Απειλούνται ακόμη και με υποβιβασμό για κατάθεση πλαστής εγγυητικής επιστολής

Τα Τρίκαλα από εκεί που διεκδικούσαν άνοδο στη Σούπερ Λίγκα μέσω των πλέι οφ της Β’ Εθνικής, τη νέα περίοδο θα αγωνίζονται στο πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής αν δεν δικαιωθούν στην Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ.
Σε πρώτο βαθμό, το Δικαιοδοτικό Οργανο της Ενωσης Β΄ – Γ΄ Εθνικής αποφάσισε την αποβολή τους από το πρωτάθλημα, επειδή το περασμένο καλοκαίρι κατέθεσαν πλαστή εγγυητική επιστολή στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, εξασφαλίζοντας κατ΄ αυτόν τον τρόπο τη συμμετοχή τους στο πρωτάθλημα.

«Η Πρωτοβάθμια Πειθαρχική Επιτροπή ομόφωνα κρίνει ότι οι εγκαλούμενοι τέλεσαν την αποδιδόμενη σε αυτούς πειθαρχική παράβαση. Επιβάλλει στην ΠΑΕ Τρίκαλα την αποβολή της από το πρωτάθλημα της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου και ως εκ τούτου αυτή δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής στους αγώνες κατάταξης και την ποινή του χρηματικού προστίμου των 45.000 ευρώ. Στον πρόεδρό της Ν. Γαλανόπουλο απαγόρευση εκτελέσεως οποιασδήποτε δραστηριότητας που σχετίζεται με το ποδόσφαιρο για χρονική περίοδο δώδεκα μηνών και πρόστιμο 15.000 ευρώ. Στον μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ Ε. Πλεξίδα επιβάλει αποκλεισμό αγώνων και πρόστιμο 15.000 ευρώ» αναφέρεται στην απόφαση.

Τα Τρίκαλα είναι η τρίτη ομάδα που αποβάλλεται από το πρωτάθλημα της Β΄ Εθνικής. Για πλαστή φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα υποβιβάστηκαν και μάλιστα τελεσίδικα ο Ιωνικός και ο Εθνικός.

Επειτα από αυτή την εξέλιξη στα πλέι οφ _ όποτε αυτά γίνουν _ το πιθανότερο είναι ότι θα συμμετάσχουν ο ΟΦΗ, ο Λεβαδειακός, η Δόξα Δράμας και ο Διαγόρας. Ο Λεβαδειακός και ο Διαγόρας εμπλέκονται πάντως στην υπόθεση «βρώμικα παιχνίδια» και κινδυνεύουν ακόμη και με υποβιβασμό.

Γιάννης Γεωργάκης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.