Συνεχίζονται οι έρευνες της αστυνομίας

Σε λίγες ώρες θα οδηγηθεί στον δικαστή ο 32χρονος Αντερς Μπέριγκ Μπρέιβικ, ο οποίος ευθύνεται για το θάνατο 93 ανθρώπων στη Νορβηγία, μετά την επίθεση στο νησί Ουτόγια, την Παρασκευή το απόγευμα. Το δικαστήριο αναμένεται να αποφασίσει την παράταση της κράτησης του δράστη, έως ότου γίνει η δίκη τις για τις ανθρωποκτονίες που ο ίδιος ομολόγησε ότι τέλεσε.

Πριν παρουσιαστεί ενώπιον της Δικαιοσύνης, ο δράστης θα εξεταστεί από ψυχολόγο, αν και, σύμφωνα με τον δικηγόρο του, πιστεύει ότι δεν έκανε κάτι το επιλήψιμο.
Ο συνήγορος του 32χρονου, Γκέιρ Λίπεσταντ υποστήριξε πως με τις πράξεις του ο Μπρέιβικ ήθελε «να αλλάξει την κοινωνία, να πλήξει την κοινωνία, τα θεμέλιά της και τον τρόπο που κυβερνάται», συμπληρώνοντας πως ο δράστης θεωρεί τις πράξεις του«απεχθείς, αλλά απαραίτητες» κι αρνούμενος να σχολιάσει περαιτέρω τα κίνητρα του πελάτη του.

Οι έρευνες της Αστυνομίας συνεχίζονται, καθώς δεν έχει αποκλειστεί το ενδεχόμενο να είχε και συνεργό, αν και ο ίδιος υποστηρίζει ότι έδρασε μόνος. «Λέει ότι έδρασε μόνος του, αλλά η αστυνομία πρέπει να διασταυρώσει τα όσα λέει. Κάποιες από τις καταθέσεις μαρτύρων στο νησί μάς κάνουν να μην είμαστε απόλυτα σίγουροι ότι ο δράστης ήταν ένας»,πρόσθεσε ο επικεφαλής της αστυνομίας, Σβέινουνγκ Σπόνχαιμ, υπογραμμίζοντας ότι προς το παρόν δεν υπάρχουν άλλοι ύποπτοι.

Εντωμεταξύ, νέα, συγκλονιστικά στοιχεία προκύπτουν από τις νεκροψίες στις σορούς των 93 θυμάτων, αφού οι ιατροδικαστές λένε πως ο δολοφόνος, προκειμένου να προξενήσει ακόμη μεγαλύτερη ζημιά στα θύματά του, χρησιμοποίησε επίτηδες ειδικές σφαίρες, τις λεγόμενες και «ντουμ ντουμ», που εχουν το χαρακτηριστικό πως «ανοίγουν» κι εκρήγνυνται μέσα στο σώμα του θύματος, προκαλώντας τη μέγιστη εσωτερική αιμορραγία.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.