Μόλις 12 αθλητές θα ταξιδέψουν στο Νταεγού της Νότιας Κορέας -Κάθετη πτώση της ελληνικής συμμετοχής

Με τη μικρότερη αποστολή στην πρόσφατη ιστορία των Παγκοσμίων Πρωταθλημάτων θα εκπροσωπηθεί ο ελληνικός στίβος στο εφετινό ραντεβού του Νταεγού της Ν. Κορέας (27 Αυγούστου – 4 Σεπτεμβρίου). Η ελληνική εκπροσώπηση παρουσιάζει κάθετη πτώση ακόμη και σε σχέση με το τελευταίο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στίβου του Βερολίνου το 2009, όπου αγωνίστηκαν 21 αθλητές αφού στη Νότια Κορέα θα ταξιδέψουν μόλις 12 αθλητές (επτά άνδρες και πέντε γυναίκες) οι οποίοι κατάφεραν να πιάσουν τα όρια που είχε θέσει ο ΣΕΓΑΣ. Η πτώση του αριθμού των ελλήνων αθλητών που θα εκπροσωπηθούν στο παγκόσμιο ραντεβού του στίβου αντανακλά αντιστοίχως την πτώση των επιδόσεων τους σε συνολικό επίπεδο αφού τα όρια που θέτει ο ΣΕΓΑΣ τα τελευταία χρόνια είναι σε γενικές γραμμές στο ίδιο επίπεδο και ο βαθμός δυσκολίας τους δεν αλλάζει.

Η μείωση της ελληνικής εκπροσώπησης εμφανίζεται ακόμη και πιο δραματική αν συγκριθεί με τα προ κρίσης Παγκόσμια Πρωταθλήματα. Το 2007 στην Οσάκα η Ελλάδα είχε στείλει 27 αθλητές (15 γυναίκες -12 άνδρες) ενώ στο Ελσίνκι το 2005, στην πρώτη μεταολυμπιακή χρονιά μετά την Αθήνα 2004 οπότε και υπήρχε μια τάση «αγρανάπαυσης» ορισμένων αθλητών, είχαν ταξιδέψει 24 αθλητές (17 γυναίκες – 7 άνδρες). Αν μάλιστα η σύγκριση γίνει με τα προ του 2004 δεδομένα τότε η πτώση είναι κολοσσιαία αφού στο Παρίσι το 2003 είχαν πάρει το εισιτήριο της πρόκρισης 45 αθλητές! Αξίζει να σημειωθεί ότι για πρώτη φορά μετά το 1999 δεν θα συμμετάσχει σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ο Περικλής Ιακωβάκης ο οποίος δεν κατάφερε να πιάσει το όριο πρόκρισης για το Νταεγού.

Την ελληνική αποστολή στο Νταεγού συγκροτούν οι παρακάτω αθλητές και αθλήτριες.

ΑΝΔΡΕΣ
Κώστας Δουβαλίδης (ΕΑΡ) 110μ. εμπ. – 13.55
Σπύρος Λεμπέσης (ΑΓΕ Βοιωτίας) Ακοντισμός – 81,12μ.
Κώστας Μπανιώτης (Ολυμπιάδα Κομοτηνής) Υψος – 2,28μ.
Λούης Τσάτουμας (Μεσσηνιακός ΓΣ) Μήκος-8,26μ.
Γερβάσιος Φιλιππίδης (ΠΓΣ) Ακοντισμός-82,38μ.
Κώστας Φιλιππίδης (ΓΣ Βόλου) Επί κοντώ-5,73μ.
Δημήτρης Χονδροκούκης (Ολυμπιακός) Υψος-2,31μ.

ΓΥΝΑΙΚΕΣ
Ειρήνη Κοκκιναρίου (Δρομέας Αμαρουσίου) 3.000μ. στιπλ – 9.39.53
Νικόλ Κυριακοπούλου (ΑΟ Μεγάρων) Επί κοντώ – 4,70μ.
Νίκη Πανέττα (ΑΟ Μεγάρων) Τριπλούν – 14,55μ.
Αλεξάνδρα Παπαγεωργίου (ΠΑΟ) Σφυροβολία-70,54μ.
Βούλα Παπαχρήστου (ΑΕΚ) Τριπλούν-14,72μ.

Την πρώτη εμφάνισή τους σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ανδρών – γυναικών θα κάνουν οι Λεμπέσης, Γ. Φιλιππίδης, Χονδροκούκης, Πανέττα και Παπαχρήστου.

Γιάννης Τζούστας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.