Όλοι τους μέλη της επιτροπής Περιφερειακής Πολιτικής

Στην Κοζάνη βρέθηκε πριν λίγες ημέρες αντιπροσωπεία της Περιφερειακής Ανάπτυξης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, η οποία ενημερώθηκε για την πορεία και τον σχεδιασμό των συγχρηματοδοτούμενων έργων από ευρωπαϊκά κονδύλια και εθνικούς πόρους.

Την αντιπροσωπεία του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου υποδέχτηκε στο γραφείο του ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας. Οι ευρωβουλευτές ενημερώθηκαν από τον Γιώργο Δακή και από τον δήμαρχο Κοζάνης Λάζαρο Μαλούτα που ήταν παρών στη συνάντηση, για το έξυπνο χωριό της ΖΕΠ, το φωτοβολταϊκό πάρκο των 200 μεγαβάτ στα ορυχεία της ΔΕΗ, την δραστηριότητα της ΔΙΑΔΥΜΑ, ενώ επισκέφτηκαν και τμήματα της Εγνατίας οδού, που υλοποιήθηκαν με συγχρηματοδοτήσεις.

Δεν συμμετείχε τελικώς στην αντιπροσωπεία ο ευρωβουλευτής των Οικολόγων και αντιπρόεδρος της Επιτροπής Περιφερειακής Πολιτικής, Μιχάλης Τρεμόπουλος, ενώ συμμετείχαν η αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ροδούλα Κράτσα – Τσαγκαροπούλου, ο Γιώργος Σταυρακάκης και ο Χαράλαμπος Αγγουράκης. Επικεφαλής της αποστολής ήταν ο Ολλανδός ευρωβουλευτής Lambert Van Nistelrooj, ενώ συμμετείχαν η Λιθουανή Radvile Morkounaite Mikuleniene και η Γερμανίδα Constanze Antgela Krehl.
Η επίσκεψη της αντιπροσωπείας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου έγινε στο πλαίσιο των μέτρων δημοσιονομικής σταθεροποίησης της Ελλάδας και των προτάσεων Μπαρόζο για την καλύτερη επίσκεψη των πόρων και της πολιτικής συνοχής που θα συναποφασιστεί από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και το Συμβούλιο. Οι παραπάνω είναι βασικοί εισηγητές στα όργανα αυτά, γι’ αυτό και επισκέφτηκαν την περιοχή, προκειμένου να σχηματίσουν άποψη για την πορεία και τον σχεδιασμό των συγχρηματοδοτούμενων έργων.

Οι ευρωβουλευτές επισκέφθηκαν καθ’ οδόν σημεία της Εγνατίας Οδού και παρακολούθησαν παρουσίαση του έργου του μελλοντικού Φωτοβολταϊκού Πάρκου 200 MW, το οποίο παρουσίασε ο πρόεδρος της ΔΕΗ – Ανανεώσιμες Δ. Τσιτουρίδης. Ενημερώθηκαν για το σχεδιασμό του ευρυζωνικού δικτύου «Smart Village» (Έξυπνο Χωριό), που εντάσσεται στο επιχειρησιακό πρόγραμμα Ψηφιακή Σύγκλιση του ΕΣΠΑ. Τέλος, επισκέφθηκαν τη δημοτική επιχείρηση διαχείρισης αποβλήτων ΔΙΑΔΥΜΑ.

Ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Δακής, χαρακτήρισε «σημαντικό γεγονός» την επίσκεψη των ευρωβουλευτών της Επιτροπής Περιφερειακής Πολιτικής, καθώς όπως είπε, «δίνεται η ευκαιρία ειδικότερα σ’ αυτούς που προέρχονται από άλλες χώρες να γνωρίσουν τον τόπο μας, τα χαρακτηριστικά μας, την ιστορία μας, την καθημερινότητά μας, καθώς φυσικά και τα έργα που είναι σε εξέλιξη με ευρωπαϊκή χρηματοδότηση. Τους καλωσορίζουμε και πιστεύω ότι είναι πολύ σημαντικό για όλους μας να συνειδητοποιήσουμε ως κοινωνία πόσο βαρύνουσα είναι πλέον στην καθημερινότητά μας και στην στρατηγική της ανάπτυξής μας, η απόφαση που λαμβάνεται για οποιοδήποτε ζήτημα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή».

ΧΡΗΣΤΟΣ ΒΗΤΤΑΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.