Η συναυλία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 13 Ιουλίου στο Κέντρο Πολιτισμού του Δήμου Γρεβενών υπό την αιγίδα της Πρεσβείας της Αυστρίας στην Αθήνα και με την ευγενική χορηγία της Cosmote.

Στο πλαίσιο της περιοδείας «Μουσικές διαδρομές 13 -18 Ιουλίου ’11: Αφετηρία: Βιέννη, Προορισμός: Επτάνησα», πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Πολιτισμού του Δήμου Γρεβενών, την Τετάρτη 13 Ιουλίου συναυλία με τίτλο «Από τον Mozart στον Mahler…»

Το κουαρτέτο “Wiener Solisten” από τη Βιέννη, που αποτελείται από τις βιολονίστριες Édua Amarilla Zádory και Verena Stourzh, τον βιολίστα Manuel Hofer και τον τσελίστα Jörg Ulrich Krah, συνέπραξε με την Ελληνίδα πιανίστα Αλεξάνδρα Νομίδου σε μεγαλειώδη έργα των Mahler, Mozart, Richard Strauss, Haydn, Dvořák και Mendelssohn, τα οποία εναλλάσσονταν με τη δραματοποιημένη αφήγηση της ηθοποιού Μάγδας Μαυρογιάννη, μέσα από την οποία ξεδιπλώνονταν πτυχές της ζωής των μεγάλων συνθετών.

Οι μοναδικές ερμηνείες των καλλιτεχνών μάγεψαν το κοινό που ανταποκρίθηκε εντυπωσιακά, με ζεστασιά και ενθουσιασμό στην ιδιαίτερη αυτή εκδήλωση που ανάλογή της δεν είχε πραγματοποιηθεί ποτέ ξανά στην πόλη των Γρεβενών, γεμίζοντας το 400 θέσεων αμφιθέατρο του Κέντρου Πολιτισμού.

Τόσο η Αυτού Εξοχότης Πρέσβης της Αυστρίας στην Αθήνα, κύριος Michael Linhart, όσο και ο Δήμαρχος Γρεβενών, κύριος Δημοσθένης Κουπτσίδης, τόνισαν τη σημασία της πρωτοβουλίας αυτής, που προωθεί τον πολιτιστικό διάλογο και τη συνεργασία μεταξύ Ελλήνων και Αυστριακών μουσικών, και συμβάλλει σημαντικά στη σύγχρονη πολιτιστική παραγωγή της Ελλάδας και κυρίως της ελληνικής περιφέρειας, σε μια περίοδο που οι πολιτιστικές δράσεις κρίνονται περισσότερο αναγκαίες από ποτέ.

Η εκδήλωση υποστηρίχθηκε θερμά από τον Δήμο Γρεβενών και τη Δημοτική Επιχείρηση Κοινωφελούς Έργου Γρεβενών, και διοργανώθηκε από την specs ‘n’ arts.

Στη συναυλία παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων:
Η Αυτού Εξοχότης Πρέσβης της Αυστρίας στην Αθήνα, κύριος Michael Linhart με τη σύζυγό του
Εκπρόσωποι της Πρεσβείας της Αυστρίας
Ο Δήμαρχος Γρεβενών κ. Δημοσθένης Κουπτσίδης
Ο διευθυντής εταιρικών σχέσεων της Cosmote, ο οποίος κατάγεται από την πόλη των Γρεβενών, κύριος Γιάννης Μήτσιος
Ο αντιδήμαρχος, κύριος Κώστας Μιχαλογιάννης
Ο αντιδήμαρχος, κύριος Αθανάσιος Καραγιάννης
Ο αντιδήμαρχος, κύριος Γιώργος Γούλας
Η αντιδήμαρχος, κυρία Αικατερίνη Πέτρου
Ο αντιπρόεδρος της Αναπτυξιακής Γρεβενών (AνΓρε), κύριος Γιώργος Αρμπάρας
Ο αντιπρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης Κοινωφελούς Έργου Γρεβενών, κύριος Βάιος Κόραβος
Ο αστυνομικός διευθυντής Γρεβενών, κύριος Σιούλτης Θεόφιλος
Ο διευθυντής της Καρδιολογικής κλινικής του νοσοκομείου Γρεβενών, κύριος Χρήστος Λιόλιος και άλλα διακριτά μέλη της τοπικής κοινωνίας

Τη συναυλία κάλυψαν τα αθηναϊκά και τοπικά μέσα Μαζικής Επικοινωνίας μέσω εκπροσώπων.

Το απόγευμα και λίγο πριν τη συναυλία, ο Δήμαρχος Γρεβενών κ. Δημοσθένης Κουπτσίδης υποδέχθηκε στο Γραφείο του τον Πρέσβη της Αυστρίας στην Ελλάδα Dr Michael Linhart, όπου πραγματοποιήθηκε συνέντευξη τύπου την οποία κάλυψαν τα τοπικά μέσα.

Το ίδιο βράδυ, ο κύριος Δήμαρχος παρέθεσε δείπνο προς τιμήν του κυρίου Πρέσβη και των καλλιτεχνών στο εστιατόριο VENTI

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.