Οι περισσότερες έγιναν από την περιοχή της Αττικής και αφορούσαν τη μη έκδοση αποδείξεων

Τις 116 έφτασαν οι καταγγελίες πολιτών που δέχθηκε μέχρι το βράδυ της Τρίτης – μέσα σε περίπου 30 ώρες- η νεοσύστατη υπηρεσία της Οικονομικής Αστυνομίας της ΕΛ.ΑΣ. Οι 65 από αυτές αφορούσαν μη έκδοση αποδείξεων από διάφορα καταστήματα στην Αθήνα αλλά και στην περιφέρεια.

Την ίδια ώρα, η Οικονομική Αστυνομία αναλαμβάνει έρευνα για την διαδικασία χρηματοδότησης Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων ενώ αναμένεται τις επόμενες ημέρες να ξεκινήσει εξορμήσεις σε τουριστικά νησιά του Αιγαίου, όπου σύμφωνα με πληροφορίες, γίνεται όργιο φοροδιαφυγής.

Η νέα υπηρεσία κατά της φοροδιαφυγής, της διαφθοράς και του οικονομικού εγκλήματος της ΕΛ.ΑΣ εγκαινιάσθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Χρήστο Παπουτσή.

Οι 70 καταγγελίες που δόθηκαν στο πενταψήφιο αριθμό «11012» της ΕΛ.ΑΣ προέρχονταν από την περιοχή της Αττικής ενώ υπήρξαν 15 σχετικές αναφορές από την Θεσσαλονίκη, δύο από τον Βόλο, δύο από την Καλαμάτα αλλά και από άλλες πόλεις. Ακόμη καταγράφηκαν καταγγελίες για λειτουργία καταστημάτων με φρουτάκια αλλά και τρεις αναφορές σε βάρος ιατρών. Περίπου 70 από αυτές τις καταγγελίες δόθηκαν στην ΕΛ.ΑΣ επωνύμως .

Το πρωί της Τετάρτης το τηλεφωνικό κέντρο της ΕΛ.ΑΣ δέχθηκε άλλες 35 σχετικές κλήσεις για παράτυπες ή παράνομες συναλλαγές. Οπως έλεγε υψηλόβαθμος αξιωματικός της Οικονομικής Αστυνομίας «κατά μέσο όρο κάθε ημέρα υπολογίζεται ότι θα δεχόμαστε 70-80 καταγγελίες. Αυτό σημαίνει ότι ετησίως θα δεχθούμε περισσότερες από 20.000 αναφορές πολιτών. Αυτά τα στοιχεία θα τα ομαδοποιήσουμε και θα πραγματοποιούμε στοχευμένους ελέγχους, σε διάφορες περιοχές της χώρας».

Παράλληλα, συνεχίζεται η συνεργασία της ΕΛ.ΑΣ με τις δικαστικές αρχές οι οποίες αποστέλλουν φακέλους με σχετικές υποθέσεις στην Οικονομική Αστυνομία. Ετσι λοιπόν οι αρμόδιοι αξιωματικοί θα ασχοληθούν, στη συνέχεια, με τη χρηματοδότηση από κρατικούς φορείς με 100 εκατ. ευρώ, δεκάδων ΜΚΟ. Σχετική έρευνα πραγματοποιεί και το Σώμα Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης.

Βασίλης Γ. Λαμπρόπουλος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.