Αθώοι δήλωσαν στην απολογία τους η ΠΑΕ Καβάλα και ο προπονητής Γιάννης Παπακώστας

Μολονότι τα στοιχεία του ΟΠΑΠ που παρουσίασε ενώπιον της πειθαρχικής επιτροπής της Σούπερ Λίγκας ο διευθυντής στοιχήματος της εταιρείας, συμφωνούν με αυτά της UEFA στην περίφημη λίστα των υπόπτων αγώνων, οι νομικοί εκπρόσωποι της ΠΑΕ Καβάλας υποστήριξαν ότι δεν προκύπτει καμία αντικειμενική ευθύνη.

Παράλληλα κρίνουν άκυρη τη δίωξη βάση διατάξεων του ευρωπαϊκού δικαίου για τα ανθρώπινα δικαιώματα καθώς και επειδή παραβιάστηκε το τεκμήριο της αθωότητας με τη δημοσιοποίηση του περιεχομένου των συνομιλιών και των ονομάτων. Επιπλέον ακολουθώντας την τακτική του Αχιλλέα Μπέου και του Ολυμπιακού Βόλου υπογράμμισαν ότι δεν μπορούν να ληφθούν υπόψη οι συνομιλίες, που αναφέρονται στο πόρισμα της εισαγγελικής αρχής.

Ο κ. Χρήστος Μυλωνόπουλος που εκπροσώπησε την ΠΑΕ Καβάλα τόνισε ότι «η κατηγορία είναι παντελώς αστήριχτη και το κατηγορητήριο νεφελώδες. Οι μάρτυρες δήλωσαν πως δεν γνωρίζουν καμία πράξη δωροδοκίας και κανένα συγκεκριμένο περιστατικό στοιχηματισμό. Αναρωτιέμαι πού είμαστε; Στο Αφγανισταν ή την πρώην Σοβιετική Ένωση; Αν προσφύγουμε στα δικαστήρια για τα ανθρώπινα δικαιώματα του Σταύρου Ψωμιάδη, θα εκτεθεί η χώρα διεθνώς».

Ο δεύτερος δικηγόρος της ΠΑΕ Καβάλα, ο κ. Χρήστος Στάθης από την πλευρά του ανέφερε ότι «για τη δωροδοκία δεν αναφέρονται πρόσωπα, σκοπός και τίμημα. Σκεφτείτε να υποβιβαστεί η Καβάλα και το ποινικό δικαστήριο να την απαλλάξει».

Στην απολογία του ο πρόεδρος της ΠΑΕ Καβάλα κ. Σταύρος Ψωμιάδης υπογράμμισε:«Οι κατηγορίες είναι τραγελαφικές. Η Καβάλα είναι κόσμημα για το ελληνικό ποδόσφαιρο και δεν ασχολήθηκε ποτέ με το στοιχηματισμό. Αυτά που ακούγονται με τον πατέρα μου είναι καφενειακές συζητήσεις με παράγοντες. Ο πατέρας μου δεν έχει μετοχές στην ομάδα».

Για την υπόθεση ντόπινγκ ο κ. Αργύρης Λίβας, ο οποίος ήταν ο τρίτος νομικός εκπρόσωπος της ΠΑΕ από τη Μακεδονία τόνισε ότι η Καβάλα είχε ελεγχθεί 23 φορές και ουδέποτε βρέθηκε θετικός κάποιος παίκτης της «Δεν είναι δυνατόν να τιμωρηθεί για μισή φράση που ακούγεται στις συνομιλίες» τόνισε και κατέθεσε τα αποτελέσματα όλων των ελέγχων, καθώς και τιμολόγια που αφορούσαν την αγορά ηλεκτρολυτών.

Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος του κ. Μάκη Ψωμιάδη κ. Μοροζίνης, αφού προηγουμένως του ζητήθηκε να παρουσιάσει πληρεξούσιο για να εκπροσωπήσει τον καταζητούμενο από τις Αρχές πελάτη του, τόνισε ότι «τέτοιο κατηγορητήριο δεν έχει υπάρξει στα χρονικά. Η επιτροπή σας δεν έχει δικαιοδοσία να ελέγξει τον πελάτη μου αφού δεν υπάρχει στην Καβάλα. Εγκαλείται η ομάδα για ένα πρόσωπο χωρίς δικαιοδοσία. Θα πρέπει να αποφανθεί η ποινική δικαιοσύνη».

Απορεί για την κλήση του ο Παπακώστας
Ο κ. Βασιλακόπουλος, εκπρόσωπος του πρώην προπονητή της Καβάλας κ. Γιάννη Παπακώστα, σημείωσε το ασαφές του κατηγορητηρίου, αλλά και την απουσία του ονόματος του πελάτη του από τους απομαγνητοφωνημένους διαλόγους του εισαγγελικού πορίσματος. «Δεν μνημονεύεται ο ίδιος, ενώ δεν υπάρχει και κανένας διάλογος με συνομιλητή τον ίδιο».

Από την πλευρά του ο γεννημένος στην Αυστραλία 43χρονος προπονητής τόνισε: «Όταν ήμουν στη Λάρισα πληροφορήθηκα για πέντε ματς που τα ανέφερε ως ύποπτα η UEFA. Μου φαίνεται περίεργο που δικά μου παιχνίδια αναφέρονται ως ύποπτα ή διεφθαρμένα. Τα παιχνίδια είναι φυσιολογικά, τα ξαναείδα για να σιγουρευτώ μήπως είμαι τόσο αφελής και έγινε κάτι πίσω από την πλάτη μου.

Δεν διαπίστωσα τίποτα μεμπτό. Πίστευα ότι θα γίνονταν καταθέσεις από προέδρους, παράγοντες, προπονητές, διαιτητές και από μένα όσον αφορά τα ματς. Ξαφνικά βρέθηκα να θεωρούμαι μέλος εγκληματικής οργάνωσης στην Καβάλα. Αρνούμαι όλες τις κατηγορίες.

Ποτέ δεν ωφέλησα πρόεδρο, προπονητή, παίκτες με πλάγιο τρόπο και έψαχνα να βρω ένα στοιχείο για να αντικρούσω τις κατηγορίες. Δεν έχω παίξει ποτέ παράπονο στοίχημα. Δεν έχω χρόνο να ασχοληθώ να παίξω. Ούτε έχω συμβάλει στο να καθορίσω κάποιο αποτέλεσμα. Δεν έχω δώσει το δικαίωμα σε κανέναν να βάλει το όνομα του σε συνομιλία, ως τρίτο πρόσωπο, για κάτι παράνομο».

Τα στοιχεία του ΟΠΑΠ για την Καβάλα
Ανάμεσα στους μάρτυρες κατηγορίας κλήθηκε να καταθέσει και ο διευθυντής στοιχήματος του ΟΠΑΠ κ. Γιώργος Ηλιόπουλος, ο οποίος μεταξύ άλλων είπε: «Για το Καβάλα-Αγροτικός Αστέρας 4-1 στις 14/3/2009. Δύο ώρες πριν το ματς ρίξαμε την απόδοση του άσου στο 1.10 από 1.20. Με νίκη θα εξασφάλιζε την άνοδο η Καβάλα. Υπήρχε έντονος στοιχηματισμός.

Η  έκθεση της UEFA αναφέρει πως στήθηκε το over (να σημειωθούν περισσότερα από δύο γκολ), αλλά εμείς στον ΟΠΑΠ το over δεν το προσφέραμε για στοιχηματισμό.

Για το Αγροτικός Αστέρας-Καβάλα 0-3 για το Κύπελλο κυρίως σε 16 πρακτορεία σε Θεσσαλονίκη, Βέροια, Π. Φάληρο και Μοσχάτο παίχτηκαν πολλά δελτία με μεγάλα ποσά που είχαν επιτυχία.

Στο τελευταίο ημίωρο πριν κλείσουν τα πρακτορεία παίχτηκαν τα περισσότερα. Δηλαδή 23:30-24:00 τη νύχτα. Τα στοιχεία μας συγκλίνουν με εκείνα της UEFA για αυτό το ματς».

Οπως και στις υποθέσεις ΠΑΕ Ολυμπιακού Βόλου και Αχιλλέα Μπέου, έτσι και σε αυτές της ΠΑΕ Καβάλας και Γιάννη Παπακώστα, μάρτυρας κατηγορίας κλήθηκε ο κ. Αλέξης Κούγιας.

Στην περίπτωση του Παπακώστα με τον οποίο είχε συνεργαστεί όταν διοικούσε τον ΠΑΣ Γιάννινα, ο έμπειρος ποινικολόγος σημείωσε αναφερόμενος στην αναμέτρηση Αναγέννηση Καρδίτσας – Καβάλα 3-0 (4/5/2009): «Ο Παπακώστας είναι μία προπονητική ιδιοφυΐα και πρέπει να κοιμηθεί ο Θεός, για να φάει η δική του ομάδα τρία γκολ. Πρέπει να ψάξει πολύ κανείς για να βρει παιχνίδι που ομάδα του Παπακώστα έχει δεχθεί τρία γκολ.

Οταν ήμουν στον ΠΑΣ και τον είχα προπονητή, καταφέραμε να αποκλείσουμε τον Ολυμπιακό, παίζοντας με πιτσιρίκια. Το να τρώει ομάδα του Παπακώστα τρία γκολ με βάζει σε πολλές σκέψεις.

Εχει υψηλό δείκτη νοημοσύνης, μου κάνει εντύπωση που εργάστηκε σε τόσο βρώμικες ομάδες. Είναι αδιανόητο να μην κατάλαβε πως ένα παιχνίδι είναι στημένο».

Γιώτης Παναγιωτάς

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.