Ο τούρκος πρωθυπουργός υποστηρίζει ότι δεν υπάρχει σχέδιο επίλυσης

«Η ΕΕ αδίκησε τους Τουρκοκύπριους και ξεγέλασε την Τουρκία» υποστηρίζει ο Ταγίπ Ερντογάν υπερασπιζόμενος τη «σκληρή προειδοποίηση» που απηύθυνε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, ότι η Τουρκία θα «παγώσει» τις σχέσεις της με την ΕΕ αν δεν έχει λυθεί το Κυπριακό μέχρι την ανάληψη της προεδρίας της ΕΕ από την Κυπριακή Δημοκρατία.

Σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο Anadolu, απαντώντας σε ερωτήσεις κατά την επιστροφή του από την Κύπρο, ο κ. Ερντογάν σημείωσε ότι «ενώ το 75% των Ελληνοκύπριων είπαν ‘όχι’ στο σχέδιο Ανάν, η ΕΕ τιμώρησε την τουρκοκυπριακή πλευρά».

Ο Τούρκος πρωθυπουργός τόνισε ότι η έκθεση του τότε Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Κόφι Αναν, για το δημοψήφισμα στην Κύπρο δεν παρουσιάστηκε πότε στο Συμβούλιο Ασφαλείας. «Αυτό μας βάζει σε σκέψεις» πρόσθεσε.

Όπως είπε ο κ. Ερντογάν, αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κανένα νέο σχέδιο για τη λύση του Κυπριακού και αναρωτήθηκε: «Ο Χριστόφιας επανέρχεται στο σχέδιο αυτό (Ανάν) ή θέλει κάποιο άλλο σχέδιο;».

Πρόσθεσε ότι «ο σημερινός Γενικός Γραμματέας δεν διαθέτει κάποιο νέο σχέδιο, ενώ δεν υπάρχει καμιά νέα πρόταση ούτε από τους Τουρκοκύπριους ούτε από την Τουρκία, ούτε από την εγγυήτρια Ελλάδα Υπ’ αυτές τις συνθήκες δεν γνωρίζω αν θα μπορέσει να πραγματοποιηθεί η 19η συνάντηση υπό την εποπτεία των ΗΕ [..] Δεν ξέρω πώς θα λυθεί ο γόρδιος αυτός δεσμός».

«Εμείς θα παράσχουμε κάθε βοήθεια στον Ερογλου στις συνομιλίες για τη λύση του Κυπριακού. Αν επιτευχθεί λύση, έχει καλώς. Αν όχι; Δεν έγινε…».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.