηκαν ένα πιστόλι αγνώστου προελεύσεως, 21 φυσίγγια διαμετρήματος 32 mm, ένα απόκομμα εισιτήριου πλοίου με ημερομηνία 01-08-2011.

Από την αστυνομική έρευνα που ακολούθησε από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου, προέκυψε ότι ο 31χρονος πήγε την Τρίτη από τα Μέγαρα στη Ρόδο ακτοπλοϊκώς, ύστερα από συνεννόηση που είχε με τον 43χρονο δημοτικό υπάλληλο, προκειμένου να εκτελέσει συμβόλαιο θανάτου σε βάρος του 44χρονου συγγενούς του. Η γνωριμία εντολέα και εκτελεστή έγινε μέσω ενός 37χρονου Ελληνα κατοίκου Ρόδου.

Το βράδυ της Τετάρτης, ύστερα από αστυνομική επιχείρηση σε προσυνεννοημένο ραντεβού με τον 31χρονο δράστη, συνελήφθη στην περιοχή του Αρχαίου Σταδίου της Ρόδου ο 43χρονος στην κατοχή του οποίου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: ένα κινητό τηλέφωνο, μία σελίδα εφημερίδας όπου απεικονίζονταν ο 44χρονος (υποψήφιο θύμα), το χειρόγραφο σημείωμα με τις οδηγίες σχετικά με τον τρόπο εκτέλεσης του σχεδίου της ανθρωποκτονίας, ένα χειρόγραφο σημείωμα για την τοποθεσία της οικίας του 44χρονου καθώς και ένα απόκομμα από ένταλμα πληρωμής τράπεζας, χρηματικού ποσού 12.000 ευρώ.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου.

ΤΟ ΒΗΜΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.