Μετά από συντονισμένες προσπάθειες του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γιώργου Δακή, έγινε αποδεκτό από το Υπουργείο Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας το αίτημα για αύξηση των πόρων κατά 2,8 εκατομμύρια ευρώ στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, με αποτέλεσμα την ένταξη του συνόλου των εξήντα οκτώ θετικά αξιολογηθέντων επενδυτικών σχεδίων του Προγράμματος «Μεταποίηση στις Νέες Συνθήκες», του Επιχειρησιακού Προγράμματος Ανταγωνιστικότητα και Επιχειρηματικότητα (ΕΠΑΕ), του ΕΣΠΑ 2007-2013.

Αποτελεί γεγονός ότι ο εκσυγχρονισμός και η διεύρυνση της παραγωγικής δομής μιας Περιφέρειας, όπως η Δυτική Μακεδονία, με παράλληλη προώθηση της καινοτομίας, ισχυροποιούν την ίδια την περιφέρεια απέναντι σε υφέσεις και διαρθρωτικές μεταβολές και δημιουργούν νέες και βιώσιμες θέσεις απασχόλησης.

Παράλληλα, η κοινωνία της γνώσης και ο εντεινόμενος διεθνής ανταγωνισμός έχουν θέσει ένα νέο πλαίσιο διαβούλευσης για την επιχειρηματικότητα, με τομείς παρέμβασης, οι οποίοι:
• Ενδιαφέρουν τον παραγωγικό ιστό μιας περιφέρειας ή χώρας και συμβάλλουν στην ανάπτυξη νέων ή βελτιωμένων προϊόντων ή υπηρεσιών και παράγουν νέα γνώση.
• Υποβοηθούν τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις στην κάλυψη των αναγκών και ενισχύουν την διεθνή και διασυνοριακή συνεργασία.
• Ενισχύουν υφιστάμενους και αναδυόμενους κλάδους της τοπικής οικονομίας ή συνεργατικούς σχηματισμούς.
Όμως, η συνεχιζόμενη κρίση στη Χώρα μας τείνει να ανατρέψει την όποια καλοπροαίρετη προσπάθεια στήριξης της επιχειρηματικότητας από μέρους των θεσμικών και λοιπών φορέων.

Παρεμβάσεις, όπως αυτή της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, με την οποία εντάσσονται όλες οι θετικά αξιολογημένες προτάσεις στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ανταγωνιστικότητας – ΕΠΑΝ II και ειδικότερα στο πλαίσιο υλοποίησης της προκήρυξης «Μεταποίηση στις Νέες Συνθήκες» , αποτελούν δείγμα ουσιαστικής στήριξης και δείχνουν ότι η στήριξη της επιχειρηματικότητας αποτελεί μονόδρομο για την ανάπτυξη.

Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Δακής τονίζει:
«Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας διαβλέποντας τις νέες προοπτικές συμμετέχει ενεργά στη δημιουργία ενός ευνοϊκού κοινωνικού κλίματος για την επιχειρηματικότητα, με βάση μια ολοκληρωμένη πολιτική και στρατηγική, που δεν αποσκοπεί μόνο στην αλλαγή της νοοτροπίας, αλλά και στην εξάλειψη των εμποδίων για την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας.
Στηρίζει αποφασιστικά κάθε θετική προσπάθεια προς την κατεύθυνση και προώθηση ενός μοντέλου ανάπτυξης, που βασίζεται στο τρίπτυχο Επιχειρηματικότητα, Καινοτομία, Απασχόληση».

Γραφείο τύπου Περιφέρειας Δυτ.Μακεδονίας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.